Norwegian ridică adoptarea monedei Bitcoin la ceruri

Norwegian ridică adoptarea monedei Bitcoin la ceruri

Norwegian, va permite călătorilor săi să plătească prețul aferent biletelor în criptomonede

Compania low-cost, Norwegian, una dintre cele mai importante companii aeriene din Europa, va permite călătorilor săi să plătească prețul aferent biletelor în criptomonede, incluzând-o și pe cea mai populară dintre acestea, moneda Bitcoin, și de asemenea să utilizeze platforma de schimb și de efectuare de plăți în criptovalute deținută de companie.

Cu toate acestea, doar clienții rezidenți ai Norvegiei vor putea efectua plăți în criptomonede a precizat într-un articol publicația locală DN (Dagens Næringsliv). De asemenea, aceștia vor putea utiliza platforma companiei aeriene, Norwegian Block Exchange (NBX) începând cu luna august, urmând ca în decursul următoarelor luni această opțiune să fie disponibilă și pentru țările vecine Norvegiei.

Într-un comunicat publicat pe site-ul lor, Norwegian au afirmat:

„Chiar dacă zona criptomonedelor și a bunurilor digitale a fost învăluită nu până demult în mister și aparent a fost izolată de restul activităților financiare de cei mai mulți dintre investitorii tech-savvy, NBX are ca țel să includă schimburile de criptomonede în experiențele zilnice ale tuturor genurilor de investitori.” Au adăgat de asemenea faptul că Norwegian „asigură servicii de realizare a plăților și oferă totodată consiliere în sfera soluțiilor de blockchain.”

O altă veste bună este esitența posibilității de a beneficia de un program de recompensare în urma folosirii platformei NBX ce oferă clienților puncte ce pot fi folosite mai departe pentru achiziția de bilete de avion cu discount.

În cadrul unui articol postat recent în cadrul blogului NBX a fost specificat că “introducerea modalității de plată cu criptomonde nu este decât un pas spre perceperea acestei modalități ca fiind la fel de obișnuită precum cele tradiționale.”

Multe site-uri de travel au înglobat modalitatea de plată ce utilizează Bitcoin sau Altcoin, dar aceasta nu este însă similar cu integrarea unui astfel de sistem de plată de către o companie aeriană – eliminând astfel intermediarii, ceea ce este un scop primordial cripto – eliminarea oricărei urme de control din partea intermediarilor – cardurile Visa și MasterCard – ce au făcut ca ecosistemul plăților să fie unul dificil până în prezent.

Conform comunicatelor Cryptonews publicate anul trecut, NBX a demarat și altfel de inițiative în domeniul blockchain privind compania aeriană, proiecte conduse de Stig Aleksander Kjos-Mathisen, ginerele fondatorului companiei Norwegian Air, Bjørn Kjos, precum și de precedentul conducător al Manpower Planning în cadrul Norwegian. La acea dată Kjos-Mathisen afirma că cel puțin monedele cele mai cunoscute, Bitcoin și Ethereum vor fi disponibile în cadrul platformei.

În prezent relatează DN cea mai mare parte a NBX este deținută de către familia lui Kjos prin intermediul afacerii de familie Observatory Invest, compania aeriană deținând doar 9% din acțiuni. Familia lui Kjos are mare încredere în criptomonede și în tehnologia din această zonă se menșionează în articol. Unul dintre copii lui Kjos se presupune că ar fi cumpărat deja Bitcoin în secret, „iar la finele anului investiția a avut un cost de aproximativ 3,5 milioane de NOK, echivalentul a 404.000 de dolari americani.”