Monero | Ghid complet

Monero a preluat a lumea cripto într-un mod unic, oferind o monedă digitală privată, care este sigură și nu poate fi detectată. Monero este accesibil tuturor și este open source, permițându-le tuturor să devină propria lor bancă. Cu Monero, fiecare utilizator este singurul care controlează și este responsabil pentru propriile sale fonduri. Altcineva nu vă poate vedea tranzacțiile sau conturile.

Monero este o criptomoneda sigură, privată și nedetectabila. Este open-source și este accesibilă tuturor. Cu Monero, tu ești banca ta. Doar tu controlezi și răspunzi pentru fondurile tale. Conturile și tranzacțiile dvs. sunt păstrate private de ochii curioși.

Cu Monero, utilizatorii nu trebuie să –și facă griji în legătură cu plățile frauduloase sau perioadele de deținere de mai multe zile. De asemenea, nu există controale de capital, măsuri care pot limita fluxul pentru monedele tradiționale în zonele cu stabilitate economică. În schimb, vă controlați banii.

Cine a creat Monero? 

Monero este de fapt un proiect făcut la comun. Aceasta înseamnă că codarea și dezvoltarea sunt rezultatul muncii unei mari echipe de ingineri și cercetători, dintre cei mai buni din lumea cripto. Există 30 de dezvoltatori de bază pentru proiect, dar mai mult de 240 au contribuit. Comunitatea este puternică și toți cei interesați sunt bineveniți să se implice în canalele sau forumurile de chat.

Monero este un efort care combină munca celor din întreaga lume. Sistemele distribuite și experții în criptare din numeroase țări obțin finanțare din donațiile comunității sau își donează timpul. Deoarece nici o singură țară nu este baza pentru Monero, nu poate fi închisă de o țară sau limitată la o jurisdicție juridică specifică.


Când a apărut Monero?

Monero a lansat pentru prima dată în aprilie 2014 o lansare prealabilă și corectă a codului de referință CryptoNote. Comunitatea nu a fost de acord cu unele dintre ideile controversate ale fondatorului, iar o nouă echipă de bază a preluat controlul de atunci. De la lansarea sa inițială, Monero a migrat blocul la o altă bază de date, îmbunătățind flexibilitatea și eficiența. De asemenea, dezvoltatorii au stabilit dimensiunile minime ale semnăturilor  pentru a face toate tranzacțiile private și a fost adăugat RingCT, ascunzând toate sumele tranzacției. Aproape toate îmbunătățirile făcute până în prezent au făcut Monero mai ușor de utilizat sau i-au sporit securitatea și / sau confidențialitatea.

Ce sisteme pot lucra cu Monero?

Monero este disponibil pentru toate sistemele de operare importante. Acestea includ Windows, Mac și Linux. De asemenea, puteți descărca ultimul blockchain, deoarece Monero este open source. Acest lucru asigură că toată lumea poate profita de Monero dacă dorește.

Cum funcționează caracteristicile de securitate ale Monero?

Deși există alte opțiuni care vizează să ofere utilizatorilor o monedă digitală privată, niciuna nu oferă aceeași securitate ca și Monero. Secretul acestui sistem este natura sa ca o criptomonedăd descentralizată. Cu alte cuvinte, acesta este un tip de numerar digital sigur care operează o rețea plină cu utilizatori. Toate tranzacțiile primesc confirmare din consensul distribuit, iar blocul le înregistrează.

Datorită utilizării blocului și a altor metode criptografice, Monero nu are nevoie de niciun terț pentru a vă proteja banii. Monero este de asemenea complet privat, deoarece toate tranzacțiile sunt confidențiale. Combinația dintre tranzacțiile confidențiale și semnăturile de sonerie ascund originile, destinațiile și cantitățile din fiecare tranzacție. Cu alte cuvinte, Monero oferă utilizatorilor avantajele tehnologiei cripto descentralizate.

Deoarece setarea implicită pentru tranzacțiile din Monero este de a împiedica adresele expeditorilor și destinatarilor, nu puteți urmări tranzacțiile. Tranzacțiile făcute în acest bloc sunt imposibil de legat de o identitate a lumii reale, oferindu-vă confidențialitate. Monero este, de asemenea, interzis datorită naturii sale implicite.

Marea majoritate a criptomonedelor existente, inclusiv Ethereum și Bitcoin, au blocuri transparente. Aceasta înseamnă că oricine are o conexiune la internet poate urmări și verifica tranzacțiile. Tranzacțiile făcute cu acele criptomonede pot fi chiar legate de identitatea reală a persoanei. Cu Monero, asta nu va fi o preocupare!

De ce confidențialitatea și ne-trasabilitatea Monero sunt importante

Înainte de a examina exemplele care demonstrează avantajele caracterului netractabil și privat al lui Monero, va fi util să știi că anonimatul tău este compromis atunci când tranzacționezi cu bitcoins, indiferent dacă trimiteți banii sau primiți banii. Când dați adresa dvs. de portofel cuiva pentru a primi bitcoini, ei văd câți bitcoini dețineți. În mod similar, registrul public le permite celorlalte părți să știe despre dimensiunea contului dvs. bitcoin atunci când le trimiteți banii.

Cum este asta nefavorabil pentru tine?

Iată câteva exemple luate de la Monero.how

Exemplul 1 – În calitate de afacere, atunci când efectuați o plată către unul dintre furnizorii dvs., aceștia pot accesa acum tot istoricul tranzacțiilor dvs. cu bitcoin și pot vedea cu ce alți furnizori aveți de-a face. Știind aceste informații, ei ar putea ridica prețul bunurilor lor și vă vor lua puterea de a negocia, deoarece registrul dvs. public este deja la dispoziția lor. 

Exemplul 2 – Vizitați o țară sau o parte a unei țări care are o rată ridicată a criminalității. Faceți mai multe achiziții în timp ce vizitați diferite locuri acolo, poate să colectați suveniruri în drumul spre dumneavoastră acasă. Acum, fiecare magazin sau persoană cu care ați făcut o tranzacție cunoaște frecvența tranzacțiilor, dimensiunile și cantitatea de bitcoini pe care îi aveți. Acest lucru vă pune într-o situație periculoasă. 

Exemplul 3 – Sunteți un furnizor de servicii prin care taxați clienții dvs. pe bază de proiect. Fiind o entitate de renume în industrie, nu numai că taxați clienții pentru serviciile dvs., ci și pentru valoarea pe care o aduceți. Cu toate acestea, dacă se uită la înregistrările anterioare din registrul public, clienții dvs. nu vă vor plăti niciodată valoarea serviciului dvs. și, în cele din urmă, vor vrea să negocieze prețul.

Cum intenționează dezvoltatorii să facă Monero și mai privat?

Proiectul Kovri este în curs de dezvoltare. Odată finalizat, acest proiect va cripta și direcționa tranzacțiile prin diferite noduri invizibile Internetului I2P. Acest proces va ascunde adresa IP a tranzacțiilor, extinderea securității companiei Monero, reducând în același timp riscul de monitorizare a rețelei.

Cum folosiți Monero?

Atunci când utilizați programul Monero, utilizatorii sunt încurajați să interacționeze cu comunitatea pentru a primi asistență și pentru a răspunde la întrebările pe care le au. Va trebui să descărcați un portofel Monero pentru a păstra fondurile în siguranță și pentru a începe. De acolo, puteți cumpăra Monero folosind criptocurrencies sau valute fiat. Odată ce ai Monero, îl poți trimite și primi sau chiar îl poți pentru a cumpăra servicii și bunuri.

Când primiți Monero, nu este nevoie să creați o nouă adresă pentru fiecare utilizator sau pentru o plată datorită adreselor stealth. În schimb, îi dați persoanei care trimite banii ID-ul dvs. de plată, un șir hexazecimal cu 64 de caractere pe care comerciantul îl creează în mod aleatoriu. Puteți verifica apoi plățile prin comanda „plăți” din cadrul Monero-wallet-cli. Există, de asemenea, opțiunea de verificare programabilă a plății.

Portofele Monero

Există un număr de portofele pe care le puteți descărca de pe site-ul oficial, include versiuni pentru Windows, Mac OS X, Linux, ARM, BSD gratuit, DragonFly BSD, Cod sursă și Blockchain. Există, de asemenea, în curs de desfășurare un Monero Hardware Wallet.Există și un portofel Lite disponibil pe MyMonero, care vă permite să generați rapid o adresă de portofel și chei private utilizând site-ul Web.

Crearea unui portofel pe MyMonero este foarte simplă, trebuie doar să faceți clic pe butonul „Creați un cont”, iar în ecranul următor vă va fi prezentată o listă cu cuvinte reprezentând o cheie – este extrem de important să le păstrați undeva în siguranță, deoarece așa vă veți recupera portofelul dvs., dacă o să aveți vreodată nevoie în viitor. Apoi, site-ul vă solicită să copiați și să le lipiți într-o casetă de text și să faceți clic pe butonul de conectare.

Veți primi apoi accesul la portofelul dvs., unde veți vedea adresa dvs., istoricul tranzacțiilor și puteți trimite sau primi plăți.

CUM SĂ INVESTEȘTI ÎN MONERO

  1. Intri pe platforma www.etoro.com.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

2. Îti creezi cont.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

3. Cauți moneda în care vrei sa investești.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

4. Adaugi în cont un depozit de minim $200.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

5. Platforma îțî va cere să-ți confirmi identitatea, puteți sări peste acest pas. Este obligatoriu doar cand vrei să depozitezi mai mult de $2000 dolari in cont.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

6. După ce ai găsit criptomoneda în care vrei să investești accesezi butonul ”Trade”, de unde vei putea selecta cantitatea dorită.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

7. Cumpărarea efectivă a criptomonedei.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

 

Esti interesat să afli si despre celelalte cripto monede? Ce fac? Si daca au potențial?

Aici avem ghiduri complete  despre fiecare dintre ele: