LEO: Avansează mai repede chiar și decât Binance Coin

LEO: Avansează mai repede chiar și decât Binance Coin

Competitia dintre tokenurile marilor exchange-uri, pe măsură ce UNUS SED LEO, tokenul Bitfinex lansat recent, a ajuns la o valoare de piata de 1.5 miliarde de dolari în mai puțin de două săptămâni și este la distanță de câțiva centimetri de top 10 monede dpdv al valorii de piață, întrucât este deja cotat ca fiind a 13-a cea mai mare monedă.

In comparatie, a durat aproape 6 luni pentru Binance Coin, tokenul nativ al exchange-ului Binance, sa ajunga la 1.5 miliarde de dolari din punct de vedere al capitalizării de piață si a durat alte cateva luni sa intre in lista top 20 monede in martie 2018. Apoi, a fluctuat înăuntrul si inafara listei timp de cateva luni inainte sa isi continue ascensiunea spre top 10. Acum, valoarea de piata ajunge la 4.29 miliarde si BNB este cotata a 7-a criptomoneda din intreaga piata.

Acum, LEO si BNB sunt cele mai mari tokenuri de schimb din punct de vedere al valorii de piata.

La o prima vedere, diferenta cheie dintre tokenurile lidere este valoarea stransa in fazele lor de finantare. Vanzarea privata LEO a ajutat la strangerea de 1 miliard de dolari de la investitorii privati in Mai 2019, in timp ce Binance a strans 15 milioane de dolari in timpul primului ICO in Iulie 2017.

In plus, in timpul ICO-ului, un token BNB a fost vandut pentru 0.10 in timp ce tokenurile LEO au fost initial evaluate la 1$ per unitate. Chiar si asa, numarul de LEO in circulatie este de 1 miliard, in timp ce sunt 141 milioane de BNB in circulatie.

Ambele tokenuri pot fi folosite in cazuri similare si au mecanisme stimulente- acestea pot fi folosite pentru discounturi de trading si ICO-uri. De exemplu, pe 5 iunie, Bitfinex a anuntat ca detinatorii de LEO cu mai mult de 5000 de dolari in LEO vor avea taxele de retragere reduse cu un aditional 10% in toate perechile cripto, si ca „un numar beneficii al taxelor UNUS SED LEO vor aparea in urmatoarele saptamani”. De asemenea, rezerva de LEO si BNB scade prin arderea de tokenuri, care este comparata de unii cu rascumpararile de echitate.

Cu toate acestea, arderile LEO se vor intampla mult mai repede. In ceea ce priveste raportul LEO, arderea de tokenuri LEO se va intampla in fiecare luna si va fi egala cu un minim de 27% a castigurilor consolidate ale iFinex din luna precedenta. In plus, compania doreste sa foloseasca fondurile recuperate de la Crypto Capital si veniturile nete recuperate de la Bitfinex in 2016 pentru a rascumpara si a arde tokenurile LEO.

Raporturile neauditate spun ca profitul iFinex de anul trecut s-a ridicat la 404 milioane de dolari.

Este estimat ca o singura ardere trimestriala ar putea valora cel putin 28 de milioane de dolari in LEO. In comparatie, arderea medie de tokenuri BNB a valorat 22 de milioane in 2018, in timp ce prima ardere din 2019 a valorat 15.6 milioane.

Cu toate acestea, in timp ce LEO creste in valoare, Bitfinex si Tether sunt inca intr-o batalie legala impotriva Procurorului General Al New Yorkului si sunt expusi la reactii negative pentru ca au schimbat termenii si conditiile USDT, din care doar 74% au fost sustinute de cash si echivalente. Urmatoarea audiere Bitfinex este programata pentru Iulie.