După înjumătățirea Litecoin în scopul ajustării dificultății minării

După înjumătățirea Litecoin în scopul ajustării dificultății minării

A cincea criptomonedă din punct de vedere al capitalizării de piață, Litecoin (LTC), a trecut printr-o a doua înjumătățire acum două zile, celelalte rețele metrice rămânând totuși neafectate de măsura drastică luată.

Viteza hashrate

Viteza hashrate la care se realizează finalizarea unei operații în cadrul unui cod generat de rețea, a fost ajustată la un nivel mai mic rămânând însă la un nivel de câteva ori mai mare decât cel înregistrat la începutul anului.

Hashrate a început să scadă începând cu data de 3 august, când a înregistrat un nivel de 480 Thash/s, pentru a ajunge la 453 Thash/s cu o zi înainte de înjumătățire, atingând valoarea de 458 Thash/s în ziua evenimentului, pentru a scadea la o zi după la o valoare de 444 Thash/s. În decursul ultimelor 24 de ore a scăzut cu 5 procente. Totuși, dificultatea minării Litecoin a fost setată să fie reajustată mai devreme în cursul zilei de astăzi și estimată la un nivel mai mic cu 1 procent conform blockchair.com.

Litecoin

A fost estimat faptul că procesul de divizare va forța minerii de Litecoin să își închidă mecanismele de minare și să se îndrepte spre alte tipuri de criptomonede sau chiar să investească în echipamente de minare mai puternice.

Între timp, timpul mediu de minare a crescut oarecum rămânând însă la un nivel mai scăzut decât cel înregistrat în lunile august și iulie.

Ca reminder, procesul de înjumătățire Litecoin s-a realizat în data de 5 august, când rata resurselor aferente criptomonedei a fost redusă la jumătate, de la un nivel al LTC 25 la LTC 12.5 per mined Litecoin blockchain block. Prim reducere s-a petrecut la data de 25 august 2015, iar următoarea se estimează să aibă loc în luna august a anului 2023.

Conform știrilor publicate de către Criptonews.com, metricile rețelei au crescut în mod considerabil în decursul celor patru ani de la prima reducere. Acum, după eveniment, multe dintre valorile înregistrate se află aproximativ la aceleași niveluri înregistrate înainte de eveniment. Oricum ar fi, tranzacțiile, numărul de transferuri, din 6 august au înregistrat cel mai înalt nivel de la data de 6 iulie, crescând cu un procent de 18,7%, din ziua de dinaintea reducerii și pănă în ziua anterioară reducerii. Adreslele active au înregistrat un nivel cu 21,5% mai mare decât în zilele de 3 și 5 august, pentru a scădea a doua zi cu 3%. Atunci când vine vorba de valoarea tranzacțiilor, transferurilor, acestea au înregistrat o creștere de 35,45% de la ziua de dinainte și până la cea ulterioară evenimentului.

Între timp, prețul a crescut cu 13% de pe 4 până pe 5 august, depășind pragul de 100 USD pe unitate, scăzând apoi cu 10 procente și situându-se astăzi la un nivel asemănator celui înregistrat înainte de procesul înjumătățirii.

În mod similar, nivelul capitalizării totale de piață a crescut de la 5,86 miliarde de dolari americani la 6,04 miliarde de dolari americani la o zi după eveniment, urmând ca apoi să scadă la valoarea de 5,85 miliarde de dolari americani.

Conform pixel time, (12:20 PM UTC), Litecoin se schimbă la cursul de 93 USD., scăzând cu 2 procente în ultimele 24 de ore, 2% în ultima săptămână și cu 23% raportat la ultima lună. Totuși, prețul a înregistrat o creștere cu 25% în ultimele 12 luni.