CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi ZCash

Cum sa cumperi ZEC (ZCash)

ZCash este o criptomoneda care se bazeaza pe confidentialitate. Blockchain-ul acestei monede asigura ca toate informatiile sunt criptate, fara riscul de a cheltui ceva in plus. Tot ce se dezvaluie in acest caz este ora la care are loc tranzactia.

Din acest articol vei afla:

  1. Despre ZEC (ZCash)
  2. Prognoza ZEC (ZCash)
  3. Evolutia ZEC (ZCash)
  4. Cum sa cumperi ZEC (ZCash)
  5. Cum sa vinzi ZEC (ZCash)
  6. Potential de risc, potential de profit cu ZEC (ZCash)

Despre ZEC (ZCash)

ZEC(ZCash) este o moneda digitala care a fost creata in anul 2016, avand rolul de a proteja confidentialitatea. Toate tranzactiile sunt private. La fel ca in cazul Bitcoin, datele financiare a monedei digitale ZCash sunt incarcate intr-un blockchain public, insa informatiile cu privire la detaliile tranzactiilor sunt confidentiale. 

Tranzactiile sunt verificate printr-o metoda numita “teste de cunostinte zero”, iar cu ea poti tranzactiona jetoane ZCash fara a divulga suma, destinatarul sau expeditorul, asadar va fi totul complet privat. 

Cu moneda virtuala aveti posibilitatea de a cumpara servicii sau bunuri, inslusiv de a le schimba in bani reali. De asemenea, ZCash poate fi schimbat pe platforme de tranzactionare pentru Euro, Dolari precum si alte monede fiat. 

Comparativ cu alte monede digitale, tranzactiile ZCash sunt gestionate si urmarite pe un blockchain descentralizat, ori acest lucru iti permite sa detii activele digitale fara ca nimeni sa stie acest aspect.


Prognoza ZEC (ZCash)

Specialistii in criptomonede se asteptau sa vada o crestere negativa de -43,60075% in anul 2021, valoarea ZEC sa ajunga la 39,446 USD. In momentul acestor predictii, pretul monedei ZEC era de 67, 93 dolari, ori acest aspect ar fi dus la o prabusire de aproximativ 40%. 

Conform predictiilor, moneda ZCash nu va ajunge deloc la maximul pe care l-a avut in anul 2017, de 2,066 USD. Mai mult decat atat, specialistii sunt de parere ca moneda va ramane la un pret mai mic decat valoarea actuala de 142,53 de dolari. 

Unele platforme au prezis un scor anual de 282,580 USD pana la finalul lunii octombrie anul curent. Apoi, in luna noiembrie, pretul va scadea sub 100 USD. 

Totusi, s-ar putea sa ne asteptam la un viitor mai bun pentru aceasta moneda digitala. O platforma italiana prezice faptul ca ZEC va creste considerabil in anul 2021, ajungand la 566,0347 USD pana la finalul anului. 

Alte predictii arata astfel:

  • 2022: 257,39 USD
  • 2023: 299,75 USD
  • 2024: 274,24 USD
  • 2025: 428,21 USD

Evolutia ZEC (ZCash)

ZCash a fost lansat in anul 2016 si a intrat pe piata cu un pret de peste 2,000 USD. 

In ianuarie 2018, moneda digitala a ajuns la un pret de 687,26 de dolari doar ca nu a durat foarte mult. Pana la jumatatea acelui an, pretul monedei a scazut, iar de atunci nu a mai depasit 100 USD. 

Multi investitori s-au intrebat de ce moneda ZCash este in scadere, fapt pentru care, din pacate si-a castigat o reputatie slaba, comparativ cu lansarea sa pe piata de peste 2,000 USD. 

La inceputul anului 2021 ZCash a crescut de la 59,74 USD la 117,66 USD, iar in februarie a venit cu o alta crestere de 142,53 USD.


Cum sa cumperi ZEC (ZCash)

Poti accesa platforma etoro.com

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Iti creezi un cont aici:

In acest cont poti depune suma aleasa de tine. Daca aceasta suma este mai mare de 2000 de dolari este necesar sa iti confirmi identitatea. 

Apoi apasa Trade si selecteaza suma pe care vrei sa o investesti. Tocmai ai cumparat ZCash.

Cum sa vinzi ZEC (ZCash)

Daca iti doresti sa vinzi ZEC (ZCash), o poti face din aceeasi platforma. Alege ZEC, finalizeaza vanzarea, iar in cateva momente vei primi o confirmare cu banii care sunt transferati in portofelul virtual. 

Potential de risc, potential de profit cu ZEC (ZCash)

Ca si avantaje, moneda virtuala ZCash ofera tranzactii sigure si confidentiale, iar pe langa asta percepe taxe mici de tranzactie. 

Este o retea rapida si eficienta si este clasata pe locul 37 in lista criptomonedelor, fiind una dintre cele mai mari de pe piata. 

Ca si potential de risc, ZCash poate fi abuzata de sarlatani pentru activitati ilegale, iar pentru ca are tranzactii private poate intra in evidenta controalelor de reglementare. 

Concluzie

Indiferent de moneda in care vrei sa investesti, este important sa faci o comparatie intre ele, sa vezi evolutia, prognoza, potentialul de risc si de profit. Moneda virtuala ZCash se bazeaza pe confidentialitatea tranzactiilor, fiind unul din punctele forte ale monedei. 

Sursa foto: https://tokeneo.com/zcash-zec-what-is-it-how-to-mine-zec/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.