eXclusiv: ARCHOS a încheiat un parteneriat cu Liberty pentru o soluție blockchain

eXclusiv: ARCHOS a încheiat un parteneriat cu Liberty pentru o soluție blockchain

ARCHOS, jucător european major în domeniul produselor electronice de larg consum, a anunțat parteneriatul cu Liberty, pionier în servicii tehnologice.

Liberty are un core business care asigură confidențialitatea și securitatea datelor utilizatorilor de internet. Liberty dezvoltă  în prezent un produs AIM, o soluție blockchain, pusă la dispoziție de Liberty Browser. Vorbim de un browser privat securizat și un ecosistem care le permite utilizatorilor să gestioneze orice tranzacții ce implică zona de cryptocurrency.

Liberty a reproiectat browser-ul și a construit un ecosistem vast care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și împărtăși anonim datele cu brandurile afiliate și îi recompensează cu criptomonede AIM. Astfel, utilizatorii ARCHOS câștigă active AIM în funcție de numărul de date pe care le partajează în blockchain.

ARCHOS face un pas important de business în zona de cryptocurrency

„ARCHOS are plăcerea de a anunța parteneriatul cu Liberty, soluția blockchain care îi recompensează pe utilizatori pentru navigarea anonimă pe internet”, a declarat Loïc Poirier, CEO ARCHOS.

Peste 4,1 miliarde de oameni din întreaga lume folosesc internetul. Până în anul 2020, se estimează că pentru fiecare persoană de pe pământ vor fi create 1.7 MB de date în fiecare secundă.

Colectarea, partajarea și utilizarea acestor date private reprezintă elemente esențiale ale unei industrii de 135 miliarde de dolari. Pe de altă parte, potrivit Dalia Research, răspândirea notorietății internaționale a valutei crypto este revoluționară. Se estimează că în momentul de față, s-a depășit deja numărul de 20 de milioane de utilizatori de criptomonede la nivel mondial.

BLOCKCHAIN-UL LIBERTY, O SOLUȚIE INTERESANTĂ

Prin utilizarea soluției blockchain Liberty, utilizatorii își gestionează datele pe cont propriu. Aceștia stochează informațiile într-o bază de date anonimă, le partajează și participă la orice tranzacții financiare care utilizează datele lor. Ei sunt în permanență neidentificați de companiile afiliate. Agenții de publicitate cumpără accesul la informațiile anonime, iar utilizatorii sunt recompensați în monede AIM.

Soluția AIM a fost concepută drept o criptomonedă care oferă o valoare care apreciază unitatea de schimb. AIM va fi susținută de rezervele FIAT și de datele utilizatorului. Guvernanța va fi efectuată de un Comitet pentru politică monetară (MPC) care va menține lichiditatea, stabilitatea și utilitatea AIM pentru toate părțile interesate cu reprezentare independentă.

CUM FUNCȚIONEAZĂ ECOSISTEMUL SUPERVIZAT DE ARCHOS

Navigatorul Liberty încorporează o tehnologie patentată SIM&PIN care criptează orice informații personale de pe un dispozitiv. Acesta va fi preîncărcat pe o selecție de tablete ARCHOS și smartphone-uri. Asta le va oferi utilizatorilor posibilitatea să experimenteze o experiență digitală privată și securizată, pe care o controlează pe deplin.

Utilizatorii ARCHOS vor putea să își creeze propriile seifuri digitale, personale și private. Ele vor fi organizate în jurul serviciilor online, a rețelelor și brandurilor pe care le utilizează.

Aceștia vor putea să își stocheze, să împărtășească și să comercializeze datele lor private astfel încât să își crească activele în monede AIM.

În mai puțin de 12 luni, Liberty a ajuns la peste 50.000 de utilizatori înregistrați și 10.000 de parteneri europeni.

Ne bucurăm că ARCHOS este alături de noi drept contribuitor la oferta monetară inițială AIM.  Ne bucurăm că promovează soluția unică a Liberty către ecosistemul său de producători și de clienți“, a declarat Christopher Johnston, directorul executiv al Liberty.

Tranzacția dintre Liberty și ARCHOS a fost încheiată în monede AIM. Asta demonstrează încrederea producătorului francez în valoarea criptomonedei AIM pe piață.

Utilizatorii de monede AIM vor avea posibilitatea de a-și păstra activele în portofelul electronic pentru criptomonede anunțat la Mobile World Congress 2018 (MWC), ARCHOS Safe-T Mini.

Cine este ARCHOS

ARCHOS, un pionier în domeniul electronicii de larg consum. Printre altele, producătorul francez a fost primul cu un player MP3 HDD în 2000. Tot Archos a aratat lumii un player multimedia în 2003. Tot el a venit cu tablete Google Android în 2009. Tot Archos a realizat o conexiune Smart Home în 2014. Și tot Archos a venit cu PicoWAN, prima rețea de colaborare dedicată IoT, în 2016.

Astăzi, ARCHOS oferă o linie proprie de tablete, smartphone-uri și obiecte conectate la nivel mondial. De asemenea, comercializează și distribuie produse inovatoare de mare valoare asociate piețelor de tablete și smartphone-uri: mobilitate urbană, divertisment inteligent.

Cu sediul în Franța, birouri în Europa și în Asia, ARCHOS a devenit un puternic jucător pan-european și își continuă expansiunea internațională.