Cum Walmart a provocat un raliu balistic cripto

Cum Walmart a provocat un raliu balistic cripto

Cuprins:

Atunci când companiile tranzacționate public precum Walmart fac valuri în crypto, de obicei își lansează proiectele pe blockchain-uri private.

În rarele ocazii când îndrăznesc să se aventureze înafara ariei delimitate, este în general pe o rețea crypto cu o capacitate mare și cu un brand cunoscut: Ethereum, Ripple și Stellar sunt de obicei printre suspecți.

De aceea, atunci când unul dintre cel mai mari comercianți din lume a anunțat că va lansa o platformă de urmărire a mâncării pe blockchain-ul VeChain, a ridicat suficiente sprâncene- fără să menționăm prețul tokenului crypto mai puțin cunoscut.

Cryptomoneda VeChain crește cu 68%

Prețul tokenului VeChain a crescut enorm după anunț. Pe Binance, VET a ajuns până la 0.0114$ de la o valoare zilnică de 0.0068$ ceea ce însumează un câștig zilnic de 68%.

Până în acest moment, prețul vechain a ajuns la 0.089$ reprezentând un câștig de 25% în 24 de ore.

La acest nivel, Vechain este considerata a fi a 28-a cea mai mare criptomoneda cu o capacitate de piață de 502 milioane de dolari. Raportează 255 de milioane de dolari în volumul zilnic de tranzacționare, în timp ce volumul sau “Real 10” (care măsoară doar volumul de la 10 exchange-uri de crypto de încredere) a ajuns la 94 de milioane de dolari.

Walmart China și PwC aleg VeChainThor pentru platforma lanțului de aprovizionare

Erupția prețului VeChain urmată de anunțul Walmart China că a format un parteneriat cu “Big Four” face PwC să lanseze o platformă pentru lanțul de aprovizionare pe blockchain-ul VeChainThor.

Mulți analiști cred că susteinabilitatea lanțului de aprovizionare reprezintă una dintre cele mai promițătoare moduri de a folosi tehnologia blockchain.

Așa funcționează unealta blockchain a Walmart China: prin scanarea unui cod QR de pe pachetul unui produs, consumatorii îi pot verifică originea și călătoria prin lanțul de alimentare. Informațiile în legătură cu împachetarea, datele livrării și alte informații sunt codate pe blockchain și accesibile prin website-ul Walmart Block Chain Food Traceability.

La lansare, doar 17 linii de produse au fost testate pe platformă. Cu toate acestea, Walmart China are țeluri ambițioase pentru proiect.

Până la sfârșitul lui 2020, gigantul în vânzări se așteaptă ca platforma să urmărească 50% din toată carnea proaspătă împachetată, 40% din legumele împachetate și 12.5% din fructele de mare împachetate vândute în magazinele Walmart China.