Hackerii au furat 30 de milioane de dolari din BitHumb din Coreea de Sud

Hackerii au furat 30 de milioane de dolari din BitHumb din Coreea de Sud

Schimbul de criptocurrency Bithumb din Coreea de Sud a fost spart de hackeri. Aceștia au delapidat peste 30 de milioane de dolari. Bithumb a suspendat depunerile și retragerile după ce a pierdut criptomonede în valoare de 30 de milioane de dolari, ca rezultat al unei operațiuni de tip black-hat.

Compania din Seul, odată ce a făcut cel mai mare schimb valutar de criptomonede, a anunțat că au fost furate din platformă 30 de milioane de dolari prin operațiuni ilegale de cryptocurrency.

BitHumb compromis. Cum se va rezolva situația de criză?

Nu este clar la ce moment a avut loc furtul, dar Bithumb a suspendat depozitele și imediat a început să-și transfere toate activele în wallet-uri pentru a preveni alte pierderi.

„Am verificat. Au fost delapidate criptomonede evaluate la aproximativ 30.000.000 de dolari”, a spus Bithumb pe Twitter. „Aceste criptomonede furate vor fi acoperite de Bithumb și toate bunurile vor fi transferate în wallet-uri.”

Furtul a apărut probabil ca rezultat al unei operațiuni de black-hat, deși schimbul nu a confirmat în mod oficial acest lucru. Având în vedere dimensiunea relativ mică a furtului, probabil că un hacker a reușit să obțină acces la un „wallet” conectat la internet pentru unul dintre cele mai puțin tranzacționate active listate pe platformă.

Bithumb a spus că societatea va acoperi toate pierderile, astfel încât utilizatorii să nu fie afectați, altfel decât prin incapacitatea temporară de a-și muta proprietățile. Depunerile și retragerile au fost suspendate.

Bithumb are un volum de tranzacții de peste 300 milioane de dolari

În prezent, Bithumb se situează ca cel de-al șaselea cel mai mare din lume și cel de-al doilea cel mai mare schimb valutar din Coreea de Sud, cu un volum zilnic de tranzacționare de peste 330 milioane de dolari, potrivit CoinMarketCap.

Cu mai puțin de două săptămâni în urmă, mica bursa de coinrail a pierdut monede de aproximativ 37,2 milioane de dolari, inclusiv o varietate de token-uri ERC-20. Prețul bitcoin a scăzut cu aproape 200 de dolari după acea operațiune. Sunt așteptate flucțuații pe piață și după acest incident.

100 DE EXCHANGE DE CRIPTOMONEDE IN COREEA DE SUD

Se pare ca există mai mult de 100 de exchange-uri în Coreea de Sud de cryptocurrency. Majoritatea nu utilizează sistemul real-name al guvernului. Nici una dintre bursele mici și mijlocii nu poate utiliza acest sistem. Motivul? Băncile au optat să furnizeze acest sistem doar celor mai mari schimburi din țară.

RATE DE CONVERSIE DE 30% pentru majoritatea operațiunilor

Cu toate acestea, cele mai multe tranzactii de criptomonede nu sunt incă efectuate prin acest sistem. Toate schimburile mici și mijlocii continuă să fie tranzacționate prin conturi corporative.

Potrivit lui Yonhap News, rata de conversie a sistemului real-name este în prezent de numai 30%.

În timp ce șase bănci sunt echipate cu sistemul real-name, KB Kookmin si KEB Haba Bank nu eliberează conturi real-name pentru nici un schimb.

Banca Shinhan nu le-a emis, de asemenea, pentru Bithumb. Motivul? Schimbul “nu a implementat încă recomandarile noastre. Vorbim aici de cerințele emise de Comisia pentru Comunicații din Coreea de Sud. Am implementat acest sistem dupa incidentele de hacking din ultima perioada.

Sursa: https://www.ccn.com