CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Piața Crypto ar putea trece printr-un eveniment de tip “Black Swan”

Piața Crypto ar putea trece printr-un eveniment de tip “Black Swan”

Analiștii de peste hotare sunt de părere că Bitcoin (BTC) nu va atinge o valoare mai joasă de 3150$. Aceștia menționează faptul că, la 3.150 de dolari, BTC scăzuse cu 85% față de cele mai ridicate valori. Aceasta fiind valoarea la care moneda s-a oprit din scădere în ciclurile anterioare, lucru ce face ca bazele industriei să fie mai solide ca oricând.

Până acum susținerile analiștilor s-au adeverit, deoarece BTC se află acum la o valoare de 5.300 USD. Cu toate acestea, unii experți se tem că un așa-zis eveniment de tip “Black Swan” ar putea fii încă la orizont pentru piața cripto, lucru ce ar putea forța Bitcoin și alte criptomonede să intre într-o cădere liberă. Hai să aruncăm o privire.

Ce ar putea face ca piața cripto să scadă?

Adamant Capital a lansat recent ultimul său raport despre situația piețelor cripto. Deși raportul, intitulat “Bitcoin in Heavy Accumulation”, a sugeret un trend bullish, autorii săi, printre care se numără și analistul Tuur Demeester, au fost mulțumiți că nu s-a făcut vreo menționare în legătură cu scăderea valorii din acest ciclu.

Cercetătorii și partenerii Adamant au dat trei cazuri care ar putea marca o scădere masivă în următoarele luni.

Primul caz se referă la hack-uri sau eșecuri în ceea ce privește exchange-ul. Deși creșterea accelerată din 2013 a avut loc ca urmare a unor cicluri naturale, o parte din scăderea ce a urmat s-a datorat pierderii a sute de mii de BTC de către Mt. Gox din cauza unor hackeri. Adamant susține că dacă un eveniment similar ar apărea în următoarele șase luni, piețele Bitcoin ar putea observa un șoc negativ al cererii.

Al doilea caz care ar putea duce la scăderea monedelor ar fi un accident macroeconomic. Deși criptomonedele au fost apreciate ca active neconsolidate la acțiuni, s-a susținut că o prăbușire a piețelor tradiționale ar putea crea o situație similară cu “paradoxul din 2008” când pe de o parte a crescut cererea aurului, iar pe de altă parte a scăzut valoarea acestuia cu 30%.

Cel din urmă caz ar fi o “încetare a miningului de Bitcoin.” Adamant remarcă faptul că minerii din acest ciclu au cam început să renunțe, dacă BTC “se scufundă” iar la 3.000 de dolari, ar putea duce la renunțarea în masă din partea miner-ilor.

Bitcoin aduce speranță

Cel mai probabil, Bitcoin a ajuns la cea mai scăzută valoare pe care o va atinge vreodată. Același raport a arătat semne clare că BTC este în acumulare.

S-a mai explicat în raport că indicatorul “Bitcoin Unrealized Profit / Loss” (BUPL), care are scopul de a estima cifra deținătorilor BTC care au avut parte de profituri sau pierderi, este cu 13 miliarde de dolari pe plus. Dacă setăm indicatorul pentru numărul aproximativ de pierderi de monedă, BUPL arată în prezent 3 miliarde dolari – 3% – pierderi nerealizate.

Deși la prima vedere nu pare a fii un lucru important, deoarece măsurătoarea este mai puțin cunoscută, după cum explică Adamant, mișcările BUPL recente confirmă faptul că Bitcoin a ieșit din faza “capitulării”, intrând într-o etapă de “speranță” (și frică). Este important să rețineți că atunci când BTC a ieșit din faza de “capitulare” în perioada 2014-2016, a existat o creștere puternică a BUPL-ului, asemănătoare cu ceea ce experimentăm acum cu creșterea Bitcoin peste 5000$.

Ceea ce este și mai pozitiv este faptul că graficul de volatilitate pe 60 de zile pentru BTC se situează în prezent la 5%, un nivel rămas neatins de la sfârșitul anului 2016. Acest lucru, după cum Murad Mahmudov a explicat, arată că o explozie a prețului monedei ar putea fi la orizont.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.