Prima bursă de valori ce listează titluri de valoare tokenizate

Prima bursă de valori ce listează titluri de valoare tokenizate

Bursa de valori din Seychelles a devenit prima bursă de valori din lume care a listat titluri de proprietate sub formă de token-uri.

Compania de schimb, MERJ, licențiată de către Indian Ocean nation’s Financial Services Authority ca fiind autorizată să efectueze schimburi cu titluri de proprietate, tranzacții peste hotare și depozite de astfel de titluri (CSD) își lansează propriul token ca reprezentare a capitalului companiei.

MERJ a lansat vestea că ulterior listării va fi oferit publicului spre vânzare un procent de 16% din acțiunile token-izate undeva în cursul anului 2019. Compania de schimb se află momentan în tratative cu alte câteva companii ]n ceea ce privește listarea titlurilor token-izate prin intermediul platformei lor.

Edmond Tuohy, CEO în cadrul MERJ

Edmond Tuohy, CEO în cadrul MERJ a afirmat:

„MERJ a completat cu succes toți pașii necesari livrării publice a primelor titluri de proprietate token. Combinăm cele mai bune aspecte ale lumii vechi cu cele ale lumii noi în vederea furnizării unui elemnt cheie ce lipsește din infrastructura în continuă dezvoltare a bunurilor digitale.”

MERJ a declarat că folosește tehnologia ethereum blockchain pentru a înregistra titluirile de proprietate argumentând că acesta reprezintă „protocolul perfect pentru desfășurarea acestui tip de acțiuni.”

Așa cum se poate vedea pe pagina de listări a celor de la MERJ, titlurile de valoare tokenizate poartă denumirea de „MERJ-S” și sunt în prezent listate la prețul de 2,42 dolari americani și au o capitalizare de piață de 21.015.781 dolari americani.

Extrapolând, MERJ dorește să reducă nivelul costurilor investitorilor săi prin folosirea unei tehnologii de tip blockchain pentru a difuza pe scară largă diferite procese cum sunt emiterile, înregistrările de titulari, gradul de conformitate, distribuirea și voturile.

„Tehnologia crează o poartă de acces spre piețele de capital, în particular potrivită variantei mobile first ce prevalează în cadrul piețelor aflate în dezvoltare” a afirmat compania.