CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi Shib

Cum sa cumperi Shib (SHIBxM)

Shiba Inu este un altcoin ERC-20 creat pe blockchain-ul Ethereum. Moneda a fost creata de o persoana anonima care se numea Ryoshi si a fost supranumita „Dogecoin Killer”. Exista aproape 400 de trilioane de tokene Shib in circulatie, cu o aprovizionare maxima de un cvadralion de tokene.

Shiba Inu (SHIB) a fost lansat in august 2020 cu misiunea de a depasi Dogecoin. Shiba a fost supranumit „Doge Killer” datorita misiunii sale. Pana in prezent, Shiba a profitat in mare parte de similitudinea dintre tokene si a urmat in spatele lui Doge. Cand Doge a devenit popular din nou, pretul lui Shiba a crescut brusc, deoarece impartasesc mascota Shiba Inu, iar investitorii au crezut ca Shiba ar putea fi urmatorul Doge. Echipa Shiba Inu a lansat recent un schimb descentralizat (DEX) numit ShibaSwap unde utilizatorii isi pot miza tokenele Shiba pentru a castiga dobanzi.

Daca si tu iti doresti sa investesti in Shib, mai jos ai un ghid complet despre cum sa cumperi, cum sa vinzi, inclusiv informatii utile despre criptomoneda.

  1. Despre Shib
  2. Prognoza Shib
  3. Evolutia Shib
  4. Cum sa cumpar Shib
  5. Cum sa vand Shib
  6. Potential de risc, potential de profit cu Shib
  1. Despre Shib

Shiba este un token ERC-20 din reteaua Ethereum, care permite dezvoltatorilor sa construiasca ShibaSwap DEX si sa integreze alte jetoane si NFT-uri in ecosistemul platformei. Oferta maxima de Shiba a fost setata la 1 cvadrilion de tokene, care este mult mai mare decat majoritatea criptomonedelor. Numarul enorm al tokenelor a facut ca pretul Shiba sa fie mult mai mic decat majoritatea activelor cu capitalizari de piata similare. Are pretul sub un ban.

Shiba Inu (SHIB) este cea mai noua moneda meme care atrage atentia lumii de investitii blockchain. Multi considera ca acest token este o copie a Dogecoin, deoarece ia si influenta de la faimosul Shiba Inu. Mai mult, ambele proiecte au fost realizate intr-o maniera plina de umor. Creatorii intentioneaza sa lanseze urmatoarea moneda, Bone Dogecoin Killer, in viitorul apropiat.

„Ucigasul DOGE”, asa cum a fost supranumit, a fost modelat dupa Dogecoin si are o capitalizare de piata de peste 7 miliarde de dolari din mai 2021. Cu aproape 400 de trilioane in circulatie, pretul tokenului este scazut, mai putin de doua sutimi de cent – permitandu-le utilizatorilor sa „detina miliarde sau chiar trilioane din ele” in portofelul virtual. 

In timp ce Dogecoin pastreaza o capitalizare de piata si o baza de utilizatori semnificativ mai mare, Shiba Inu are optiunea de a-si extinde functionalitatea. Codul Dogecoin se bazeaza pe Bitcoin si nu are compatibilitate cu contractele inteligente. Din acest motiv, Doge poate fi folosit doar ca moneda de internet si ca un loc de depozitare a valorilor (instabil). In starea sa actuala, Shiba nu poate face mult mai mult decat poate Doge, dar contractele inteligente din reteaua Ethereum ofera mai multe optiuni dezvoltatorilor Shiba.

ShibaSwap, bursa descentralizata a SHIBA INU, a listat si stimulat SHIB ca primul token de criptomoneda. ShibaSwap va introduce noi modalitati de utilizare a tokenelor Shiba, oferind mai multa valoare utilizatorilor sai. Acesta va stimula noii utilizatori sa cumpere tokene Shiba si sa le puna in fonduri de lichiditati, sperand ca va creste pretul. Cu toate acestea, tactica aceasta nu este nimic nou in reteaua Ethereum. Multe aplicatii descentralizate (dApp-uri) ofera deja grupuri de mize, iar ShibaSwap nu adauga nimic in plus pentru a se deosebi.

2. Prognoza Shib

Pe baza previziunilor, este de asteptat o crestere pe termen lung, prognosticul pretului pentru 29.08.2026 este de 0,0000640 USD. Cu o investitie pe 5 ani, veniturile se asteapta sa fie de aproximativ + 814,29%. Investitia dvs. actuala de 100 USD poate ajunge pana la 914,29 USD in 2026.

Moneda Shib ar trebui sa urce 12.000.000% pentru a atinge 1 USD. Din ianuarie, moneda a crescut cu aproximativ 2.000.000% in fiecare luna. Deci, ar putea – in teorie – sa atinga 1 dolar pana la sfarsitul anului 2021 daca va mentine aceasta crestere, potrivit Market Realist.

3. Evolutia Shib

Shiba a avut un inceput fantastic, insa, fiindca este o platforma noua, toate investitiile sunt speculative. In 2020 pretul simbolului era neglijabil la momentul respectiv, crescand la 0,000002 USD pe 20 aprilie. Pretul a crescut la peste 0,000009 dolari pe 9 mai, ajungand la un maxim de 0,0000388 dolari pe 10 mai. Potrivit CoinMarketCap, pe atunci avea o capitalizare de piata de peste 13 miliarde, facandu-l a 14-a cea mai mare capitalizare de pe piata criptomonedelor. Pana la 13 mai pretul a scazut la 0,000018 USD, o scadere cu peste 40%, in aceeasi zi in care Vitalik Buterin a donat peste 50 de trilioane de tokene Shiba catre Fondul de ajutor COVID-Crypto Relief din India, condus de antreprenorul indian cripto Sandeep Nailwal.

Cei entuziasmati de aceasta criptomoneda cred ca valoarea unei unitati va ajunge la 0,1 USD pana la sfarsitul anului 2021. 

Pretul Shiba Token astazi este de 0,000007 USD, cu un volum de tranzactionare pe 24 de ore de 233,147,312,14 USD. 

4. Cum sa cumpar Shiba

Ca sa cumperi criptomoneda Shiba trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

  • Iti creezi un cont introducand datele tale personale dupa care confirmi adresa ta de e-mail. 
  • Cauti criptomoneda Shiba. Apoi depui suma dorita in cont. Daca nu depui mai mult de 2000 $ nu mai este necesar sa iti confirmi identitatea. 
  • Dupa ce ai gasit moneda, selectezi cat vrei sa investesti si apesi Trade. 

5. Cum sa vand Shib

Foarte simplu. Alegi moneda Shiba, alegi cat vrei sa vinzi si finalizezi vanzarea apasand Close Trade. Dupa ce primesti confirmarea, banii tai se vor afla in portofelul virtual.

6. Potential de risc, potential de profit cu Shib

Shiba Inu nu este in nici un caz o investitie sigura. Cu toate acestea, s-a dovedit ca poate surprinde investitorii cu randamente uimitoare, cu 2.500% din luna mai. Investitia in Shiba este extrem de riscanta, dar cu suficient noroc si lichiditate, ar putea creste din nou. Cu toate acestea, donatia lui Buterin si recenta prabusire a pietei criptomonedelor reduc sansele unei alte miscari similare in curand.

In timp ce sunt posibile castiguri masive daca ShibaSwap se lanseaza fara probleme si creste in popularitate, Shiba nu adauga nimic nou ecosistemului de finantare descentralizata (DeFi) de pe Ethereum. Poate avea inca mai multe cazuri de utilizare decat Dogecoin, deoarece se afla in reteaua Ethereum, dar asta nu inseamna ca va functiona mai bine.

Concluzie 

Ca in cazul oricarei criptomonede, investitia poate fi una riscanta, insa daca va plac astfel de altcoins de tip meme, investiti intotdeauna cu masura. 

Sursa foto: https://currency.com/shiba-inu-coin-price-prediction

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.