Marea majoritate a DApps pentru finanțe sunt construite pe Blockchain-ul Ethereum

Marea majoritate a DApps pentru finanțe sunt construite pe Blockchain-ul Ethereum

Dezvoltatorii de la Ethereum au construit marea majoritate a aplicațiilor descentralizate pentru finanțe (DeFi), spune un raport eliberat de Binance Research pe 6 Iunie.

În raport, se menționează că ne putem gândi la DeFi în felul următor:

„Un ecosistem compus din aplicații dezvoltate pe rețele descentralizate, blockchainuri fără permisiune și protocoale peer-to-peer pentru facilitarea împrumutului sau a tradingului cu instrumente financiare.”

Acest ecosistem dorește să ofere o rețea descentralizată, fără permisiuni, pentru utilizatori care se pare că au custodie totală asupra activelor lor cripto. Așa cum se menționează în raport, cea mai mare susținere a acestui ecosistem constă în împrumutul platformelor care suportă activele blockchain. Una dintre primele active blockchain folosite pe DeFi, de exemplu, este tokenul MakerDao (MKR) și sora sa stablecoin Dai (DAI).

În raport se menționează că din moment ce Ethereum este cea mai mare platformă de blockchain în ceea ce privește capacitatea pieței, este natural că este și locul unde iau naștere cele mai multe Dapps. Cu toate acestea, acest lucru s-ar putea schimba odată cu introducerea unor noi platforme în creștere precum EOS.

Așa cum a fost relatat în mai, firma de blockchain cu sediul în NewYork ConsenSys a publicat recent un „Blockchain și Dapp Developer Job Kit” pentru a susține potențialii dezvoltatori care doresc să scrie DApps în JavaScript, Python sau solidity în blockchain-ul Ethereum.

Kitul blockchain/Dapp explică subiecte importante din domeniu, precum consensul algoritmic, contractele smart, minerii, stimularea securității, standardul tokenurilor, măsurarea, criptarea publică și privată a cheilor, semnăturile digitale, zero dovezi de cunoaștere și medii de execuție de încredere.