EOS a blocat șapte conturi din cauza unui bug în MainNet

EOS a blocat șapte conturi din cauza unui bug în MainNet

EOS a înghețat șapte conturi. Motivul? Totul din cauza unui bug care  împiedicat tranzacțiile după ce criptomoneda a intrat live în MainNet. În plus au existat suspiciuni de înșelăciuni de tip phishing. Primele informații despre incident au fost dezvăluite de un site.

Dezvoltatorii au descoperit bug-ul care a cauzat întreruperea neașteptată a rețelei pe data de 16 iunie și a remarcat pe canalul Telegram că Block.one, creatorul EOS, lucra la un patch software. Producătorii de blockchain au organizat un apel de conferință pentru a discuta problema, apoi au dezactivat nodurile și au creat date de rezervă pentru a proteja operațiunile.

Problema ridică îngrijorare în rândul comunității

Producătorii de blockchain-uri au informat utilizatorii despre această problemă. Faptul că bug-ul a apărut atât de repede, susțin argumentele celor care spun că EOS nu este suficient de descentralizat.

Emin Gun Sirer, un profesor de la Cornell și un cercetător de blockchain, a declarat că EOS ar provoca un hack de schimb valutar de criptomonede în următorul an calendaristic. EOS a fost lansat săptămâna trecută după ce a câștigat peste 4 miliarde de dolari într-o tranzacție.

Reacția pe Twitter la înghețarea celor șapte conturi compromise a fost împărțită.

Un tweeter a menționat că dacă producătorii de blockchain-uri nu ar fi înghețat cele șapte conturi, hoții ar fi putut muta fondurile și ar fi avut loc un jaf. Acest tweeter a numit totul ca fiind corect și transparent. Un mod optim de abordare a unei probleme complexe.

Un alt tweeter a menționat totuși că părțile interesate nu au ales nici un arbitru. După el, acțiunea pe care au luat-o este ilegală. Alții au catalogat acțiunea ca fiind o nebunie, un non-sens.

EOS a decis să ofere asistență părților interesate

Un blog numit EOS Emergency a oferit un proces prin care părțile interesate pot confirma dacă cheia privată EOS a fost compromisă. Se precizează că părțile interesate pot să confirme că sunt proprietarii corespunzători ai contului EOS și că acordă consimțământul de a o dezgheța.

Potrivit EOS42, orice conturi EOS compromise prin phishing pot fi deblocate. EOS42 este un candidat al producătorului de blocuri EOS, cu sediul la Londra. Blogul a remarcat că Forumul de Arbitraj de bază EOS (ECAF) a depus deja o cerere. Producătorii de blockchain așteptau să se pronunțe asupra statutului celor șapte conturi înghețate.

O tentativă de furt nu înseamnă furt

Blogul a mai spus că tentativa de furt nu este o problemă EOSio. Problema este că escrocii creează portaluri false de înregistrare. Iar unii deținători de token-uri nu sunt suficient de atenți.

Producătorii blockchain-urilor au declarat că, dacă ar exista o constituire și arbitraj EOS, un astfel de pas ar fi fost depășit demult.  Hoții ar putea potrivi fondurile celor șapte conturi deblocate. Producătorii de blocuri au decis, de asemenea, că, dacă mai multe conturi vor deveni deblocate înainte de ratificarea Constituției, aceștia vor trebui să ia în considerare acțiunile care trebuie întreprinse pentru aceste conturi.

CUM VA GESTIONA EOS TOATĂ CRIZA

Săptămâna trecută, EOS a menționat că lucrează pentru a salva până la 1 milion de token-uri. Toate cu proveniență dovedită în operațiuni de scaming de înregistrare.

Liam Wu, șeful comunității pentru China și America de Sud la EOS42, a început să răspundă la rapoartele oamenilor din întreaga lume. Vorbim de persoane care și-au găsit cheia privată ca fiind nevalidă și nu se mai potrivea cu adresa atribuită.

Ce se va întâmpla cu prețul EOS după acest incident, rămâne de văzut.

Sursa: https://www.ccn.com