Cum sa investesti corect atunci cand vine vorba de piata cripto

Cum sa investesti corect atunci cand vine vorba de piata cripto

Investiții în criptomonede pe termen mediu sau pe termen lung? Aceasta este intrebarea. Care sunt mai stabile, care sunt mai profitabile? In plus, cand vine vorba de lumea cripto, termenii de ,,timp mediu” si ,termen lung’ pot avea conotatii si inflexiuni diferite.

Lumea cripto – Intre versatilitate si volatilitate

Investitiile in cripto funcționează asemenea investițiilor în aur sau petrol. Valoarea criptomonedelor tale se poate aprecia în timp și astfel înregistrezi câștiguri. Este un tip de investiție cu un risc relativ mic, acest fapt datorându-se reglementării în creștere la nivel internațional. Pe masură ce tranzacțiile cu criptomonede vor fi reglementate, încrederea investitorilor va spori.

Evoluția prețului criptomonedelor este una ascendentă. În 2010, Bitcoin valora mai puțin de un dolar. Numai în ultimii doi ani, prețul acestei monede a înregistrat o apreciere de peste 2400%, generând profit pentru investitori.

Ether a crescut la rândul său într-un ritm foarte accelerat, cu 13,000% în 2017.

De la investitii la trading

Trading este un tip de investiție pe termen scurt, speculativă și cu potențial de risc mai ridicat. Făcând trading, poți obține profituri rapide, însă doar dacă ești cunoscător. Dacă îți dorești să faci trading cu criptomonede, este bine să urmezi un curs pentru a înțelege exact cum funcționează. Piata inca se afla in reglementare si, in plus, exista cel putin o mie de criptomonede care au o viata efemera. Mai multe insight-uri pe acest subiect aici.

De la Trading la ICO

ICO-urile îți oferă posibilitatea să investești într-un sistem similar crowdfunding-ului, în business-uri dezvoltate pe blockchain. Poți contribui la proiecte inovatoare, ce au ca obiectiv optimizarea proceselor în industria medicală, de asigurări, financiară, în turism etc.

Tehnologia blockchain poate avea un impact similar cu cel al Internetului în anii ‘90. Aceasta are potențialul de a revoluționa modul în care funcționează sisteme cheie precum cel de guvernământ, financiar, de sănătate sau de educație.

Atenție! Există o abundență de proiecte. Decizia de a investi trebuie luată în urma unei analize riguroase a conceptului, a echipei de proiect și a modului de alocare a tokenilor. De multe proiecte ICO au fost legate criptomonede care s-au dovedit ulterior proiecte scam.

De la ICO la investitii active in echipamente de mining

Echipamentele de mining sunt în general rezervate celor care au cunoștințele tehnice necesare. Au un nivel de risc scăzut și un randament lunar între 5 și 10%, în condiții normale ale pieței de criptomonede ( volatilitate +30% ). Asigură investitorilor un profit constant, însă nu este pentru oricine. Dacă vrei să investești în minerit, poți apela și la alternativa oferită de firmele specializate în baza unui cost lunar.

Care sunt riscurile asociate investițiilor în criptomonede și blockchain?

Volatilitatea pieței. În cazul criptomonedelor vei observa fluctuații mari de preț într-un interval scurt de timp. Aici intervine riscul de pierdere sau posibilitatea de câștig.

Stocarea criptomonedelor. Criptomonedele trebuie depozitate în portofele sigure pentru a preveni pierderea sau un posibil atac. O astfel de variantă, pe care o pun la dispozitie mai multi furnizori, poarta numele de cold wallets. Acestea permit stocarea offline a criptomonedelor, protejându-le astfel de hackeri.

Investițiile în ICO prezintă potențial mare de risc, motiv pentru care este foarte important procesul premergător. E important sa fii cat mai informat si atent la toate fluctuatiile din piata, la volumul de stiri internationale cu si despre cripto.

Sursa: cryptocoin.pro