NYAG: Bitfinex și Tether au servit rezidenții din New York pentru mai mult timp decât au susținut

NYAG: Bitfinex și Tether au servit rezidenții din New York pentru mai mult timp decât au susținut

Biroul Procurorului General al statului New York (NYAG) a oferit noi dovezi în scopul său de a dovedi că piețele de schimb Bitfinex și Tether au servit clienții din New York pentru mai mult timp decât recunosc.

Ca parte din investigația în curs a NYAG care îi are în centru pe Bitfinex și Tether, NYAG a depus un Memorandum al Legii în opoziție, o afirmație, precum și un total de 28 de dovezi pe 8 Iulie, la Curtea Supremă din New York.

NYAG a spus în noile documente:

“Chiar și o examinare sumară a faptelor strânse până în acest moment în investigația OAG arată că Respondenții au încheiat contracte extensive și consistente în New York, care aveau ca obiect activitățile sub investigație.”

Afirmațiile vin cu multe dovezi care susțin interacțiunile Bitfinex și Tether cu rezidenții din New York, pe durata unei perioade de timp care a fost mai lungă decât au susținut aceștia inițial.

CoinDesk a raportat în Mai că Bitfinex și Tether au motivat în fața judecătorului de la Curtea Supremă din New York că acest caz ar trebui să fie închis deoarece “ei nu au nimic de-a face cu investitorii din New York” și că “afacerile lor nu permit accesul clienților din New York pe platformele lor și nu își promovează afacerile aici”.

Cu toate acestea, NYAG a indicat că bazându-se pe seria de dovezi pe care le-au strâns și pe care le-au prezentat curții, Bitfinex a avut clienți care s-au logat pe platformă cel mai recent pe 18 Decembrie 2018.

Mai mult, proba (S)-H a arătat corespondența dintre Bitfinex și managerul fondului de investiții Michael Novogratz de la Galaxy Digital pentru a se îmbarca drept client al Bitfinex în Octombrie 2018.

Mai mult, NYAG a oferit dovezi care arată că Bitfinex a avut conturi la două bănci din New York- Signature Bank și Noble Bank- și cel puțin “o altă instituție financiară cu sediul în New York în perioada de timp relevantă, pe care au folosit-o pentru a transfera bani de la și către clienții Bitfinex și Tether”

NYAG a mai adăugat:

“Respondenții au interacționat în mod constant cu firme din New York pentru a-I asista în obiectivele lor de afaceri, inclusiv pentru a face declarații către piețe în legătură cu operațiunile platformei de trading Bitfinex și recompensarea pentru tethers; în 2019, Respondenții au deschis un cont de trading la cel puțin o firmă virtuală pentru monede cu sediul în New York.”

În Memorandumul Legii Opoziției, NYAG a adresat de asemenea și problema recentei listari a tokenului LEO pentru exchange de către Bitfinex.

Recentul ICO al Respondenților are, de exemplu, „fiecare indiciu al unei listari de securități care este supusă legii Martin Act, și sunt motive pentru a crede că listarea este legată de problemele sub investigație” a spus NYAG.

NYAG a depus pentru prima dată plângere împotriva Bitfinex și Tehter în Aprilie 2019, susținând că Bitfinex a acoperit pierderea a mai mult de 850$ de milioane prin obținerea unui împrumut din rezervele Tether.

La scurt timp după ce NYAG a depus plângerea, Bitfinex a condus un ICO pentru propriul token LEO și un deținător de acțiuni al firmei a susținut că au strans 1$ miliard de  la investitorii privați.