Document: O criptomoneda emisa de Banca Centrala, ar ajuta Canada si SUA

Document: O criptomoneda emisa de Banca Centrala, ar ajuta Canada si SUA

Într-un document publicat recent, S. Mohammad R. Davoodalhosseini, un cercetator din cadrul unei universitati din Canada, a declarat că introducerea unei monede digitale de catre  Banca Centrala a Canadei (CBDC) „poate duce la o creștere cu până la 0,64% a consumului pentru Canada și de până la 1,6% SUA, comparativ cu economiile lor respective, dacă se utilizează numai numerar. ”

Canada si adoptarea unei criptomonede de catre Banca Centrala

În momentul de față, spune Davoodalhosseini, o întrebare cheie pentru „multe” bănci centrale care în prezent analizează opțiunea de a emite un CBDC este dacă banii și o formă digitală de monedă fiat ar trebui să coexiste și, dacă da, cum să mențină acel echilibru depolitică monetară.

Pe baza modelelor detaliate și a calculelor matematice, cercetătorul susține în lucrare că bunăstarea economică a unei țări – cel puțin pentru Canada și S.U.A. – ar putea fi mai bună prin înlocuirea numerarului cu CBDC, cu condiția ca implementarea să nu fie extrem de costisitoare.

Documentul afirmă în continuare că, prin introducerea unui CBDC, băncile centrale ar putea avea un nivel mai ridicat de flexibilitate în ajustarea politicii monetare curente.

Avantajele la nivel macro-economic prin adoptarea unui CBDC in loc de moneda fiat

Aceasta se datorează faptului că banca centrală poate monitoriza portofoliile agenților CBDC și poate subvenționa între diferite tipuri de agenți, însă aceste acțiuni nu sunt posibile dacă agenții folosesc numerar„. Declaratia apare in studiu.

Alți cercetători din banca centrală din Canada, pentru a evalua valoarea oferită de CBDC în ceea ce privește numerarul, au dus la o analiză mai calitativă a argumentelor pro și contra.

CoinDesk a raportat în acel moment că cercetătorii au susținut că beneficiile potențiale ale CBDC pot varia între economiile dezvoltate și cele în curs de dezvoltare.

O BANCĂ DIN GERMANIA OFERĂ CONTURI FIRMELOR CARE OPEREAZĂ ÎN ZONA CRIPTO

Potrivit directorului tehnologic al Solaris Bank, Peter Grosskopf, acest lucru va spori securitatea și confortul clienților. Mai ales atunci când totul este legat de wallet-ul și piețe digitalizate.

„Următorul pas logic este să conectăm soluția noastră de carduri bancare și de debit digital. Cu ce? Cu platforme de schimburi și wallet-uri, astfel încât partenerii să-și poată crea propria experiență bancară. Mai ales cand vorbim de criptarea bancară. Aceste conturi reduc semnificativ riscul pentru clienții finali. Si fac tranzacționarea și posesia de criptomonede mai convenabilă și mai sigură.

Potrivit directorului executiv al instituției financiare, Roland Folz, există o cerere ridicată pentru un partener licențiat. Acesta va furniza legătura de reglementare și tehnologică cu sectorul bancar tradițional, în domeniul criptocurrency și tehnologia blockchain.

Pe lângă VPE, instituția financiară germană, care are puțin peste doi ani, este în curs de implementare a mai multor parteneriate în acest an. Finanțele tradiționale se întâlnesc cu viitorul. Solaris Bank nu este prima instituție financiară din Europa. In Europa mai sunt institutii care oferă conturi corporate pentru firme. Vorbim aici de firme care activeaza in zona de Blockchain și cripto.

Sursa: https://www.coindesk.com/