CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

crypto

Puterea de influență a industriei Crypto crește pe măsură ce foștii oficiali schimbă taberele

-Industria criptografică își intensifică eforturile pentru a asigura rezultate favorabile de reglementare.

-„Este o neînțelegere” când se spune despre crypto că este un vest sălbatic nereglementat, deoarece există o mulțime de reglementări în vigoare.

Firmele criptografice au început să numească din ce în ce mai multe foste autorități de reglementare și parlamentari în ultimele luni, deci acest aspect este în continuă creștere. În timp ce obiectivul declarat oficial al unor astfel de numiri este de a ajuta industria cryptografică să înțeleagă mai bine peisajul de reglementare, este la fel de probabil ca numiții să fie înrolați pentru a ajuta firmele să aibă influență față de autoritățile guvernamentale și de reglementare, pentru a fi mai eficienți.

Dar nu doar fostele autorități de reglementare și parlamentari se alătură companiilor de crypto-active, ci și foștii directori din sistemul financiar vechi care se reorientează. Împreună cu foști oficiali, acești executivi nu numai că vor contribui la îmbunătățirea calității conducerii în domeniul cryptografic, ci ajută și moneda crypto să-și intensifice jocul de “lobby”.

Și conform datelor despre lobby disponibile în Statele Unite, marile companii și asociațiile comerciale urmează să își bată recordurile de cheltuieli în 2021. Aceasta ar putea fi o veste bună pentru întreaga industrie dacă presupunem că afirmațiile asociațiilor comerciali cum că urmăresc interesul pentru toți participanții sunt adevărate.

Venind în partea crypto

Lista numirilor de foste autorități de reglementare / legiuitori în domeniul cryptografic a crescut destul de constant în 2021. Iată o scurtă descriere a unora dintre cele mai notabile numiri recente, inclusiv angajările foștilor directori financiari:

-9 martie – Bybit îl numește pe Daniel Lim, fostul șef al departamentului legal și de conformitate pentru banca de investiții din Singapore, Daiwa Capital Markets.

-11 martie – Binance îl angajează pe fostul senator pentru Montana Max Baucus pentru „a oferi îndrumări la nivel înalt cu privire la guvernul organizației și la eforturile de reglementare, inclusiv la construirea unor relații puternice cu autoritățile de reglementare ale SUA”.

-23 martie – Bursa japoneză DeCurret angajează fostul comisar al agenției japoneze de servicii financiare, Toshihide Endo.

-25 martie – Binance angajează foștii membri ai grupului de acțiune financiară Rick McDonell și Josée Nadeau pentru a oferi consiliere în materie de reglementare și conformitate.

-29 martie – One River Digital Asset Management îl numește pe fostul președinte al Comisiei de valori mobiliare (SEC) Jay Clayton în consiliul său consultativ.

-20 aprilie – Binance.US angajează fostul controlor interimar al monedei Brian Brooks în funcția de CEO, începând cu 1 mai.

-24 mai – Coinbase îl angajează pe fostul executiv Goldman Sachs, Faryar Shirzad, ca parte a eforturilor sale de a „naviga în mediul de reglementare global în evoluție și de a colabora cu guvernele din întreaga lume pe probleme critice din jurul crypto economiei”.

Acestea sunt doar unele dintre cele mai notabile întâlniri, dar care creează impresia că industria crypto își intensifică într-adevăr eforturile pentru a asigura rezultate de reglementare favorabile.

Potrivit lui Ekaterina Anthony, membru al consiliului de administrație al Asociației Crypto Valley din Elveția, astfel de numiri intersectoriale indică faptul că industria crypto începe să se maturizeze.

De asemenea, alți participanți din industrie sugerează că majoritatea numirilor de mai sus se referă mai mult la asigurarea respectării cât mai depline a reglementărilor existente.

“Mai probabil, astfel de numiri au fost făcute dintr-o perspectivă de conformitate – pentru a ajuta companiile să înțeleagă și să navigheze mai eficient într-un cadru juridic și de reglementare ambiguu și în continuă evoluție”, a declarat Gabriella Kusz, membru al consiliului de administrație al companiei Global din SUA. DCA (Global Digital Asset and Cryptocurrency Association). „Identificarea și includerea fostelor autorități de reglementare și legiuitori ajută la înțelegerea, anticiparea și asigurarea mai bună a alinierii la cerințele legale și de reglementare actuale și potențiale viitoare pentru companiile criptografice.”

Aceasta este o viziune împărtășită de Graham Newell al Asociației Blockchain. Deși este de acord că există cel puțin un motiv pentru influență în spatele a cel puțin unele dintre numirile recente, el suspectează, de asemenea, că mulți dintre angajați sunt motivați de dorința de a îmbunătăți conducerea și de a se extinde.

„În timp ce aceste angajări ar putea ajuta o companie să înțeleagă mai bine calea de la idee la politică sau la o nouă acțiune de reglementare, aș presupune că atributul principal pe care îl caută aceste companii este dacă o nouă angajare îi poate ajuta să își dezvolte activitatea de bază. Brooks, în special, are o experiență profundă în domeniul cryptografiei, precum și o bună înțelegere a mecanismelor de reglementare ale guvernului în urma stagiului său la [Office of the Controller of the Currency] ”, a declarat el pentru Cryptonews.com.

Intensificarea lobby

Chiar și așa, din multe comunicate de presă care însoțesc angajările recente este clar că un motiv lobby este foarte prezent. De exemplu, prin numirile lui McDonnell și Nadeu, Binance, care acum ar fi investigat în SUA, a declarat că unul dintre principalele obiective a fost „susținerea obiectivului său general de a construi relații mai puternice cu organele de reglementare și de aplicare a legii la nivel mondial”.

Cu alte cuvinte, efectul de lobby. Și această ipoteză este susținută de cele mai recente date privind lobby-ul din SUA, compilate de OpenSecrets.org.

Dacă aruncați o privire asupra intrării Coinbase în baza de date OpenSecrets, vedeți că este pe cale să cheltuiască o sumă record pentru lobby în 2021. Cheltuielile sale de lobby au crescut constant în fiecare an începând cu 2017 și chiar dacă are date doar pentru primul trimestru 2021, aceasta arată o creștere notabilă față de T1 2020.

O creștere este vizibilă și cu Asociația Blockchain, ai cărei membri includ Binance.US, Blockchain Capital, BlockFi, Circle, Digital Currency Group, eToro, Grayscale, Ledger, Polychain Capital, Ripple, Stellar, Uniswap și multe altele. Cheltuielile sale pentru primul trimestru al anului 2021 depășesc, de asemenea, cheltuielile pentru primul trimestru al anului 2020, la 130.000 USD (cheltuielile totale pentru 2020 au fost puțin sub 500.000 USD).

Potrivit Graham Newell al Asociației Blockchain, majoritatea organizațiilor și firmelor crypto aleg ideea de lobby deoarece este o reglementare mai clară și mai transparentă.

„Este o neînțelegere care persistă în mare parte din mass-media obișnuită și din lumea financiară moștenită că industria crypto este un vest sălbatic nereglementat. Există o mulțime de reglementări care acoperă industria criptografică, atât pentru consumatorii individuali, cât și pentru marile corporații. Ceea ce ne-ar plăcea să vedem noi și alții este o claritate suplimentară cu privire la aspecte importante, precum legile privind valorile mobiliare, dispozițiile privind custodia și politica fiscală”, a spus el.

La fel, DCA global spune că urmărește o reglementare echitabilă.

„Concentrarea noastră și sarcina noastră sunt simple: reglementare echilibrată. Reglementare echilibrată – care alimentează inovația și permite dezvoltarea în continuare a industriei, protejând în același timp consumatorii și publicul larg ”, a spus Gabriella Kusz.

Așa cum a raportat Cryptonews.com în trecut, există îngrijorarea că lobby-ul se poate desfășura din perspectiva firmelor criptografice mai mari, orice reglementare care rezultă dăunează companiilor mai mici. Cu toate acestea, aproape fiecare asociație comercială spune că își propune să reprezinte toți membrii industriei, mari și mici.

Ekaterina Anthony de la CVA explică: „În asociația noastră, ascultăm părerea tuturor participanților la piață, pe care îi numim sectorul privat, și informăm regulat autoritatea de reglementare cu privire la opiniile și cerințele noastre consolidate. De asemenea, colaborăm cu alte țări și asociații care reunesc startup-uri crypto și companii mari, iar majoritatea participanților au așteptări și obiective foarte similare. ”

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.