Președintele US Donald Trump spune că “nu este fan” Bitcoin

Președintele US Donald Trump spune că “nu este fan” Bitcoin

Donald J Trump a postat pe Twitter joi că “nu este fan” al criptomonedelor, spunând că “nu sunt bani” și făcând referire la volatilitatea prețului relativ față de dolar în primele sale comentarii publice pe această tema, de când a devenit președinte al Statelor Unite.

Trump de asemenea a criticat proiectul Facebook, Libra, în mai multe postări spunând “că va avea puțină siguranță și nu ne putem baza pe el” și sugerând că legislatorii US for aplică reglementări pentru compania social media:

“Dacă Facebook și alte companii vor să devină o banca, trebuie să ceară o nouă aprobare bancară și să se supună legilor care reglementează sistemul bancar, la fel că orice altă banca, atât națională cât și internațională.”

Trump a criticat Facebook în trecut pentru acțiunile sale de a bana persoanele interpuse de dreapta, împreună cu alte surse media. Până în acest moment, însă, nu a discutat planurile Facebook legate de criptomonede. Compania și-a publicat documentația pentru Libra luna trecută.

Al 45-lea președinte a ținut un “summit social media” mai devreme, joi, în care a discutat despre aceste lucruri.

Legislatorii din US au luat în considerare Libra, și U.S Senate Banking Committee dar și House of Financial Services Committee au organizat audieri săptămâna viitoare cu liderul blockchain al Facebook, David Marcus.

Comitetul Senatului în particular și-a exprimat înainte îngrijorările în legătură cu trecutul Facebook în cee ace privește securitatea informațiilor utilizatorilor, scriind o scrisoare deschisă companiei în Mai. Marcus a răspuns scrisorii mai devreme în această săptămâna, spunând legislatorilor că Facebook nu va colecta nici un fel de informații personale.

Miercuri, președintele rezervei federale, Jerome Powell, a mai spus că nu ar trebui să-i fie permis proiectului Libra să evolueze dacă compania nu adresează problemele legate de spălarea de bani și de autentificarea know-your-customer, printre altele.

Stabilitatea financiară este încă un factor pe care l-a adresat Powell, cu legislatorii din ambele părți punându-și întrebări în legătură cu faptul că Facebook și-a stabilit o entitate afiliată cu proiectul în Elveția.

Facebook a refuzat să comenze spusele lui Trump.

Comportament ilegal

În postările sale de Joi, Trump a țintit potențialul de folosire a criptomonedelor în activitățile ilegale, în special traficul de droguri.

Activele crypto care nu sunt legalizate pot folosi la coportamentul criminal, inclusiv traficul de droguri sau alte activități ilegale” a spus el.

Într-o postare finală, a adăugat:

“Avem doar o valută reală în UȘA, și este mai puternică că niciodată, ne putem baza pe ea și este sigură. Este de departe valuta dominantă oriunde în lume, și va fi întotdeauna așa. Se numește Dolarul American.”

Deși Trump încă nu se pronuntase în legătură cu cryptomonedele înainte de ziua de joi, secretarul trezoreriei a fost un susținător puternic al reglementării criptomonedelor.

Steven Mnunchin a susținut regularizarea dură a cryptomonedelor încă de la începutul lui 2018, solicitând ca G20 să ia acest lucru în vedere în timpul întâlnirii în Martie.

În acest an, Financial Action Task Force a publicat un ghid pentru băncile centrale, cerând colectarea strigentă a informațiilor know-your-customer.Departamentul de trezorerie al US a deținut președenția FATF până la sfârșitul lui Iunie.

Nu vom permite ca monedele digitale să devină echivalentul unui număr de conturi secrete și vom permite doar folosirea corespunzătoare, însă nu vom tolera activitățile ilicite” a spus Mnuchin înainte de publicarea regulilor.

În contrast, șeful personalului de la Casa Albă Mick Mulvaney a cerut înainte un cadru legislativ mai relaxat, spunând “dacă instalăm prea mult reguli și descurajăm oamenii din intrarea pe piață, asta va avea consecințe negative.”