Oficial: Microsoft isi conecteaza toate produsele la tehnologia blockchain

Oficial: Microsoft isi conecteaza toate produsele la tehnologia blockchain

În urmă cu trei ani, Microsoft Azure a fost primul care a adus blockchain-ul catre cloud. Gigantul software a construit în mod liniar punți între serviciile sale de blockchain și alte infrastructuri și platforme utilizate pe scară largă. Cum ar fi Office 365 Outlook, SharePoint Online, Salesforce, Dynamics 365 CRM Online, SAP și chiar Twitter, potrivit lui Matt Kerner. managerul Microsoft Azure. Ideea este să le permită clienților Microsoft să transfere datele lor de pe aceste platforme în cloud și de acolo în blockchain.

Microsoft si zona blockchain

De ce? În plus față de eficiența blockchain de obicei prezentată, unul dintre avantajele mai puțin discutate ale tehnologiei distribuite a cărților (DLT) într-un mediu de tip cloud precum Azure, potrivit Microsoft, este că acumulează date de la mai multe companii într-un format standardizat la scară. Potențialul de a mina date pentru tot felul de operatiuni devine apoi un fundament nelimitat.

Prin urmare, compania integrează instrumente cum ar fi Microsoft Flow și Logic Apps – care oferă sute de conectori la mii de aplicații – în Azure Blockchain Workbench. Un serviciu lansat în luna mai pentru a face mai ușor crearea de aplicații de blockchain.

Evolutia BIG DATA la Microsoft

Totul face parte din evoluția Big Data, a explicat Kerner. Înainte de blockchain, el a subliniat că departamentele de cloud computing au activat în cadrul aceleiași companii pentru a ieși din zona de conformist de date și pentru a colabora pe seturi de date, mărind inteligența prin învățarea automată (ML) și inteligența artificială (AI).

„Blockchain împuternicește următorul pas – permiterea unui set de date autentic, partajat între contrapărți, ceea ce îmbunătățește deja modul în care se întâmplă tranzacțiile”, a declarat Kerner pentru CoinDesk.

Mulți ar susține că datele sunt acum cea mai valoroasă resursă naturală de pe planetă. Pe măsură ce cursa pentru a demonstra cele mai bune date de analiză se intensifică, firmele au început să aibă un singur scop de a structura și de a forma date pentru a rula algoritmi AI.

„Vorbim de crearea unui proces de afaceri multi-party care se deplasează din e-mail, apeluri telefonice, foi de calcul într-un sistem unic. Totul cu o singură viziune asupra datelor pe care toți participanții se pot baza”.

IBM si zona de blockchain

Un bun exemplu de conectare și echilibrare a componentelor Azure. Vorbim de un mediu de producție mare și complex. Vorbim de Insurwave. Vorbim de un sistem care simplifică asigurarea maritimă pentru transportul de mărfuri transportate de Maersk.

Platforma a fost construită folosind protocolul Corda a companiei R3 cu ajutorul EY și Guardtime. Si este acum în producție comercială cu asigurători precum Willis Towers Watson, XL Catlin și MS Amlin.

Insurwave urmărește cargourile și ajustează primele de asigurare în timp real. Aplicatia colecteaza tot felul de date. Totul de la monitorizarea temperaturii senzorilor de internet (IoT) până la apariția unei nave. Inclusiv info despre zone de război sau zone puternic populate cu pirați.

Odată ce aceste date sunt partajate în bloc totul e normal. Power BI, un instrument de analiză a afacerilor Microsoft, poate fi folosit pentru asta. Pentru a obține cunoștințe despre încărcarea transporturilor. Afirmatia ii apartine lui Kerner. Mai mult, Ricardo Correia, director general și director de management al partenerilor de la R3, a declarat că relația sa cu Microsoft este mult mai bună. În plus față de capacitatea Corda cu un singur click, Correia a evidențiat integrarea Corda în module pe piața Azure.

Sursa: https://www.coindesk.com/