IBM înaintează actele în vederea patentării unui blockchain-based web browser

IBM înaintează actele în vederea patentării unui blockchain-based web browser

O nouă cerere de patentare înaintată de către IBM face referie la un browser de web ce are la bază tehnologia blockchain.

Documentația necesară patentării unui browser web având la bază o rețea de tip peer-to-peer a fost depusă în data de 6 august în cadrul oficiului al SUA, Patent and Trademark Office.

Browserul colectează informații pre-specificate obținute din cadrul sesiunilor de navigare, conform specificațiilor patentului. Informația este apoi transferată către o rețea cu noduri peer-to-peer în vederea colectării și stocării. Procesul de colectare depinde de tipul de browsing ales. De pildă, navigarea folosind un computer de la birou diferă din punct de vedere al setărilor efectuate de navigarea în cazul utilizării calculatorului personal.

Potențiale categorii de informații stocabile includ: tipurile de website-uri accesate, bookmark-urile selectate, performanța operațiunilor, geolocația, procesul instalării de plugin-uri, security patches.

Conform celor spuse de către IBM, un browser ce are la baza un blockchain „permite sistemului să stocheze informații privind navigarea în așa fel încât confidențialitatea este asigurată și mai degrabă plasată în mâinile utilizatorului decât în custodia unei terțe persoane.”

O situație practică ce descrie situația de mai sus, este cazul unui atac cibernetic asupra unui browser. Dacă acesta este securizat prin prisma tehnologiei blockchain, un backup viabil al tuturor datelor utilizatorului este disponibil.

Și mai interesant este faptul că IBM a inclus și un token în cadrul modelului prezentat. Compania a menționat că acest token va verifica activitățile desfășurate în cadrul sesiunilor realizate de către utilizator acestea fiind ambalate în cadrul blocurilor rețelei peer-to-peer.

Proiectul celor de la IBM nu este însă singurul de acest tip în cadrul pieței.

Compania norvegiană deținătoare a browser-ului de web, Opera, a lansat în luna iunie cea de-a treia variantă a browser-ului iOS Opera Touch. Construit pentru Web 3.0, Opera Touch deține o opțiune de portofel electronic și se conectează ușor la aplicațiile Web 3.0 incluzând token-urile ERC-20.