Listarea Binance a Dogecoin Face Valuri

Listarea Binance a Dogecoin Face Valuri

Dogecoin (DOGE) a câștigat pentru prima dată atenție în crypto când Jackson Palmer, un programator, a postat faimosul câine Shiba Inu cu comentariul “Sunt sigur că este următorul mare hit”.

Postarea a devenit virală și a ajuns în atenția programatorului Billy Markus, care lucra la propria criptomonedă. Gândindu-se că dogecoin ar putea fi mai mult decât o glumă, el a intrat într-un parteneriat cu Palmer pentru a dezvolta criptomoneda dogecoin. Are o structura similară cu Bitcoin, cu o sursă limitată de monede și cu validare pe block de tip POW.

În ciuda sarcasmului original din spatele creației sale, dogecoin este legitim. A fost folosit de atunci în comunitatea crypto pentru bacșiș și pentru plăți mici, și prinde tracțiune în lumina anunțului Binance.

Interesul în Dogecoin crește după anunțul Binance

Binance a anunțat Vineri, pe 5 Iulie, că dogecoin va fi disponibil pentru tranzacționare începând cu 12:00 PM UTC în acea zi. Anunțul a dus la o creștere a prețului cu 40% de la 0.0030$ la 0.045$, provocând o multime de știri și de comentarii pe social media.

CZ de la Binance a postat pe Twitter:

Asta ne duce cu gândul la tweet-ul lu Elon Musk din Aprilie:

La aproximativ o luna după comentariul lui Musk, Coinbase a adăugat dogecoin platformei sale. Făcând dogecoin accesibil pentru începătorii crypto pe cunoscută platforma, validează legitimitatea monedei.

Anunțul Coinbase a uns mecanicanismul pentru valul de interes generat de listarea Binance. Deși prețul a scăzut mai târziu de la maximul sau de 0.045$ la 0.0035$, piesele de domino au fost deja puse în mișcare. Căutările pe Google ale dogecoin au crescut, și știrile au erupt pe publicațiile crypto și blockchain.

Întrebarea este dacă toate atenția media din jurul dogecoin ajută sau rănește economia globală crypto.

Nu există publicitate negativă

Crypto este încă un univers relativ mic, deci orice fel de publicitate este bună pentru a câștigă tracțiune printre utilizatorii noi. Și ce dacă dogecoin a început inițial că o glumă dacă va motiva mii de oameni să între în comunitatea crypto? Mai mult de atât, motivația din spatele creării dogecoin nu ar trebui să facă diferența în valoarea sa actuală.

CryptoKitties, de exemplu, au demomnstrat că blockchain-ul ar putea fi folosit pentru a putea crea aplicații care ar putea fi interesante pentru mai mult decât investitori și dezvoltatori. Doar pentru că jocul CryptoKitties a fost inventat ca o modalitate de a te distra cu blockchain, nu înseamnă că a avut un impact mai mic în ceea ce privește adoptarea în masă.

Gluma rămâne

În ciuda modului în care Dogecoin este folosit în acest moment pentru bacșiș și microplăți, a fost dificil să crească din ideea inițială de glumă. Percepția continuă a Dogecoin drept glumă nu a ajutat moneda să devină un ambasador prea bun pentru economia crypto.

Investitorii instituționali mari, precum fondurile de pensii și compensații, încă nu au intrat în lumea crypto. Motivele pentru ezitările lor includ volatilitatea, problemele de securitate și riscurile majore.

Creșterea și scăderea dogecoin după anunțul Binance nu va ajuta la oprirea acestor temeri. În orice caz, evenimentele recente arătau ca o schemă pump-and-dump. Activitatea media în ceea ce privește această monedă este posibil să întărească percepția că monedele crypto sunt imature.

Ce se întâmplă când se oprește râsul?

Mass-media poate ajuta și poate aduce mai mulți utilizatori în ecosystem, însă titlurile greșite pot aduce îndoieli și scepticism. Unii au speculat că suntem pe marginea unui alt bull market pentru crypto, similar cu ce s-a întâmplat în 2017. Pe de altă parte, prea mult entuziasm poate duce la market bubble. Doar timpul va spune dacă dogecoin și alte anunțuri care ajung în titlurile principale, precum Proiectul Libra, ajută sau dăunează monedelor crypto în drumul lor spre adoptarea în masă.