Raport: Peste 25% dintre tinerii germani sunt interesați să investească în criptomonede

Raport: Peste 25% dintre tinerii germani sunt interesați să investească în criptomonede

Hesse și Saxonia, două state din Germania, au realizat recent un sondaj comun cu peste 1000 de cetățeni în legatura cu sentimentele lor față de Bitcoin și alte criptomonede. Raportul a fost preluat de mai multe site-uri din Germania. Rezultatele sondajului probabil nu surprind pe nimeni: persoanele mai tinere sunt mai receptive la ideea de Bitcoin și alte cripto, 28% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18-29 ani spunând că achiziționarea lor este o chestiune de saptamani, maxim luni.

Germanii înțeleg că există riscuri dar si beneficii atunci cand  investesc în Crypto

Studiul nu a vizat un anumit grup de persoane, cum ar fi cele care sunt „tech savvy”, unde rata persoanelor favorabile ideii ar fi putut fi diferită. Persoanele cu vârste între 30 și 39 de ani au considerat investiția în cripto este si ,,riscanta,, dar aduce si beneficii, intr-un procent de peste 50%.

Un sondaj realizat de Centrul German pentru Consumatori arată un interes tot mai mare în cripto, mai mult de un sfert dintre tinerii germani spunând că sunt dispuși să investească în criptomonede.

Acest sentiment pozitiv este o dovadă că liderii globali și inovatorii viitorului sunt conștienți de potențialul pe care acest topic it ofera. Nu este surprinzător faptul că o persoană a cărei viață a fost caracterizată de smartphone-uri, internet și social media, vede funcționalitatea atractivă pe care cripto o oferă ca mijloc instant și descentralizat de transfer de valoare.

Alte observatii din cadrul studiului

Din nou, însă, sondajul evidențiază o ambiguitate continuă în percepția publică a cripto și utilitatea tehnologiei blockchain. Persoanele demografice mai vechi continuă să perceapă cripto investițiile ca prea „riscante”, cu puțin peste 60% in segmentul de varsta 39 -45 de ani.

Între timp, rentabilitatea este încă un stimulent de conducere pentru tinerii care doresc să se implice în criptocurrency, după cum citează aproximativ un sfert dintre cei interesați să investească. Cred că este clar că persoanele abilitate trebuie să munceasca mai mult pentru a educa oamenii despre potențialul masiv oferit de tehnologia de tip blockchain.

Rezultatele acestui sondaj german nu diferă foarte mult de un studiu realizat acum 3 ani pe o scară globală, în care s-a constatat că majoritatea celor care au adoptat cripto au fost tinerii.

Perspective de viitor

Un alt studiu a constatat că spațiul criptoc a crescut în Asia și Africa, unde, prin necesitate, oamenii sunt mai deschiși la metode de plată alternative, mai repede decât în ​​Europa.

În primul rând, volatilitatea este o problemă majoră pentru persoanele care doresc doar un mijloc de a tranzacționa digital, după cum demonstrează numărul de persoane (70%) care au spus că au considerat că sunt riscante sau periculoase. Din păcate, este probabil mai mult o caracteristică decât un bug și este puțin probabil să se schimbe asta prea curand.

Înca majoritatea oamenilor au probleme prin utilizarea conturilor bancare în care nu pot atinge fondurile reale fără un protocol. Chiar dacă țările se mută într-o societate fără numerar, trebuie să răspundă acestui grup de oameni – chiar și cu monedele digitale fiat de stat – așa cum au învățat suedezii care dezvoltă e-Krona.

Cum raspund bancile

În timp ce eforturile sistemului bancar tradițional s-au risipit foarte mult de-a lungul anilor în ceea ce privește zona cripto, există încă foarte mult de lucru la nivel de perceptie. Acest lucru este cel mai bine demonstrat recent în India, unde un bărbat a fost arestat pentru că deține un ATM neacreditat de Bitcoin.

Există, desigur si alti factori. Oamenii de o anumită vârstă, în special atunci când sunt pensionați și în ceea ce privește pensiile, nu au un adevărat stimulent să învețe un nou sistem valutar sau să se încreadă în ceva pe care încearcă să-l înțeleagă – probabil că sunt destul de confortabil acolo unde sunt.

Sursa: https://www.ccn.com