Modul în care piețele Crypto reacționează la acuzațiile Tether-Bitfinex

Modul în care piețele Crypto reacționează la acuzațiile Tether-Bitfinex

Piețele cripto au suferit o pierdere de până la 10 miliarde de dolari joi în jurul orei 21:00 UTC, ca urmare a afirmațiilor potrivit cărora bursa Bitfinex a acoperit un deficit de 850 milioane USD, utilizând bancnota Tether (USDT) în dolari SUA.

Biroul procurorului general din New York a afirmat, joi, că Bitfinex a pierdut 850 milioane de dolari și a folosit fonduri pentru clienți și corporații de la operatorul stablecoin-ului Tether pe ascuns.

Afirmațiile par să fi afectat schimbul USDT în dolari americani și au slăbit încrederea pieței care a declanșat o renunțare globală criptomonedele cu market cap mare, cum ar fi ethereum și XRP, cu 6,99 și respectiv 4,8 la sută.

Pe baza datelor de la CoinMarketCap, capitalul de pe piața crypto a scăzut cu 10 miliarde de dolari ajungând la 167 de miliarde de dolari vineri dimineața, iar de atunci și până în momentul de față a reușit să creacă până la 172 de miliarde de dolari.

Grafic Tether pe o zi

Joi la ora 21:00 UTC, prețul USDT a început să scadă de la prețul stabilit de 1,00 USD până la aproape 0,955 USD, potrivit datelor de la Kraken și OKCoin din SUA – cele două care oferă o pereche de tranzacționare pentru USDT față de Dolari americani.

Pretul USDT a urcat de atunci si in prezent isi schimba fluctuația in jurul valorii de 0,97 dolari, atat pe Kraken, cat si pe OKCoin, si poate incepe in continuare o adevărată perioadă de incertitudine a preturilor pe masura ce ziua continua sa treacă.

Alte active imobilizate cum ar fi USDC, TrueUSD și GUSD se situează între 0,25 și 3 procente, ca urmare a transferării fondurilor investitorilor către unele dintre celelalte alternative mai reglementate.

Interesant este că Maker(MKR) activul crypto din spatele proiectului stablecoin MakerDAO a scăzut cu 14.65% într-un interval de 24h, scăzându-i prețul cu 73$ și este momentan cea mai slabă monedă din top 25. Toate în ciuda upgrade-urilor recente pentru a-și stabiliza valoarea printr-o creștere a taxelor.

Între timp, așa cum am văzut mai sus, reacția la afirmațiile Bitfinex și tether a fost negativă, majoritatea criptomonedelor au apărut azi cu roșu.

Bitcoin s-a recuperat ușor și se schimbă la $ 5,138 după ce a scăzut la un minim de $ 4,953 pe exchange-ul coinbase joi noaptea.

Și Whale Alert, un serviciu Twitter care monitorizează tranzacțiile de tip blockchain, a anunțat că la câteva ore după știri, 3999 bitcoin, care valorează 20 de milioane de dolari, au fost retrași de pe wallet-urile exchange-ului Bitfinex către o adresă necunoscută.

Astfel de mișcări recente indică sentimentul comerciantului care încearcă în prezent să-și reducă riscul prin transferarea fondurilor departe de acel exchange.

Cu toate acestea, unii s-au descurcat mai bine decât alții, majoritatea stablecoinsavând o acțiune ascendentă, pe măsură ce investitorii își schimbă preferința de la Tether la alte opțiuni viabile, cum ar fi USDC-ul lui Circle sau GUSD-ul lui Gemini.

Ethereum este cel mai prost activ din cele din top3, este în scădere cu 6,91% și se străduiește să găsească o ofertă puternică peste suma de 152 $ după ce a scăzut ieri la ora 21:00 de la 165 USD.