CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Ethereum

Este oficial – 2 proiecte Ethereum fuzionează – Keanu propune lansarea în august + alte știri

Keep și NuCypher au fost de acord să-și îmbine protocoalele într-o DAO (organizație autonomă descentralizată). În curând: o versiune mai eficientă din punct de vedere al capitalului  jetonului  – Bitcoin-on-Ethereum al Keep, tBTC.

Două protocoale bine apreciate, născute din epoca inițială a ofertei de monede 2017-2018, se îmbină oficial. Să o spunem mai simplu pe nume: KEANU este o încercare.

Cele două proiecte, Keep și NuCypher, și-au dat seama că s-au confruntat cu o concurență inevitabilă care ar duce la risipa de energie. În ceea ce s-ar putea numi un adevărat spirit al antreprenoriatului descentralizat, cele două comunități de criptare descentralizate au decis să-și combine protocoalele care stau la baza lor, astfel încât startup-urile lor respective să poată continua cu planuri de afaceri separate folosind o infrastructură comună blockchain.

Este la fel ca și cu cele două corporații de bomboane Hershey și Mars: și-au fuzionat fabricile, dar și-au păstrat brandurile în companii independente.

„Rețelele Keep și NuCypher au construit o tehnologie similară cu obiective similare. În loc să împărțim piața, credem că putem obține mai multe împreună ”, a scris Matt Luongo, CEO al Thesis, compania care a construit Keep, printr-un purtător de cuvânt.

Fuziunea, supranumită Keanu în omagiu pentru vedeta „The Matrix”, ar marca un moment istoric pentru industria blockchain-ului. Pe măsură ce noile proiecte au început să folosească jetoane ca portaluri și instrumente de guvernare, mulți observatori se așteptau ca fuziunile să fie inevitabile, dar nimeni nu știa exact ce formă vor lua.

Keanu este primul semn al modului în care s-ar putea întâmpla, folosind structura organizațională cripto-nativă cunoscută sub numele de organizație autonomă distribuită (DAO). Cel puțin pentru observatorii externi, unirea forțelor pare să fi fost în mod special colegială.

„Aprobarea propunerii Keanu este un moment interesant atât pentru comunitățile NuCypher, cât și pentru Keep și o etapă importantă pentru întregul spațiu criptografic: prima fuziune a două rețele descentralizate”, a declarat MacLane Wilkison, CEO-ul NuCypher, prin e-mail. „Acest lucru împinge pachetul în ceea ce privește ceea ce este posibil cu guvernarea DAO și condusă de comunitate și deschide ușa interacțiunilor din ce în ce mai sofisticate DAO către DAO în viitor.”

Cunoscută intern ca Release Candidate 0 (RC0), combinația propusă a trecut ambele comunități pe 11 iunie.

“Au existat mai multe runde de propuneri comunitare care au fost discutate înainte de a ajunge la aceasta ca potențială propunere finală”, a scris Wilkison prin e-mail în timp ce discuțiile erau încă în curs.

Potrivit unei postări de blog de la NyCypher, propunerea ar crea un simbol numit T, din care 10% vor fi puse deoparte pentru DAO. Restul ar merge pe jumătate către deținătorii de simboluri NyCypher și jumătate pe Keep’s.

Se estimează că noua platformă va fi lansată în august.

„Comunitatea noastră comună a vorbit – și în timp ce ambele echipe de dezvoltatori vor rămâne independente, cu toții ne vom concentra pe dezvoltarea unui singur protocol”, a scris Luongo. „O rețea fuzionată înseamnă servicii mai utile și mai multe taxe pentru jucători.”

Unul dintre primele produse construite pe noul protocol ar fi tBTC v2, o versiune mai eficientă din punct de vedere al capitalului a bitcoinului împachetat rezistent la cenzură de la Keep for Ethereum.

Investitorii instituționali au ajuns la poligon pe fondul creșterii cererii Ethereum Layer-2: date blockchain

Rămân întrebări despre îmbunătățirea promisă cu privire la scala Ethereum 2.0.

Investitorii și comercianții cu amănuntul nu sunt singuri în rândul utilizatorilor de finanțe descentralizate (DeFi) care se deplasează la protocolul de soluție Ethereum layer-2 Polygon. Un număr din ce în ce mai mare de instituții și whales DeFi se alătură, de asemenea, mulțimii poligonului, conform datelor blockchain.

La începutul lunii iunie, aproximativ 65% din volumul zilnic de tranzacții stablecoin pe Polygon aparținea tranzacțiilor cu valori peste 1 milion de dolari, conform datelor compilate de firma de cercetare a datelor blockchain Nansen. Procentul respectiv subliniază trecerea „balenelor” finanțelor descentralizate (DeFi) de la Ethereum la Poligon.

„Cele mai multe adrese clasificate ca instituții și fonduri pe care le-am găsit nu sunt încă pe Polygon, dar numărul crește de la o zi la alta”, a declarat Ling Young Loon, analist de cercetare la Nansen, într-un răspuns prin e-mail.

Ling a spus că interesul crescând al instituțiilor față de Poligon ar fi putut veni după ce lichiditatea din protocol a început să crească mult mai mult în comparație cu baza sa de capital inițială.

Multe protocoale DeFi native din Ethereum s-au mutat sau au început să migreze către Poligon, inclusiv popularul protocol de piață monetară Aave. Cel mai recent, schimbul descentralizat bazat pe Ethereum, rețeaua Kyber, a anunțat că va integra Polygon cu lansarea „Rainmaker”, un nou protocol de producător de piață de către Kyber.

Agricultura cu randament mai ieftin și oportunitățile de tranzacționare de înaltă frecvență sunt un alt factor care conduce instituțiile către Poligon, a declarat Mira Christanto, analist la Messari.

„Chiar dacă taxele Ethereum nu sunt atât de prohibitive pentru whales pentru tranzacții rare, pot face tranzacții de înaltă frecvență pe Polygon, care este încă prohibitiv costisitoare pentru Ethereum”, a spus Christanto.

La presă, există fonduri în valoare de peste 12 miliarde de dolari blocate în implementarea poligonului Aave combinate cu Aave V2, potrivit site-ului web Aave. Protocolul DeFi și-a anunțat migrarea către Poligon la sfârșitul lunii martie.

„Am folosit Polygon aproape 100% în ultimele 3 luni”, a spus John Lilic, un investitor cripto și alum ConsenSys. „De asemenea, putem observa o creștere extraordinară pentru Aave pe poligon, de exemplu, deci este clar că migrează balene mari”.

Lilac, care se află în consiliul consultativ al Polygon, a declarat că instituțiile încep să favorizeze Polygon nu doar pentru costul său ieftin și viteza rapidă a tranzacțiilor, deoarece datele au arătat că creșterea rapidă și adoptarea Polygon continuă, deoarece taxele pe gaz pe Ethereum s-au redus.

Anterior, unii analiști spuneau că succesul poligonului ar putea fi de scurtă durată, odată cu lansarea Ethereum 2.0. Dar Lilac s-a întrebat dacă actualizarea mult așteptată a blockchain-ului Ethereum va fi lansată cu succes.

„Cât de încrezător sunteți că Ethereum 2.0 va fi livrat de fapt?” A întrebat Lilac. „Vitalik [Buterin] și alți cercetători Ethereum sunt eroii mei și chiar admir lucrurile lor atât de mult, dar piața trebuie să fie mai rațională și să calmeze hype-ul.”

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.