CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

ripple-xrp

Cum sa cumperi Ripple – XRP

Ripple Labs este o companie de software pentru tot ce inseamna interprinderi private care, la randul ei, a creat Ripple Protocol, acesta incluzand o suita de solutii de plata destinata utilizarii institutionale, mai exact XRP si RippleNet. Acestea se pot utiliza in cadrul institutiilor non- financiare, a bancilor, cat si a schimburilor de monede digitale. 

Ripple Labs este o companie privata si a fost fondata in anul 2012, avand sediul in San Francisco, California. Important de retinut este faptul ca investitia in XRP nu inseamna o investitie in companie, ci intr-un produs pe care acestia l-au creat. 

Din acest articol vei afla:

  1. Despre Ripple/XRP
  2. Prognoza XRP
  3. Evolutia XRP
  4. Cum sa cumperi XRP
  5. Cum sa vinzi XRP
  6. Potential de risc, potential de profit cu XRP 

Despre XRP

XRP este o criptomoneda, fiind unul dintre multele produse pe care le-au dezvoltat compania Ripple Labs, avand scopul de a eficientiza platile in sectorul bancar, cat si in cele transfrontaliere. Este o moneda digitala, ce poate fi transmisă direct, fara intermediar, avand scopul principal de a fi un mediator pentru schimbul valutar. 

Prognoza XRP

Pretul actual al criptomonedei XRP este de  0.514020 EUR si este clasat pe locul 6 in toate monedele digitale, cu un plafon de piata de 23,910,145,211 EURO. De asemenea, are o oferta circulanta de XRP 46,216,687,135 si o oferta maxima de 1 miliard.

Conform predictiilor pe termen lung, moneda XRP va fi tranzactionata la o medie de aproximativ 0.30$ la sfarsitul anului 2021. In anul 2022 va avea cresteri si descresteri de la 0.50$ la 0.1$, insa isi va reveni si va ajunge, spun specialistii la 0.50$-0.60$ in anul 2025 in luna noiembrie. 

Evolutia XRP

Criptomoneda XRP a inceput in acest an cu aproximativ 0.20$, urcand in februarie pana la 0.34$. Desi suporterii erau convinsi ca moneda virtuala va avea o perspectiva stralucitoare, din cauza focarului de SarsCov2 din luna martie 2020 a dus la o prabusire neprevazuta a criptomonedelor, cat si la o incertitudine economica. Pe data de 13 martie, moneda XRP a scazut cu pana la 0.11$ per moneda, insa si-a recuperat pierderile pentru urmatoarele luni cu pana la 0.20$. 

In luna august, moneda a crescut cu pana la 0.30$, iar in septembrie si octombrie a scazut din nou pana la 0.23$-0.25$. Conform CoinMarketCap, in luna noiembrie a urcat cu 220%, atingand maxime de 0.76$. 

La ora actuala, pretul este de 0,614701$.

Cum sa cumperi XRP

  1. Acceseaza pagina www.etoro.com.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Platforma este una usor de utilizat. Creeaza un cont aici, iar apoi confirma adresa de email. 

Alegi moneda, iar mai apoi adaugi depozit in cont, cat iti propui sa investesti. 


  1. Platforma va cere o confirmare de identitate, pentru cazurile in care depozitul este mai mare de $2000 dolari. 
  2. Alege moneda, in acest caz XRP, apasa butonul ”Trade”, pentru a selecta cantitatea. 

Ai cumparat cu succes XRP!

Cum sa vinzi XRP

La fel de simplu este sa vinzi XRP, din aceeasi platforma. Selectezi moneda si din doi pasi totul este finalizat:


Potential de risc, potential de profit cu XRP 

Cu siguranta XRP se poate mandri cu avantaje pe care alte monede virtuale nu le au. Avand scopul de a fi utilizat de marile institutii financiare, acest lucru se traduce prin faptul ca exista destul spatiu pentru a creste, deci investitiile in XRP par destul de promitatoare. 

Ca si potential de risc, XRP este o criptomoneda relativ ieftina in comparatie cu alti jucatori precum LTC, ETH sau BTC. Daca ne gandim la faptul ca daca XRP este o investitie buna, adevarul este ca nici intr-o piata financiara nu exista vreo investitie sigura, mai ales daca ne gandim la criptomonede. 

Concluzie 

XRP este o moneda digitala pentru acele persoane care cred ca este necesara o modernizare in ceea ce priveste operatiunile bancare traditionale. Valoarea ei vine atat din viteza de procesare, cat si din atractia pentru institutii, reprezentand totodata o cale de mijloc intre acele finante descentralizate si cele traditionale. 

Sursa foto: https://coingape.com/ripple-price-analysis-xrp-usd-yearns-one-push-past-0-24-stubborn-resistance/


Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.