CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Facebook către senatori: Libra Crypto va respecta intimitatea utilizatorilor

Facebook către senatori: Libra Crypto va respecta intimitatea utilizatorilor

Liderul blockchain-ului Facebook , David Marcus, a declarat pentru legislatorii din US că gigantul social media care este urmărit de scandaluri în ceea ce privește intimitatea, nu va avea acces la informațiile financiare personale prin noua sa cryptomoneda.

Într-o scrisoare trimisă Luni către Comitetul Bancar al Senatului, în care răspunde la întrebările pe care legislatorii le-au trimis în Mai, Marcus a adoptat un ton diplomat, luând la cunoștință îngrijorările comitetului în legătură cu securitatea informațiilor și declarând:

“Vreau să vă ofer asigurările mele personale că ne luăm tot timpul necesar pentru a face asta corect.”

O scrisoare similară a fost trimisă către Casa Comitetului Serviciilor Financiare, a raportat Hill Marți.

În scrisoare, care a fost printată cu sigla Facebook, Marcus a spus că datele personale nu vor fi atașate tranzacțiilor care vor fi făcute pe blockchain-ul Libra.

Similar față de cryptomonedele care există și sunt deja populare precum Ethereum și Bitcoin, tranzacțiile care au loc direct pe Blockchain-ul Libra sunt “pseudoanonime”, ceea ce înseamnă că identitatea utilizatorilor nu este vizibilă public” a scris el, reiterând promisiunea pe care Facebook a făcut-o de luna trecută, de când a dezvăluit proiectul Libra.

Adresele blockchain dintr-o tranzacție, timpul și suma tranzacției vor fi publice însă orice informație know-your-customer sau anti-money-laundering vor fi stocate de către furnizorii de  portofele.

Ca un avertisment, Marcus a notat că Libra va fi o platformă open source, unde orice dezvoltator va avea posibilitatea de a-și constri propriu portofel digital.

Aceste terțe părți vor fi responsabile de modul în care portofelele lor Libra sunt construite, a explicat Marcus, spunând că va fi responsabilitatea acestor furnizori să determine tipul de informație de care vor avea nevoie de la consumatorii săi și să urmărească regulile și standardele țărilor în care operează.

El a mai adăugat:

“Regulatorii Libra și a altor servicii de portofele digitale le pot cere să strângă informații în legătură cu identitatea și activitatea utilizatorilor si să se asigure că aceste informații sunt disponibile forțelor de ordine și agențiilor legislative, precum AML, CFT și pentru aplicarea de sancțiuni.”

Ca răspuns la întrebarea despre ce fel de informații financiare ale consumatorilor are deja Facebook, Marcus a scris că o filiala a gigantului social media (fără legătură cu Libra) stochează “informații financiare private” precum detalii de plată, în concordanță cu legile existente pentru tranzacții, însă aceste informații nu sunt folosite pentru reclame sau pentru personalizare.

Chiar și așa, deoarece o filială a Facebook Payments Inc. procesează aceste tranzacții, Facebook nu are acces la detaliile de plată, deși colectează alte informații affiliate cu o tranzacție, precum comerciantul, suma tranzacției, data și bunurile cumpărate.

Biserică și stat

Asociația Libra, consiliul de guvernare pentru rețeaua blockchain a Facebook, va avea chiar mai puține informații decât are Facebook Payments, a spus Marcus senatorilor.

Deoarece nodurile de validare sau portofelele vor procesa și stoca tranzactiile, nici Facebook nici Libra nu vor stoca datele personale, a spus el.

Facebook a instalat o filială pentru a dezvolta un portofel open-source pentru Libra, numit Calibra. Marcus a explicat că “Calibra va fi reprezentantul Facebook în Asociație. Ca o entitate separată de Facebook, Calibra va păzi datele financiare ale consumatorilor și nu va utiliza sau folosi aceste date pentru reclame.”

Ca portofel custodial, Calibra va stoca însă unele date.

Înafara cazurilor limitate, Calibra nu va împărtăși informațiile conturilor sau a datelor financiare cu Facebook sau cu orice terță parte fără consimțământul utilizatorilor” a scris Marcus.

Excepțiile includ informațiile împărtășite cu agențiile forțelor de ordine sau legislatorii, în concordanță cu legea pentru AML sau CFR, precum și în concordanță cu sancțiunile legale.

De exemplu, informațiile conturilor utilizatorilor Calibra nu vor fi folosite pentru îmbunătățirea reclamelor de pe Facebook sau pe orice aplicație de social media înrudită” a adăugat Marcus.

Ca răspuns la întrebările legate de scorul individual de credit, Marcus a scris că “Facebook nu obține sau folosește rapoartele sau scorul de credit al utilizatorilor pentru orice scop.”

Dezvăluit luna trecută, planul Facebook de a crea un sistem de plăti extins care vizează indivizii care nu au acces la sistemul bancar, a fost imediat întâmpinat de rezistență legislativă. Legislatorii și alți oficiali ai guvernului au pus proiectul sub semnul întrebării, sau au cerut explicit oprirea dezvoltării.

Comitetul Bancar al Senatului din U.S va ține o audiență pe tema proiectului pe 16 Iulie, iar Casa Comitetului Bancar al Serviciilor Financiare va ține altul în ziua următoare. Marcus va depune mărturie în ambele cazuri.

Marcus a spus în scrisoarea sa Marți că Facebook a contactat mai multe firme de servicii financiare, legislatori, baci centrale, oficiali din sistemul financiar și ai trezoreriei precum și alte grupuri pentru a discuta proiectul.

Asociația Libra va lucra cu legislatorii pentru a fi sigur că acest nou ecosystem este o valoare pentru economie, că utilizatorii sunt protejați și că rolul supravegherii guvernamentale și al băncilor este potrivit. Asociația este dedicată dialogului global despre cum blockchain și cryptomonedele ar trebui să fie reglementate” a spus el.

CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.