CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cumpara Stellar

Cum sa cumperi XLM Stellar

In ultima perioada, monedele digitale reprezinta un subiect de interes pentru foarte multe persoane, in special pentru utilizatori si pentru cei din domeniul financiar. Acest subiect a luat amploare de cand preturile anumitor criptomonede au crescut vizibil peste noapte. 

Printre cele mai tranzactionate monede se afla Stellar care este in prezent cea de-a 11-a cea mai mare criptomoneda, avand valoarea de 9 miliarde de dolari. 

Din acest articol vei afla:

 1. Despre XLM Stellar
 2. Prognoza  XLM Stellar
 3. Evolutia XLM Stellar
 4. Cum sa cumperi XLM Stellar
 5. Cum sa vinzi XLM Stellar
 6. Potential de risc, potential de profit cu XLM Stellar

 1. Despre XLM Stellar

Stellar(XLM) este o retea descentralizata peer-to-peer, care are ca scop eficientizarea tranzactiilor si sa permita utilizatorilor sa le desfasoare intr-un mod cat mai sigur. 

Criptomoneda Stellar(XLM) este destul de versatila astfel incat sa poate permite orice fel de tranzactii. Aceasta poate fi tranzactionata in mai mai putin de 5 secunde, oriunde in lume. 

 1. Prognoza  XLM Stellar

Parerile in ceea ce priveste prognoza XLM Stellar sunt destul de impartite. Unii experti sunt de parere ca moneda virtuala va ajunge la o valoare de 0,60 și 0,70 USD in anul 2022, iar in anul 2023 va ajunge intre 1 si 1,50 USD. Iar daca ne gandim la anul 2025, pretul XLM va ajunge la 3 USD. La momentul actual valoarea criptomonedei este de 0,2757 USD. 

 1. Evolutie XLM Stellar 

Stellar (XLM) a aparut pe piata criptografica din anul 2014 si a tranzactionat cu doar un sfert de cent unde a oscilat timp de 3 ani fara a produce castiguri foarte mari. 

Anul 2017 a venit cu o crestere de peste 900% in doar o saptamana ceea ce a dus la un nivel de tranzactie de 0,05$. Insa acest lucru nu a tinut foarte mult, iar luna septembrie din acelasi an a adus o prabusire vizibila la sub 0,01$. 

Pentru ca a fost o moneda care a oscilat, in luna noiembrie a depasit 1 miliard de dolari, iar in ianuarie 2018 pretul Stellar(XLM) a ajuns la 0,06$. La inceputul anului 2019 moneda se tranzactiona cu aproximativ 0,11$. Ironic sau nu, la sfarsitul lunii mai a ajuns la 0,14$ apoi pana la sfarsitul anului, XLM a scazut din nou la 0,05$. In 2020 a crescut din nou cu pana la 0,10$ in luna august, iar pana in prezent a inregistrat cresteri repetate pana in anul 2021 cand a ajuns la 0,55$.

 1. Cum sa cumperi XLM Stellar

Una dintre cele mai bune monede de cumparare a criptomonedei Stellar (XLM) se poate face prin intermediul exchange-urilor de monede virtuale unde este listata moneda. Poti face asta sigur si rapid, prin platforma etoro.com.  


Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Etoro este o platforma usor de utilizat si iti poti face rapid un cont aici. Ai nevoie doar de adresa de e-mail.

Ulterior, iti alegi moneda in care vrei sa investesti, in cazul de fata Stellar(XLM), iar in cont adaugi un depozit.

Daca vei adauga in cont o suma mai mare de 2000$, platforma iti ca cere o confirmare de identitate. Ultimul pas este de a apasa butonul Trade.

 1. Cum sa vinzi XLM Stellar

Daca vrei sa vinzi XLM o poti face la fel de simplu din aceeasi platforma. Alege moneda Stellar(XLM), finalizeaza vanzarea, iar in cateva secunde vei primi confirmarea cu banii tai care sunt transferati in portofelul virtual. 

 1. Potential de risc, potential de profit cu XLM Stellar

Ca orice investitor, ai nevoie sa evaluezi atat avantajele, cat si dezavantajele in ceea ce priveste moneda. 

Printre avantajele monedelor virtuale Stellar(XLM) se enumera viteza de tranzactie, cat si costurile destul de mici ale acestora. Pe de alta parte Stellar a atras atentia multor institutii financiare, iar aici le amintim pe Derclays si IMB. 

Ca si dezavantaje pentru aceasta moneda, ne raportam la concurenta de pe piata, cat si la numarul minim de criptomonede pe care trebuie sa le ai inainte de a tranzactiona.

Concluzie 

Aria de aplicabilitate a monedei virtuale Stellar (XLM) este intr-o continua crestere si asta datorita beneficiilor pe care le ofera. Faptul ca tranzactiile se pot realiza in mai putin de 5 secunde si nu ai nevoie de multiple confirmari pentru a deveni valide, iar pentru aceasta moneda se preconizeaza un viitor stralucit sunt avantaje pe care trebuie sa le iei in considerare pentru a putea investi intr-o moneda cu potential de crestere. 

Sursa foto: 

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.