Raport: cetățenii americani se încred mai mult în moneda Bitcoin decât în cea a Facebook, Libra

Raport: cetățenii americani se încred mai mult în moneda Bitcoin decât în cea a Facebook, Libra

În comparație cu Bitcoin, cetățenii Statelor Unite nu au înceredere în stabilitatea pe care o va avea în viitor moneda stabilă Libra, conform unui studiu de opinie efectuat recent.

În urma unui sondaj efectuat pe un eșantion de 1.799 persoane adulte cetățeni americani început de la lansarea white paper-ului celor de la Facebook cu privind Libra la mijlocului lunii iunie, compania CivicScience a constatat că doar un procent de 2% din persoanele intervievate ar prefera moneda Libra și portofelul electronic aferent, Calibra, în detrimentul Bitcoin.

Prin comparație, un procent generos de 40% din persoanele ce au participat la studiu au afirmat că ar avea mai multă încredere în criptomoneda publică, în vreme ce un procent de 19% susțin că ar avea încredere în ambele variante.

Mai puțin de 10% din participanții la studiu au cumpărat efectiv criptomonede a ținut să evidențieze CivicScience.

Faptul că Facebook a lăsat de dorit la capitolul modalități de protejare a datelor personale ale utilizatorilor, cum este cazul scandalului Cambridge Analytical, a fost de asemenea regăsit în rezultatele sondajului, 77% din persoanele participante afirmând că nu și-ar dezvălui deloc datele personale celor de la Facebook. Și din nou, doar 2% din participanți au afirmat că au totală încredere in cei de la Facebook.

Lipsa de încredere în Libra este alimentată de asemenea și de copleșitoarea lipsă de interes pentru acest proiect a indicat sondajul. Când au fost întrebați dacă sunt interesați de moneda Libra și portofelul electronic, 86% din respondenți au afirmat că nu sunt interesați absolut deloc de acest subiect. Doar aproximativ 5% au arătat interes.

CivicScience a afirmat că persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au arătat cel mai mult interes vizavi de Libra, întrunind un procent de 30%.  De asmenea, s-au arătat a fi utilizatori de Facebook mai mulțumiți de acestă rețea care au avut și mai des contact cu aplicațiile de plăți online precum Venmo sau Apple Pay decât celelalte categorii de respondenți.

Următorul mare grup de vârstă din punct de vedere al respondenților încadrați aici a fost categoria de vârstă 25 – 29 din care un procent de 18% au arătat interes. Doar 7% din respondenții cu vârsta mai mare de 65 de ani au arătat interes față de Libra.

CivicScience a afirmat că este touși necesară o documentare adițională pentru a putea înțelege nivelurile ridicate de neîncredere față de criptomoneda celor de la Facebook. Astfel, au firmat că:

„Similar cu apariția misterioasă a monedei Bitcoin în urmă cu 10 ani ce a atras după sine goana criptomonedelor după aur, nimeni nu știe sigur la ce să se aștepte când câteva dintre cele mai mari corporații ale lumii colaborează în vederea lansării propriei versiuni. Cu toate acestea, este cu siguranță un drum interesat de urmărit în continuare.”

Privind și mai atent situația, un sondaj realizat de către cei de la CivicScience și desfășurat în luna iulie pe un eșantion de mai mult de 2.100 de persoane adulte cetățeni americani a evidențiat faptul că un procent considerabil de 79% din respondenți au auzit de Bitcoin sau de alte criptomonede.

În ciuda acestui fapt, marea majoritate a respondenților nu dețin sau utilizează criptomonede și nici nu plănuiesc să facă acest lucru. Compania a afirmat că doar 6% din numărul participanților la sondaj au realizat investiții în criptomonede, din care jumătate s-au declarat mulțumiți de această experiență.