Piața cripto tocmai a devenit puțin mai sigură

Piața cripto tocmai a devenit puțin mai sigură

Gemini, schimbul de cripto condus de Cameron și Tyler Winklevoss, a anunțat ieri că beneficiarii vor beneficia acum de protecția asigurărilor asupra tuturor bunurilor digitale păstrate în custodie de către compania criptografică. Aceasta este o acoperire suplimentară în plus față de asigurarea FDIC pe care Gemini o oferă deja depozitelor în dolari americani.

În timp ce asigurarea este nu este foarte atrăgătoare, este un element critic pentru a convinge mai mulți investitori tradiționali să participe la piețele criptografice. Experiența, produsele și protecția trebuie să pară cât se poate de asemănătoare cu sistemul financiar vechi. Această familiaritate creează încredere pe termen scurt pentru o clasă de active care este supusă periodic unor titluri negative și unei incertitudini generale.

Această mișcare a lui Gemini reiterează, de asemenea, cursa printre cripto-operatori de a atrage active și consumatori, similar cu o bancă comercială. Așa cum am discutat anterior în acest buletin informativ, costurile de schimbare de bancă pentru un consumator sunt ridicate, valoarea pe viață este atrăgătoare.

Nu fiți surprinși dacă vom continua să vedem o cursă a înarmărilor pentru depozitele inițiale (amintiți-vă, unele bănci de retail plătesc clienților să deschidă conturi!). Orice lucru care sporește protecția investitorilor și a fondurilor lor ar trebui privit ca un net pozitiv. Sperăm că ideea de a asigura fondurile depuse, atât fiat cât și cripto, va deveni un standard industrial.