Dezvoltatorul criptomonedei naționale a Bahamasului spune că start-up-urile sunt esențiale pentru adoptare

Dezvoltatorul criptomonedei naționale a Bahamasului spune că start-up-urile sunt esențiale pentru adoptare

CEO-ul firmei de tranzacții NZIA Ltd, Jay Joe, spune că afacerile începătoare din domeniul tehnologiei din Bahamas vor fi nevoite să susțină dezvoltarea proiectului Sand Dollar, spune un raport al Nassau Guardian pe 31 Mai.

Proiectul Sand Dollar este o inițiativa să tokenizeze moneda Băncii Centrale A Bahamasului (CBOB) într-o moneda digitală a băncii (CBDC), care ar trebui să se lanseze în districtul Exuma din Bahamas în acest an.

Joe a discutat despre cum el crede că participarea băncilor locale, a firmelor mici și medii și a antreprenorilor în implantarea CBDC va fi crucială pentru adoptarea tokenului. El a mai comentat și că soluțiile construite de start-up-urile locale vor fi la fel de importante în influențarea folosirii tokenului digital la scară largă:

„Vom construi partea din spate și vom deschide partea din față pentru a le permite antreprenorilor locali, a start-up-urilor tehnologice, oricui este capabil să construiască noi produse și să creeze noi servicii în jurul CBDC. Noi credem că asta va fi un aspect cheie în a face acest lucru să devină un lucru real care există și pe care oamenii îl pot folosi.”

Așa cum a fost relatat de Cointelegraph, Banca Centrală din Bahamas a semnat un acord cu NZIA pe 30 mai pentru a dezvoltă tokenul, după ce a numit formă că fiind „soluția preferată de oferire a tehnologiilor” la începutul lui Martie.

CBOB a anunțat inițial planurile pentru CBDC la Conferință Criptomonedelor și Blockchain din Bahamas în Iunie 2018. Primul ministru și Ministrul Finanțelor din Bahamas, K Peter Turnquest, a comentat importantă unei monede digitale pentru o națiune insulară, spunând:

„O Moneda Digitală A Bahamasului este cu atât mai importantă pentru multe familii ale insulei cu cât ei au văzut tot mai multe bănci comerciale care s-au micșorat și au ieșit din comunităților lor, lăsându-i fără servicii bancare. Că o națiune insulară, unde transportul poate fi un inconvenient pentru mulți, în special pentru cei în vârstă, precum și scump, noi trebuie să oferim servicii bancare digitale și sigure”