CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Quirion respinge “mitul” utilizarii ilicite a Bitcoin pe scara larga

Seful de stiinta din Quebec, Rémi Quirion, a publicat un document care respinge popularul “mit” ca tranzactiile ilicite se numara printe cele care, in principal, le utilizeaza Bitcoin. Seful de stiinta de la Quebec este strans asociat cu Fondul de Recuperare a Quebec-ului (FRQ) – o institutie finantata de fonduri publice dedicata “furnizarii de sprijin pentru producerea si diseminarea cunostintelor”.

Seful de stiinta din Quebec respinge afirmatiile potrivit carora Bitcoin este folosit in scopuri ilicite

Dl. Quirion afirma ca

Bitcoin este adesea invinuit ca fiind un bun instrument pentru criminalitate sau spalare de bani

, adaugand ca

chiar si Christine Lagarde, presedintele Fondului Monetar International (FMI), a cerut recent o mai mare reglementare a criptomonedelor pentru a combate activitatile ilegale.

In timp ce seful de stiinta recunoaste ca Bitcoin-ul poate fi folosit ca mijloc de a obtine o mai mare anonimitate in timp ce efectueaza transferuri, domnul Quirion afirma ca “faptele nu sustin teoria” ca utilizarea criminala a Bitcoin este larg raspandita.

“Pseudonimitatea” ii descurajeaza pe criminali de adoptia pe scara larga

Seful de stiinta din Quebec sustine ca Bitcoin ofera utilizatorilor “pseudonimie”, mai degraba decat o anonimitate totala, care ii distruge utilitatea potentiala ilegala.

Potrivit unei traduceri brutale, domnul Quirion citeaza analistul criptomonedelor, cercetator asocial la Institutul Economic Montreal, Jonathan Hamel, care a sustinut ca natura publica a Bitcoin Blockchain ii distruge anonimatul.

Fiecare tranzactie este transparenta si publica. Sunt intr-adevar inregistrate intr-un fel de registru ale carui copii  sunt distribuite intre mii de computere.

Analistul de criptomonede, Erwan Joncheres, este de asemenea citat in document, sustinand ca

anonimatul Bitcoin-ului este un mit.

Domnul Joncheres a sustinut ca Bitcoin este

nu mai transparenta decat banii, pentru ca trebuie sa treci printr-o platforma unde trebuie sa oferiti informatii personale

, adaugand ca, informatia referitoare la

adresa transmitatorului si a destinatarului

este inregistrata de o parte terta care faciliteaza tranzactia.

Tranzactiile ilegale cuprind mai putin de 1% din circulatiile Bitcoin

Documentul indica cercetarea efectuata de Fundatia “Centrul pentru sanctiuni si finante ilicite a Fundatiei pentru apararea democratiilor”, care, dupa ce a analizat tranzactiile Bitcoin executate intre 2013 si 2016, a constatat ca doar 0,61% din tranzactiile comerciale in perioada respectiva au fost asociate activitatilor ilegale.

Seful de stiinta arata, de asemenea, concluziile centrului ca tranzactiile ilegale din cadrul economiei Bitcoin sunt extrem de centralizate, subminand in continuare sugestia ca activitatile ilicite intra in economia Bitcoin. Cercetarea mentionata a indicat ca mai putin de 10% din pietele libere anonime au fost responsabile pentru 95% din tranzactiile ilicite care au implicat Bitcoin-ul intre 2013 si 2016.

Ca atare, domnul Quirion sustine ca

Pretentiile din ultimii ani precum ca monedele  Bitcoin ar fi folosite pentru a eluda regulile de spalare a banilor trebuie, prin urmare, sa fie puse sub semnul intrebarii.

Spalarea banilor in cripto “Anecdotal”, spun cercetatorii

Domnul Quirion respinge, de asemenea, asocierea dintre evaziunea fiscala si Bitcoin, citandu-l pe ofiterul de comunicare al agentiei din Canada, Karl Lavoie, afirmand ca “este la fel ca si cu banii, trebuie sa declarati ce faceti cu ei.”

Domnul Joncheres a respins si afirmatiile potrivit carora Bitcoin si spalarea banilor merg mana in mana, declarand ca

eu cred ca evaziunea fiscala si spalarea banilor sunt anecdotice in retelele de criptare. Din moment ce Bitcoin este transparent, va fi foarte usor sa identificati toti oamenii care tranzactioneaza pe o platforma de schimb online sau pe o platforma portofoliu.

Documentul concluzioneaza ca

Bitcoin nu este mai presus de lege si nu este un magnet pentru tranzactii ilicite: formeaza doar o mica parte din banii criminali care circula in jurul planetei,datorita faptului ca este mai putin atractiva pentru oricine doreste sa faca o tranzactie fara a lasa o urma […]. In cele din urma, utilizatorul trebuie, de asemenea, sa-si asume responsabilitatea, […]. In caz de pierdere sau furt, nu exista nici un  numar de 1 – 800 pentru a recupera Bitcoin

,a spus Quirion.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.