Președintele SEC: Sunt necesare alte protecții pentru piață înainte de aprobarea Bitcoin ETF

Președintele SEC: Sunt necesare alte protecții pentru piață înainte de aprobarea Bitcoin ETF

Președintele United States Securities and Exchance Comission (SEC) Jay Clayton a spus că legislatorul trebuie să se simtă comfortabil cu deținerea de criptomonede și să fie sigur că nu pot fi manipulări ale pieții înainte de a aproba un fond de exchange cripto (ETF).  Clayton a declarat asta într-un interviu cu CNBC pe 6 Iunie.

Atunci când Clayton a fost întrebat dacă un ETF bazat pe o mulțime de criptomonede ar trebui să fie eliberat în U.S, Clayton a spus că SEC în acest moment lucrează la a face asta posibil.

În plus, el a mai menționat că sunt numeroase probleme care trebuie rezolvate înainte că un ETF cripto să fie aprobat, începând cu deținerea:

„Lucrăm la asta, dar sunt câteva lucruri cu care trebuie să fim comfortabili.  Primul este custodia: custodia este o cerință principala pe piețele noastre, și dacă spui că deții ceva atunci chiar trebuie să fie adevărat.”

O altă îngrijorare majoră pentru SEC este absența de măsuri preventive robuste pentru manipularea pieței. Clayton a spus:

„Celălalt lucru important este (…) avem reguli sofisticate și supraveghere pentru a ne asigura că oamenii nu manipulează piața de capital, iar piețele de cripto în mare nu au asta; lucrăm din greu să vedem dacă putem obține asta, însă nu pot să apăs pe un buton și să spun că asta ține loc de acțiuni și obligațiuni, pentru că nu poate fi așa.”

Viziunea lui Clayton este în contrast cu părerile expuse mai devreme săptămâna această de către comisarul SEC Hester Pierce, care a cerut o abordare mai puțin grijulie în ceea ce privește inovația în spațiul ETF din partea legislatorilor.

Alaltăieri, SEC a depus o plângere pentru fraudă împotriva firmei de criptomonede Longfin Corp, și CEO-ul sau Venkata S. Meenavalli.