CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Ghid Criptomonede

Cum sa cumperi online criptomonede din top 30

Criptomonedele sunt active digitale pe care oamenii le folosesc pentru a face investitii, dar si pentru achizitii online. Poti schimba monede reale, cum ar fi dolari, pentru a cumpara „monede” sau „jetoane” de un anumit tip de criptomoneda. Ideea este ca in unele situatii ii poti folosi la fel ca banii reali (acolo unde este acceptata aceasta forma de plata).

Beneficiile criptomonedelor pentru economia globala variaza in functie de taxele de tranzactie pentru schimbul de bani si de siguranta cu privire la furtul de identitate care in cazul criptomonedelor beneficiaza de o protectie sporita. 

Atunci cand vrei sa investesti nu doar trebuie sa analizezi foarte bine piata si evolutia fiecarei criptomonede in parte, ci trebuie sa alegi o platforma de incredere in acest sens. Trebuie doar sa creezi un cont pe platforma pe care o consideri potrivita si sa adaugi suma pe care vrei sa o investesti. Alegi mai apoi criptomoneda si atat de simplu este sa detii criptomonede. Oricum ar fi, volatilitatea este o principala caracteristica a acestor monede digitale, deci investeste doar ceea ce esti dispus sa si pierzi. Lista cu top 30 de criptomonede si informatiile despre acestea poate iti vor fi ghid pentru alegerea pe care o faci:

1. ETH – Ethereum (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

2. Ripple – XRP (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

3. BCH – Bitcoin Cash (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

4. BTC – Bitcoin (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

5. Dash (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

6. ETC – Ethereum Classic (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

7. Cardano – ADA (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

8. LTC – Litecoin (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

9. XLM Stellar (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

10. Neo (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

11.MIOTA (IOTA) – Internet of Things (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

12. EOS (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

13. BNB (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

14. TRX – TRON (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

15. ZEC – ZCash (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

16. XTZ – Tezos (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

17. COMP – Compound (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

18. Link (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

19. Uniswap – UNI (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

20. MKR – Maker (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

21. AAVE (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

22. ALGO (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

23. YFI – Yearn Finance (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

24. DOGE – Dogecoin (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

25. MANA – Decentraland (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

26. ENJ – Enjin (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

27. Matic (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

28. SHIB – SHIBxM (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

29. BAT – Basic Attention Token (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

30. FLR- Spark​​ (vezi aici ghid complet de cumparare criptomonede)

Ghid Criptomonede

Cum sa reduci riscurile si sa faci profit prin achizitionarea de criptomonede

Riscul se refera la probabilitatea aparitiei unui eveniment negativ in activitatile tale. Un eveniment care merge contrar rezultatului dorit. Riscul este parte integranta din comertul cu criptomonede. Este sansa unui rezultat nedorit asupra tranzactiei, care se traduce prin pierderi. De exemplu, un risc de 50% pe o pozitie scurta inseamna pur si simplu ca exista o probabilitate de 50% ca pretul criptomonedei alese sa creasca, rezultand astfel o pierdere pentru tine. 

Poti avea parte de profit din achizitionarea criptomonedelor daca alegi cu atentie la inceput in ce vrei sa investesti in functie de evolutia acestora si avand in vedere anumite lucruri precum:

-acceptarea pierderilor: riscul este o parte integranta din tranzactionare ce nu poate fi eliminat, ci poate fi gestionat. Daca accepti pierderile si in viitor iei decizii conform unui plan bine stabilit poti avea parte mai apoi de profit, in tranzactiile care urmeaza;

-taxele: nu uita sa iei in considerare si taxele pentru ca persoanele noi in acest domeniu nu cunosc comisioanele care vin la pachet cu tranzactionarile precum cele de retragere, de levier sau altele. Daca le ai in vedere poti gestiona mai bine riscurile la care te expui;

-concentrarea pe rata de castig: teama de esec te poate descuraja deseori. Este important sa te concentrezi pe numarul de castiguri pentru a adopta o atitudine mai pozitiva cand vine vorba de orice tip de tranzactionare;

-respecta limita de 6% risc: dupa ce treci printr-o serie de pierderi opteaza pentru reducerea totala a fondurilor initiale. Cu cat pierzi mai mult cu atat ar trebui sa introduci mai mult intr-o tranzactie pentru a-ti recupera pierderile. 

Alege sa investesti in criptomonedele care sunt in top 30, in functie de ceea ce crezi ca este avantajos pentru tine si ai in vedere mereu factorii de risc ce pot aparea. Alege o platforma pe care sa investesti si fii mereu la curent cu scaderile si cresterile pietei. 

Sursa foto: https://www.finance-monthly.com/2019/08/the-top-3-cryptocurrencies-what-makes-them-a-success/

https://www.finance-monthly.com/2019/08/the-top-3-cryptocurrencies-what-makes-them-a-success/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.