EURS, un proiect digital stabil lansat de platforma Stasis din Malta

EURS, un proiect digital stabil lansat de platforma Stasis din Malta

Malta, deja cunoscută ca ,,Paradisul Blockchain” lansează o criptomoneda stabilă, raportată la euro. Inițiativa aparține platformei de cryptocurrency, Statis. Proiectul se numește EURS și este fixat la paritate de 1:1 față de euro.

Asta e un semnal puternic ca piata de criptocurrency începe să se maturizeze și cred că ne așteaptă un boom din toamnă.

EURS – Sau acel moment cand MALTA mai scrie o data, istorie…

Probabil am auzit cu totii de Cavalerii de la Malta, de acel celebru ordin al Templierilor. Azi maltezii reitereaza istoria cu noul proiect in zona de cryptocurrency.

Lansarea a avut loc în clădirile Camerei de Comerț a Maltei, unde premierul Joseph Muscat a făcut, de asemenea, un anunț important despre noua legislație privind cripto-blocurile. Noua legislație deja a fost adoptată prin parlamentul maltez.

CEO și fondator al Stasis, Gregory Klumov a spus că există o cerere considerabilă din partea investitorilor instituționali pentru o astfel de monedă stabilă.

Europenii, în cautare de încredere și stabilitate când vine vorba de cryptocurrency

„Am primit multe semnale din partea investitorilor instituționali. Aceștia doresc în primul rând transparență și securitate. Există, de asemenea, acei investitori care doresc să reducă volatilitatea portofoliilor lor și caută o monedă stabilă pentru a face acest lucru.

Astfel de investitori participă la sistemele bancare ICO. Iar cu sistemele bancare fiat, nu puteți efectua imediat un transfer care este esențial pentru astfel de investiții. EURS vă permite acest tip de flexibilitate pentru a executa imediat tranzacțiile într-o manieră transparentă. Rezervele noastre sunt verificate zilnic, astfel încât fiecare investitor va avea încredere că jetoanele emise sunt susținute „, a declarat Klumov pentru CCN.

Întrebat despre posibilitatea unor viitoare legături, Klumov a spus că aceasta este o opțiune care ar putea fi explorată în viitor. Cu toate acestea, el a spus că Ethereum a rămas cel mai bun blockchain în jurul valorii de moment pentru operațiunile de criptocurrency.

Ce vrea EURS din piata de cryptocurrency

EURS își propune să răspundă unei cereri din ce în ce mai mari a investitorilor instituționali europeni față de criptomonede. Moneda stabilă va oferi un refugiu demn de încredere în perioadele excesive de volatilitate a pieței de criptare, permițând, de asemenea, un transfer gratuit în afara lanțului de active prin intermediul unui blockchain.

EURS va fi disponibilă pentru cumpărare pe DSX de la Londra, începând cu luna august. Alte schimburi majore de criptomonede vor urma exemplul în lunile următoare, conform studiului STASIS.

CINE E STATIS SI CUM A AJUNS IN MALTA

STASIS este o platformă de tranzacții in zona blockchain. Ea permite investitorilor să supervizeze orice formă de active financiare. Prin intermediul rețelei sale transparente de parteneriat, platforma STASIS permite fluxului de capital să circule liber între formele digitale de tip off-chain și on-chain. Compania are sediul în Malta și a colaborat activ cu guvernul maltez pentru cadrele juridice de criptare a valutelor din 2012.

Stablecoins sunt o piață cu potențial. Au o valoare de mai multe miliarde de dolari. Actualul context e posibil sa le facă  să crească exponențial. Motivul? Odată ce comercianții de fonduri speculative intră pe teren. Aceștia au obiceuil să caute active de criptare, care atenuează volatilitatea și riscul.

Sursa: https://www.ccn.com