Poliția Chineză confiscă 4000 de unități de mining după un vârf de energie

Poliția Chineză confiscă 4000 de unități de mining după un vârf de energie

Poliția în China a arestat 22 de indivizi suspectați că ar fi implicați în activitatea ilegală de mining crypto care a dus la o pierdere de energie de aproximativ 3$ milioane, raportează XinhuaNet, agenția oficială de presă a Chinei pe 12 Iulie.

Poliția din Jiangsu, provincia central-estică de pe coasta Chinei, a raportat confiscarea a 4000 de unități de hardware care au fost folosite ilegal pentru minarea de cryptomonede precum Bitcoin (BTC) în nouă fabrici diferite.

Conform raportului, poliția din Jiangsu a lansat o investigație criminală după ce  o firma locală de electricitate a raportat o creștere anormală în consumul de electricitate. După aproape două luni de investigații, poliția din orașul Zhenjiang în Jiangsu a detectat un grup de criminali care par a fi implicați în caz.

Fiecare unitate de mining consumă 25-50 de kilowatti de electricitate pe oră, la preț industrial, și aparent criminalii au furat electricitate în valoare de aproximativ 20 de milioane de Yuani Chinezești, a raportat compania de energie.

China este un cunoscut gigant de mining, responsabil pentru 70% din toate criptomonedele generate anual în ciuda interzicerii tranzacționării Bitcoin în 2017. Multe locații de mining Bitcoin sunt bazate în China datorită electricității ieftine. Aici își are casa și Bitman, cel mai mare producător de hardware pentru mining care produce cip-uri pentru mining cunoscute sub numele de ASICs.

Mai devreme în Iunie, poliția din China a adunat dovezi are înfățișau oameni care întindeau cabluri prin iazurile de pești pentru a fura energie pentru a alimenta mining-ul de Bitcoin. Între timp, rapoarte neconfirmate sugerează că unii mineri Chinezi își stabilesc operațiunile în Iran datorită prețurilor scăzute la energie.