Jesse Powell, CEO Kraken: Statul New-York are o politica abuziva fata de zona cripto

Jesse Powell, CEO Kraken: Statul New-York are o politica abuziva fata de zona cripto

Jesse Powell, CEO al platformei de cripto-exchange Kraken, a lansat un atac virulent la adresa statului New York. Motivul? Jesse acuza autoritatile din statul New York ca au un comportament prohibitiv față de industria cripto și, în special, fata de platforma Kraken.

Jesse Powell a criticat autoritatile din statul New York pe Twitter

Powell a comparat autoritățile de reglementare ale statului New York-ului cu un ex-partener abuziv care continuă să-l urmărească, deși a părăsit statul acum câțiva ani.

Powell răspunde unui nou raport publicat de biroul general al avocatului general din New York (OAG). Acesta susține că Kraken și alte două schimburi de criptomonede ar putea funcționa ilegal. Agenția a declarat că a transmis această informație Departamentului de Servicii Financiare (NYDFS) al statului, care supraveghează tranzacționarea prin cripto în New York.

Kraken vs. New YORK

Ca și multe schimburi de criptomonede, Kraken a plecat din New York. Motivul? Asta după ce statul și-a adoptat controversatul cadru de reglementare „BitLicense”. Cu toate acestea, raportul a susținut că schimbul poate servi comercianților din orasul New York.

În plus, Kraken a primit un chestionar ca parte a strategiei OAG și, spre deosebire de mai multe alte schimburi care au primit chestionare și care au ales în mod liniștit să nu răspundă, Powell a ales sa protesteze cu voce tare „îndrăzneala” investigației.

După cum a raportat CCN, Powell a numit chestionarul o „insultă” și a criticat alte schimburi pentru ca au „alimenta” cerințele OAG.  Powell sustine că autoritățile de reglementare trebuie să arate „respectul de bază” fata de industria cripto. Powell a susținut, de asemenea, că operatorii de cripto nu se preocupă prea mult de manipularea pieței.

Ce spun autoritatile

„OAG nu a putut revizui practicile și procedurile platformelor neparticipante (Binance, Gate.io, Huobi și Kraken) cu privire la tranzacționarea abuzivă. În anunțarea deciziei companiei de a nu participa la inițiativă, Kraken a declarat că manipularea pieței nu contează pentru cei mai mulți cripto-comercianți „, chiar dacă recunoaște că” înșelătoriile sunt în creștere în industrie „. Practic autoritatile au atacat politica prin care Kraken isi atrage clientii in platforma. Razboiul ramane in continuare deschis.

COINBASE SI BITGO ISI EXTIND OPERATIUNILE DIN SUA PENTRU A PROMOVA CRIPTO

Într-un interviu acordat catre CNBC, pentru emisiunea Fast Money, CEO-ul BitGo, Mike Belshe, a declarat că piața criptocurrency are nevoie de un capital proaspăt pentru a iniția un nou raliu pe termen mediu și pentru a-și reveni în mod corect din corecția de 80% în 2018.

Belshe a spus că piața nu a văzut mulți cumpărători noi care au apărut în ultimele opt luni. Dar, odată cu introducerea mai multor soluții de custodie cripto oferite de BitGo, Coinbase și instituții financiare potențial reglementate precum Goldman Sachs, Citigroup și Morgan Stanley, miliarde de dolari vor lovi piața Bitcoin.

BITGO IN CONTEXT

Inițial, în 2013, BitGo a fost lansat ca un sistem independent, oferind servicii de securitate cu mai multe semnături pentru a proteja schimburile la scară largă precum Kraken, Korbit și UPbit, cel mai mare schimb de cripto din Coreea de Sud.

Pe măsură ce piața de cripto a început să evolueze, BitGo a achiziționat Kingdom Trust, un custode de încredere care supraveghează mai mult de 12 miliarde de active, pentru a facilita cererea din partea instituțiilor pentru Bitcoin.

În sfârșit, în septembrie, BitGo a primit aprobarea guvernului american. Pentru ce? Pentru a opera o custodie cripto. Intrarea BitGo pe piața instituțională a companiei Bitcoin și extinderea serviciului de custodie al companiei Coinbase, un progres. Vorbim de un serviciu lansat în iulie. Astfel se vor elimina barierele dintre instituții și piața cripto. Piata care a împiedicat investitorii de la scară largă să se angajeze la noua clasă de active .

Sursa: https://www.ccn.com