CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

bitcoin

Este oficial: Legislatura din El Salvador votează pentru adoptarea Bitcoin ca ofertă legală

O supermajoritate a legislativului din El Salvador a votat miercuri dimineață adoptarea bitcoinului ca mijloc legal de plată. 

El Salvador recunoaște oficial bitcoin (BTC, + 4,06%) ca mijloc legal de plată.

Într-un vot de miercuri devreme, o supermajoritate a legislativului națiunii a votat în favoarea propunerii președintelui Nayib Bukele pentru ca națiunea latino-americană să adopte bitcoin. Președintele intenționează să semneze mai târziu în această seară sau dimineața devreme.

Șaizeci și doi de membri ai legislativului au votat în favoarea proiectului de lege, cu 19 opoziții și trei abțineri.

Bukele a furnizat mai multe detalii despre viziunea sa, prezentată ca un efort de a spori incluziunea financiară într-o țară în care un procent redus de 30 dintre cetățeni au acces la servicii financiare, într-o conversație Twitter Space, miercuri dimineață, găzduită de Nic Carter de la Castle Island Ventures and Coin Metrics. Utilizatorii nu vor trebui neapărat să utilizeze un portofel guvernamental, a spus el.

Proiectul de lege va impune tuturor întreprinderilor să accepte bitcoin pentru bunuri sau servicii, dar guvernul va acționa ca un backstop pentru entitățile care nu sunt dispuse să își asume riscul unei criptomonede volatile, a spus el.

O încredere pe care guvernul o va înființa la Banca de Dezvoltare din El Salvador pentru a converti instantaneu bitcoin în dolari SUA va asuma riscul comercianților, a spus el. Va deține aproximativ 150 de milioane de dolari în dolari în fondul fiduciar.

„Dacă există un shop de înghețată, el nu prea vrea să-și asume riscul, trebuie să accepte bitcoin pentru că este o monedă obligatorie, dar nu vrea să-și asume riscul convertibilității, așa că vrea dolari depuși în bancă, iar atunci când vinde înghețata, poate cere guvernului să-și schimbe bitcoinul în dolari.”, a spus el. „Bineînțeles că poate face asta și pe piețe, dar poate cere guvernului să o facă imediat.”

O încredere pe care guvernul o va înființa la Banca de Dezvoltare din El Salvador pentru a converti instantaneu bitcoin în dolari SUA va asuma riscul comercianților, a spus el. Va deține aproximativ 150 de milioane de dolari în dolari în fondul fiduciar.

Fondul fiduciar al Băncii de Dezvoltare ar vinde o parte din bitcoinul pe care îl primește în dolari pentru a umple fondul.

Oficialii guvernamentali din El Salvador se vor întâlni cu Fondul Monetar Internațional în zilele următoare pentru a discuta planul. Bukele a mai indicat că guvernul ar putea promova minarea de bitcoin. El Salvador spera deja să atragă întreprinderi cu exces de energie geotermală și, deși guvernul nu se uită în mod specific la industria bitcoin pentru a satisface această nevoie, este un astfel de sector care ar putea beneficia, a spus el.

Locuitorii din El Salvador sunt împărțiți privind proiectul de lege de adoptare a bitcoinului ca formă legală de plată 

Unii rezidenți din El Salvador sunt încântați de gândul că bitcoinul este tratat ca mijloc legal, în timp ce alții sunt îngrijorați că poate fi doar un instrument pentru oficialii corupți.

“Acest lucru este foarte bun, deoarece bitcoinul este descentralizat și nimeni nu are controlul asupra bitcoinului, iar dolarul este în mâinile guvernelor.”, a spus Valle în spaniolă.

Dar nu toată lumea împărtășește entuziasmul său. Printre șase localnici intervievați, din capitala San Salvador și nu numai, starea de spirit a fugit de la exaltarea pentru mutare la suspiciunea motivelor lui Bukele. Guvernul lui Bukele are reputația de corupție, ceea ce îi face pe unii să se întrebe dacă bitcoinul va ajunge doar să îmbogățească și să consolideze un guvern care să arate tendințe autoritare.

Sâmbătă, Bukele a anunțat că va înainta săptămâna aceasta un proiect de lege pentru ca Bitcoin să devină curs legal în Parlament, deși a spus luni într-un tweet că proiectul de lege nu a fost încă definitiv. Dacă ar fi adoptat, proiectul de lege ar pune El Salvador pe drumul spre a deveni prima națiune din lume care adoptă bitcoinul ca monedă oficială.

Luni, secretarul pentru comerț, Miguel Kattán, a spus că, deși bitcoinul va fi integrat în economia locală, utilizarea acestuia nu ar fi obligatorie și nu va înlocui dolarul SUA.

Anunțul lui Bukele a fost întâmpinat cu un mare entuziasm din partea comunității cripto internaționale, susținătorii bitcoinului, precum CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor, au arătat sprijin și fondatorul TRON (TRX, + 2,52%), Justin Sun, a postat pe Twitter că organizația sa va fi prima care „va înființa un birou” în El Salvador.

Bukele – un populist al cărui partid New Ideas a câștigat alegerile legislative din februarie – are un sprijin puternic în El Salvador. Dar unii salvadorieni sunt îngrijorați de faptul că Bukele are alte motive pentru legalizarea bitcoinului.

„În opinia mea personală, fără îndoială, [acest lucru] are legătură cu posibile sancțiuni pe care SUA le-ar putea impune [lui Bukele] și multor asociați ai săi., ”a spus Isaac, 27 de ani, student la Universidad de El Salvador și cripto investitor care a cerut să-și rețină identitatea deplină, astfel încât să poată vorbi liber.

De când Bukele, în vârstă de 39 de ani, a preluat funcția în 2019, acuzațiile SUA de corupție împotriva administrației sale au crescut și economia El Salvador a suferit în timpul pandemiei. Dar mișcarea lui Bukele de a legaliza bitcoinul poate distrage lumea de la luptele țării.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.