Emitenții de ICO-uri au suferit o lovitură devastatoare ieri

Un judecător federal a decis că dosarul de fraudă pe care îl supraveghea este obiect al legislației USA pentru că strângerea de fonduri constituia oferirea unei garanții.

Această decizie este în conflict direct cu opiniile echipelor care au adunat recent miliarde. În majoritatea cazurilor, acești emitenți nu au aderat la nicio reglementare privind valori mobiliare, inclusiv la verificarea acreditării investitorilor, a verificării CSA sau a AML. Dezbaterea se reduce la un singur criteriu: – O emitere trece testul Howey?Ca reamintire, Testul Howey a fost creat de Curtea Supremă pentru a determina dacă o ofertă constituia un contract de investiții sau nu.

Judecătorul federal a fost destul de clar în declarațiile sale ieri. El a spus că „scopul Congresului în adoptarea legilor privind valorile mobiliare a fost acela de a reglementa investițiile, indiferent de forma lor sau cum sunt numite … Strandu-se de jargonul din secolul 21, incluzând propria caracterizare a inculpatului pentru investiția oferită, acuzarea provocată impune o înșelătorie directă, plină de caracteristicile comune ale multor fraude financiare „.

Fără a intra în detaliile plictisitoare ale legislației privind valorile mobiliare, iată ce trebuie să știți:

  1. SEC, FINRA și acest judecător federal au susținut ieri că o activitate frauduloasă în mod absolut ar fi urmărită în cea mai mare măsură a legii.
  2. Judecătorul a argumentat că terminologia de ICO și token nu absolvă imediat un emitent de la cerințele reglementării americane privind valorile mobiliare.
  3. El crede că token-ul ICO pe care îl supraveghează îndeplinește definiția vânzării valorilor mobiliare. Elementele acestui ICO, minus frauda absolută, sunt aproape identice cu majoritatea ICO care au fost desfășurate. Dacă judecătorul este corect, ne-am aștepta la aplicarea a sute de forme diferite de pedeapsă.
  4. Judecătorul recunoaște că hotărârea sa este poziția / înțelegerea sa personală și va permite unui juriu de judecată să audieze argumentele ambelor părți înainte de a cere juriului să ia o decizie finală.

Indiferent dacă este sau nu acest caz, anticipăm că vom vedea într-un anumit moment o audiere a Curții Supreme privind ICO și clasificarea lor reglementară. Incertitudinea până atunci poate păstra capitalul instituțional deoparte, până când își va putea asigura capitalul nu va fi utilizat pentru a cumpăra titluri neînregistrate.

În cazul în care ICO-urile sunt în cele din urmă considerate titluri de valoare, în SUA vor exista trei opțiuni:

  • Emitenții pot folosi Regulamentul D pentru a realiza strângerea de fonduri de la investitorii acreditați, atâta timp cât efectuează verificările necesare (KYC, AML, verificarea investitorilor).
  • Emitenții pot folosi Regulamentul A + pentru a realiza strângerea de fonduri de la investitorii neacreditați și acreditați, atâta timp cât efectuează verificările necesare.
  • SEC ar putea schimba legile acreditate pentru a permite investitorilor neacreditați de astăzi să participe la mai multe oportunități de pe piața privată. Organismul de reglementare se gândește deja la acest lucru și nu aș fi surprins dacă se va întâmpla în următoarele 24 de luni.

Echipele care doresc să efectueze strângerea de fonduri în viitor vor fi bine. Acestea ar trebui să aibă o claritate de reglementare, ceea ce înseamnă că singura lor provocare este să se asigure că acestea respectă aceste reguli. Echipele care trebuie să fie îngrijorate sunt cele care au desfășurat deja ICO.

Acești emitenți nu sunt siguri dacă autoritățile de reglementare și sistemul juridic vor clasifica, în cele din urmă, ICO drept valori mobiliare sau nu. În cazul în care se consideră vânzarea de valori mobiliare, SEC va intra în vigoare pentru fiecare echipă? Vor pune în aplicare o perioadă de grație pentru tot ce a avut loc anterior? Dacă se aplică, ar trebui echipele să aștepte amenzile? Timpul inchisorii? Interzicere pe viață din industria valorilor mobiliare?

Sunt mai multe întrebări decât răspunsuri acum. Un lucru este sigur –  decizia de ieri de către un judecător federal a expus emitenții ICO la un risc mult mai mare decât mulți anticipau.

Oamenii s-au jucat cu foc. Timpul va spune cine va fi ars.