Germania: Ar trebui să ne concentrăm pe tokenizarea activelor reale

Germania: Ar trebui să ne concentrăm pe tokenizarea activelor reale

Burkhard Balz, un politician Geman care este cel mai nou membru al consiliului băncii centrale Germane, Bundesbank, a spus că tehnologia blockchain adaugă valoare la tokenizarea activelor reale.

„Acest lucru necesită soluții inovative și sustenabile, pentru modul în care putem tokeniza bani, precum și diferite forme de active existente și transformarea lor într-un ecosistem digital sănătos” a spus.

Detaliile un număr de prototipuri și experimentări ale băncii centrale, Balz a spus că sunt zone unde tehnologia blockchain adaugă puțîn.

„De exemplu, vedem o valoare adăugată de la folosirea blockchain în plățile întră-Europene, care sunt deja foarte sigure și eficiente” a spus, mai adăugând:

„În contrast, plățile între monede, care usnt în general gestionate de banca corespondență, ar putea beneficia de sisteme care folosesc tehnologia blockchain”.

În tokenizarea sa, însă, unde se pare că este maximul de potențial, Balz spune:

„Pentru asigurarea securității și proviziile colaterale, tehnologia blockchain ar trebui să ofere și potențial major pentru economii. O reducere a numărului de intermediari, accesul tuturor părților la o baza de date comună precum și procesul automat al acțiunilor corporațiilor ar putea reduce semnificativ timpul de procesare.”

Drept rezultat, mulți furnizori ai infrastructurii pieței financiare lucrează pentru a îmbunătăți trading-ul existent și sistemele stabilite, sau pentru stabilirea de noi platforme pentru tradingul și stabilirea activelor digitale.”

Interesant însă, Balz susține folosirea unui blockchain, o traducere aproximativă fiind:

„Cred că ar trebui să ne amintim că tokenizarea doar adaugă valoare doar arunci când sunt platforme de comunicare eficiente. Ar trebui să evităm creerea soluțiilor mici insulare care nu sunt interoperationale. Nu am așteptări mari de la asta pe termen lung în ceea ce privește câștigul eficient”

El a argumentat însă că ar trebui să fie permis accessul, deci se pare că el nu are în gând blockchain-ul public, însă Balz a spus:

„Compoziția diferitelor componente tehnologice, așa cum am văzut în blockchain-ul bitcoin un pionier, mă fascinează din nou și din nou.

O baza de dată distribuită în combinație cu metode de criptografiere, metodele de protocol într-o rețea computerizată, acestea sunt asigurări că o valoare digitală (un cripto-token) poate fi transmis de la persoană la persoană. Nu este necesar nici un intermediar pentru asta, nici un birou centrală care să confirme transferul.”

În concluzie, în timp ce vorbea la o conferință organizată de Centrul de Studii Financiare mai devreme în această luna, Balz a spus:

„Ar trebui să lucrăm cu toții să găsim modalități prin care să folosim tehnologia blockchain unde aceasta chiar adaugă valoare: tokenizand activele reale…

Suntem încă la început, dar așa cum mulți au realizat, inovația tehnică este de cele mai multe ori evolutionara nu revoluționară. Lăsăți-ne să dezvoltăm potențialul acestei tehnologii împreună!”