CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Investigații ale Binance, MicroStrategy cumpără mai mult “Bitcoin durabil” + mai multe știri

Investigații ale Binance, MicroStrategy cumpără mai mult “Bitcoin durabil” + mai multe știri

Obțineți rezumatul zilnic al cripto-activelor și al știrilor legate de blockchain – investigând poveștile care zboară sub radarul știrilor cripto de astăzi.

Știri despre schimburi

Schimbul criptografic major Binance este în curs de anchetă de către Departamentul de Justiție al SUA și Serviciul de Venituri Interne, a raportat Bloomberg, citând persoane nedivulgate ce au cunoștințe despre această chestiune și menționând că agențiile federale nu au acuzat Binance pentru acțiuni greșite. În cadrul anchetei, oficialii care investighează spălarea banilor și infracțiunile fiscale au căutat informații de la persoane ce știu despre afacerea Binance, se arată în raport. Împreună cu Comisia pentru Tranzacții cu Contracte Futures pe Mărfuri, Departamentul Justiției va examina probabil măsurile pe care Binance le-a întreprins pentru a menține rezidenții americani în afara bursei sale, a adăugat acesta.

Știri despre investiții

MicroStrategy a declarat că a achiziționat un BTC 271 suplimentar pentru 15 milioane USD în numerar, la un preț mediu de 55.387 USD per BTC. Începând de astăzi, compania a declarat că deține 91.850 BTC achiziționați pentru aproximativ 2.241 miliarde USD la un preț mediu de 24.403 USD per BTC. Această cheltuială valorează astăzi 4,6 miliarde USD.

Directorul de investiții al venitului fix global de la BlackRock, Rick Rieder, a declarat pentru CNBC că Bitcoin (BTC) este durabil și “va face parte din arena investițională pentru anii următori”. Potrivit acestuia, provocările cu care se confruntă BTC “vor fi depășite în timp”.

Editorul de jocuri mobile Animoca Brands a declarat că a strâns 88,89 milioane USD, evaluând compania la 1 miliard USD. Investitorii din rundă au inclus Kingsway Capital, RIT Capital Partners, HashKey Fintech Investment Fund, AppWorks Fund, LCV Fund, Huobi, Octava, Ellerston Capital, Perennial, Axia Infinity Ventures, SNZ, Liberty City Ventures, Metapurse și alții. Noul capital va fi utilizat pentru finanțarea unor achiziții suplimentare, dezvoltarea de noi produse, continuarea investițiilor strategice și asigurarea licențelor adiționale pentru proprietățile intelectuale populare, au adăugat ei.

Mogo Inc., o companie de plăți digitale și tehnologie financiară, a declarat că intenționează să își mărească poziția de deținere la Coinsquare, o platformă canadiană de tranzacționare a asset-urilor digitale, de la 19,9% la aproximativ 37% într-o tranzacție de 47 milioane USD – 49 milioane USD.

Cowen Digital Asset Investment Company, o divizie a Cowen și PolySign, Inc. au declarat că s-au asociat pentru a permite clienților instituționali Cowen să securizeze, să acceseze și să valorifice criptomonedele și asset-urile digitale din portofoliile lor. De asemenea, Cowen a făcut o investiție strategică de 25 milioane USD în PolySign, conducând închiderea inițială de 53 milioane USD a finanțării din seria B. PolySign.

Grayscale Investments a declarat că a depus public o Declarație de înregistrare la Formularul 10 la Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (U.S. Securities and Exchange Commision – SEC) în numele Grayscale Digital Large Cap Fund. Dacă Declarația de înregistrare va intra în vigoare, acesta va desemna Fondul drept al treilea vehicul de investiții în monedă digitală Grayscale pentru a deveni o companie de raportare SEC.

Sky Mavis din Vietnam, producătorul Axie Infinity și al altor titluri de jocuri blockchain, a primit finanțare de 7,5 milioane de dolari de la cripto omul momentului Mark Cuban, proprietarul francizei Dallas Mavericks NBA și alții, a raportat Gamebiz. La runda de finanțare din seria A au participat, de asemenea, grupuri de investiții CoinGecko, CoinGecko Ventures și Animoca Brands, precum și co-fondatorul Reddit Alexis Ohanian.

Argo Blockchain, companie cotată de minerie criptografică, a declarat că a finalizat achiziția celor două centre de date din Quebec, Canada. Centrele de date au o capacitate totală combinată de 20 MW de putere și sunt alimentate aproape în totalitate de electricitatea generată din hidroenergie, au adăugat ei.

Știri despre blockchain

Samsung Electronics a spus că utilizatorii blockchain pot acum să gestioneze și să tranzacționeze asset-urile virtuale din portofele terțe pe smartphone-urile Samsung Galaxy. Actualizarea facilitează accesul și procesarea tranzacțiilor pentru utilizatorii blockchain prin importul activelor virtuale stocate pe portofele hardware, selectate în portofelul Samsung Blockchain, disponibil pe majoritatea smartphone-urilor Galaxy, au adăugat ei.

Microsoft își închide serviciul Azure Blockchain pe 10 septembrie 2021, a raportat Zdnet. Implementările existente vor fi acceptate până la acea dată, dar începând cu 10 mai anul curent, nu sunt acceptate implementări noi sau crearea de membri, a adăugat acesta.

Știri despre adoptare

Guvernele ar trebui să îmbrățișeze monedele digitale sau să riște companiile private să preia controlul asupra banilor pe care îi folosesc oamenii, a raportat Bloomberg, citându-l pe Jon Cunliffe, viceguvernatorul băncii centrale din Marea Britanie. Potrivit acestuia, monedele stabile și alte forme de plată ar putea obține rapid sprijinul consumatorilor, deoarece comerțul online crește cererea de a introduce tehnologie în schimbul de valute.

Știri de reglementare

Banca centrală a Indiei solicită în mod informal creditorilor să întrerupă legăturile cu schimburile de criptomonede și comercianții, pe măsură ce creșterea pieței este extrem de speculativă, în ciuda unei hotărâri a Curții Supreme conform căreia băncile pot colabora cu industria, a raportat Reuters, citând trei surse nedezvăluite.

Banca centrală a Coreei a anunțat că își va intensifica eforturile de monitorizare pentru companiile și persoanele fizice pe care le suspectează că au cumpărat sau dețin în secret cripto. Potrivit Herald Kyungae, banca centrală a declarat Comitetului de Planificare și Finanțe al Adunării Naționale că lucrează la “măsuri de monitorizare a depozitelor și retragerilor în conturi bancare care au legătură cu tranzacțiile cu criptoasset”. Va pune în aplicare acest lucru prin utilizarea puterilor sale de a forța instituțiile financiare să îi trimită date despre cazurile pe care le consideră potențial suspecte. Banca a adăugat că va acorda o atenție deosebită posibilelor cazuri de “transferuri speculative ilegale de fonduri în tranzacțiile cu criptocoset”.

Știri CBDC

Platforma de plăți electronice Alipay, creată de Ant Group Alibaba, a lansat un portofel pilot digital de yuani, într-un semn că, după toate, este posibil ca yuanul digital să nu fie nevoit să ia soluții de plată existente într-o bătălie până la moarte. Conform 18183.com și CLS, un grup de testare a utilizatorilor Alipay selectați poate activa acum o filă de portofel digital de yuani din interfețele aplicației lor, permițându-le să trimită și să primească simbolul pilot și să conecteze portofelul la conturile lor bancare.

Știri despre descentralizare

Furnizorul de nume de domenii blockchain Unstoppable Domains a spus că, odată cu cea mai recentă actualizare a browser-ului Brave, utilizatorii Brave de pe platformele desktop și Android au acces la 30.000 de site-uri web descentralizate și 700.000 de nume de domenii blockchain înregistrate la Unstoppable Domains.

Știri despre altcoins

AppSwarm, Corp., o companie de dezvoltare software și agregator de aplicații mobile, a anunțat o inițiativă globală de a construi o rețea de dezvoltatori în jurul proiectului de cercetare blockchain Doge Labs, deoarece își propun să construiască un fel de rețea descentralizată a echipelor de dezvoltare Dogecoin (DOGE) din întreaga lume. 

Știri despre tokenizare

Compania blockchain tZERO a declarat că a semnat acorduri cu trei platforme: OmniValley, Inc., o comunitate online și o platformă de conectare a participanților la ecosistemele de pornire, Trellis Platform, Inc., o platformă SaaS pentru asset-uri alternative și Wunderfund, Inc., o platformă de investiții și finanțare pentru companiile private. “Aceste parteneriate vor conecta tZERO cu companii private de înaltă calitate care doresc să își îmbunătățească valorile mobiliare prin tokenizare”, a adăugat compania.

Știri legale

Investitorii vorbitori de chineză încearcă să dea în judecată un presupus fraudator cripto din New York, care a condus un grup WeChat, susținând că membrii s-ar putea aștepta să „câștige 200.000 USD într-o singură zi” și să obțină randamente de peste 330%. Creierul, numit Sun, conducea ceea ce el numea un grup de investiții multinațional blockchain și cripto-tematic și predă cursuri americane de tranzacționare a acțiunilor online. Potrivit Epoch Times, șase reclamanți, rezidenți din China, SUA și Canada, au depus un dosar la o filială a Curții Districtuale din New York, susținând că Sun a operat grupul WeChat din 2016 până în martie 2020 și nu a reușit să livreze niciuna dintre promisiuni, a făcut tranzacții falsificate pe bitcoin (BTC) pe care a pretins că le face în numele lor și nu a returnat mizele lor.


Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.