CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Deputații din America Latină extind fereastra pentru Bitcoin

Deputații din America Latină extind fereastra pentru Bitcoin

Parlamentarii din întreaga regiune latino-americană își exprimă sprijinul pentru adoptarea bitcoin (BTC) – în urma anunțului revoluționar din weekendul președintelui El Salvador că națiunea își propune să adopte BTC ca mijloc legal de plată.

Deputații din Brazilia, Argentina, Paraguay și Panama s-au grăbit să-și arate sprijinul, deoarece adoptarea bitcoinului pare să împingă ferm în fereastra Overton din America Latină – gama de politici care sunt acceptabile din punct de vedere politic pentru mainstream.

Șeful statului salvadorian Nayib Bukele (în vârstă de 39 de ani), care a promis recent un proiect de lege, va fi prezentat parlamentarilor în această săptămână – precum și vești promițătoare cu privire la reduceri de impozite și antreprenorii criptografici speră la o eliminare rapidă a rezidențelor. Conștient de audiența sa, Bukele a intrat pe Twitter pentru a anunța:

„Propunerea de factură bitcoin pe care o vom trimite Congresului este aproape gata. Simplă. Scurtă. Dulce.”

În weekend, Bukele și-a editat profilul pentru a prezenta ochii roșii cu laser – un semn de sprijin folosit în mod obișnuit pe scară largă în comunitatea Twitter BTC și cripto.

O tactică similară a fost folosită de președintele salvatorian al Adunării Legislative, Ernesto Castro.

Un alt aliat al Bukele, recent alesul parlamentar Dania González, a luat o abordare similară. Toți trei sunt membri ai partidului populist Nuevas Idei (Idei noi), care a câștigat o majoritate alunecătoare de teren la alegerile din țară în martie. González face parte din comisia de finanțe a parlamentului.

Dar tendința pare să se fi răspândit ca focul în toată regiunea. După cum s-a raportat anterior, un parlamentar paraguayan pe nume Carlos Rejala, din opoziția relativ mică, dar nu neglijantă, Partidul Hagamos, a fost, de asemenea, vocal cu sprijinul său pentru adoptarea BTC.

Rejala, în vârstă de 36 de ani, s-a confruntat cu o frenezie de repostare, deoarece Bitcoiners își susțin acțiunile. El a răspuns celor de la investitorul cripto Anthony Pompliano, scriind ca răspuns la un apel la „îmbrățișarea bitcoinului” și „aducerea libertății cetățenilor voștri” – „Și eu cred că acesta este calea!”

Fábio Ostermann, deputat brazilian în vârstă de 36 de ani, din minoritatea Partido Novo. Deputatul și-a editat fotografia de profil pentru a adăuga ochi cu laser și a însoțit postarea cu etichetele „LaserEyes” și „LaserEyesTill100k” și, în spaniolă: „New Profile Picture”.

Tot în Brazilia, colegul lui Ostermann, partidul Partido Novo, Gilson Marques (în vârstă de 40 de ani) a optat pentru aspectul laser și, ca răspuns la o postare pe această temă dintr-un cont în limba engleză despre cripto, a răspuns că este „recunoscător pentru că, reamintesc că am fost primul deputat care a spus „impozitul este furtul” ” în Camera Deputaților din Brazilia.

În Panama, deputatul independent de la Universitatea din Oxford, Gabriel Silva (în vârstă de 32 de ani), ne-a scutit de ochii cu laser, dar în schimb a repostat un tweet Bukele, cu temă bitcoin, scriind că și el „va pregăti o propunere” pentru a pune în fața parlamentului națiunii, adăugând: „Dacă sunteți interesat să-l creați, puteți să mă contactați”.

Silva a adăugat:

„Panama nu poate fi lăsată în urmă. Dacă vrem să fim un adevărat centru tehnologic și antreprenorial, trebuie să sprijinim criptomonedele. ”

Și completând numărul lor (până acum) este Francisco Sánchez (47), deputatul argentinian pentru regiunea Neuquén. Membru al coaliției de opoziție Juntos por el Cambio, Sánchez a mers și cu hashtagul „Noua imagine de profil” și cu ochi roșii cu laser.

Poate fi demn de remarcat, poate, că majoritatea parlamentarilor în cauză pe de o parte sunt politicieni mai tineri, aleși recent din partide mai mici, mai noi și cu tehnologie. Excepția, desigur, este că în El Salvador, un astfel de partid a preluat puterea.

Înapoi în El Salvador, potrivit El Mundo, ministrul comerțului și investițiilor al națiunii, Miguel Kattán, a declarat că USD – actualul și singurul curs legal al națiunii – „va continua să fie cursul legal în El Salvador”. Cu toate acestea, el a adăugat că „tranzacțiile vor fi activate în bitcoin”, deși a recunoscut că „evident” acestea ar fi „legate de valoarea [BTC] în dolari”.

El a adăugat că dezvoltarea „nu implică o de-dolarizare a economiei salvadoriene”.

Operatorul contului Twitter @HODLingOnward, un „Economist și istoric politic amator”, a oferit o analiză asupra situației din El Salvador, menționând într-o postare pe blog că reacția băncii centrale și a trezoreriei naționale ar fi de interes și remarcând:

„Odată ce bitcoinul devine curs legal, comercianții trebuie să accepte plata în bitcoin dacă sunt oferite. Aceasta este o paradigmă total diferită de cele oferite de celelalte națiuni care oferă avantaje fiscale deținătorilor de bitcoin. ”

Și o altă reacție luată în considerare a venit de la Qiao Wang, partener la DeFi Alliance, care a scris că, deși „unele dintre” postările deputaților „pot fi cascadorii de PR pur”, acestea ar putea „extinde fereastra Overton”.

„Îi fac pe oameni să gândească de neimaginat. Doar atunci nepăsatul poate fi voit în realitate ”.

La ora 08:49 UTC, BTC tranzacționează la 33.275 USD și scade cu 8% într-o zi și 11% într-o săptămână.

CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.