Fundstrat: Bitcoin hashpower s-a dublat din mai, in ciuda corectiei de 70%

Fundstrat: Bitcoin hashpower s-a dublat din mai, in ciuda corectiei de 70%

Fundstrat, o firmă de investiții cu sediul în Wall Street, condusă de Tom Lee, a raportat că hashpower-ul Bitcoin s-a dublat din mai. „În ciuda pieței in scadere BTC, hashpower s-a dublat din mai până la 57 Eh/s. Chiar și cu upgrade la echipamentele existente, implică aproape 1GW de consum de energie nou față de 5.2GW.  „. Declaratia a fost facuta de Sam Doctor la Fundstrat.

Creșterea exponențială a activității miniere

Începând cu luna februarie, evaluarea pieței cripto a scăzut cu mai mult de 80%. Cu toate acestea, activitatea minieră în sectorul cripto a continuat să crească la o rată exponențială.

Dificultatea exploatării Bitcoin, care măsoară cât de dificilă este găsirea unui hash sub o anumită țintă, se modifică pe baza hashrate-ului criptocurrency dominant. Dacă mai puțini oameni exploatează Bitcoin, atunci dificultatea exploatării Bitcoin scade. Dar, atunci când mai mulți oameni mineaza și hashrate de rețea crește, dificultatea de extracție Bitcoin crește.

Când dificultatea este mărită, este mai greu să găsești blocuri, ceea ce duce la o scădere a veniturilor pentru mineri. Recompensa blocului Bitcoin se schimbă o dată la patru ani și, ca atare, discrepanța veniturilor din exploatarea BTC este adesea cauzată de volatilitatea în dificultatea exploatării Bitcoin.

Bitcoin si programul de recompense

Dacă răsplata rămâne aceeași pentru încă patru ani, dificultatea crește. Asta inseamna mai puțin BTC. Asta inseamna ca va fi generată o cantitate pentru a acoperi costurile minelor și a centrelor miniere. Aceasta înseamnă că, dacă prețul BTC scade, de asemenea, veniturile minierelor scad și mai mult. Prin urmare, când prețul BTC scade, ceea ce duce la o scădere a veniturilor miniere, este normal să se aștepte ca și Bitcoin să scadă.

Cu toate acestea, pe parcursul ultimelor cinci luni, hashrate-ul Bitcoin s-a dublat, în ciuda scăderii cu 70% a valorii sale în decurs de opt luni. Asta inseamna ca minerii sunt inca dispusi sa-si extinda resursele pentru Bitcoin, chiar daca marja de profit s-a micsorat considerabil.

La începutul acestei luni, BitMEX Research a arătat că Bitmain, cea mai mare companie minieră din sectorul cripto, și-a menținut marja de profit la un nivel scăzut pentru a-și consolida poziția dominantă pe piață.

Indicator pozitiv

Creșterea dificultății pentru mining-ul de Bitcoin este întotdeauna un indicator pozitiv. De ce? Deoarece înseamnă că rețeaua de blocuri Bitcoin este mai puternică si mai robustă. Plus ca rezista mai bine la atacuri. Mai mult, demonstrează disponibilitatea minerilor de a-și continua operațiunile miniere, în pofida unei scăderi clare a profitului din scăderea prețului BTC.

BITMAIN SE INTOARCELA PROTOCOLUL DE MINING ASICBOOST

Portalul online al lui Calvin Ayre, CoinGeek, a adus la cunoștința publicului vestea că Antpool a folosit recent AsicBoost la Bitcoin [BTC]. Antpool este o piscină minieră criptocurrency condusă de gigantul minier chinez, Bitmain.

Mineritul cu AsicBoost este extrem de controversat, deoarece software-ul exploatează algoritmul proof-of-work [PoW] și ajută minerul să economisească până la 30% din costul energiei, ducând la posibilitatea atacului asupra rețelei. Acest lucru a fost declarat de un tehnician numit Greg Maxwell într-un e-mail. Acesta a explicat pe larg despre protocolul AsicBoost.

Într-un blog Mediu scris sub numele de autor, WhalePanda, s-a explicat că Bitmain a refuzat activarea lui SegWit anul trecut, deoarece nu era compatibil cu AsicBoost. Cu toate acestea, Jihan Wu era gata pentru a testa un protocol de tip fork. Asta în ciuda faptului că era o opțiune mult mai sigură din același motiv. Mai mult, s-a raportat că brevetul pentru miner a fost înregistrat sub Bitmain.

Sursa: https://www.ccn.com