Reflecții prin care Bitcoin ar putea atinge din nou valoarea de 20.000 de dolari

Reflecții prin care Bitcoin ar putea atinge din nou valoarea de 20.000 de dolari

James Carville, un strateg pentru candidatul Bill Clinton, a remarcat că economia a fost problema primordială în alegerile prezidențiale din 1992.  Carville a creat o simplă expresie pe care a împărtășit-o cu personalul său de atunci pentru a menține problema primară și centrală.

În prezent Bitcoin (BTC) se scaldă în jurul valorii de  6100 dolari,  asta după ce a marcat unul dintre cele mai scăzute prețuri din 2018 – 5800 de dolari. Probabil asta a determinat pe unii din comunitatea BTC să se autoevalueze și să reflecteze.

BITCOIN are probleme de percepție la nivel mondial

BTC are în prezent o serie complexă de probleme de percepție. Din cauza acestor lucruri, totul are un efect asupra oricărei fluctuații semnificative a prețurilor. De exemplu, Tom Lee, de la FundStrat, are o predicție foarte ascendentă pentru anul 2018.

CNBC a raportat că Lee a scris investitorilor: „Credem că imaginea de reglementare se îmbunătățește acum. Cel mai bine ea este evidențiată de către Coinbase și Circle. Ei  se îndreaptă către reglementare.”

Poziția lui Lee este că BTC are doar un singur loc pentru a merge: în sus. Și totuși această poziție se poate obține doar prin rezolvarea problemelor. Probleme legate de modul în care se transmit mesajele despre piața de cryptocurrency. Probleme despre modul în care este percepută piața.

Cum se vede Bitcoin din vÂrful pieței de cryptocurrency

Charles Hoskinson, la Summit-ul ICO despre Crypto, care a avut loc la Zürich, a menționat că speculatorii BTC au împărtășit o „amăgire colectivă” care a determinat comunitatea să avanseze.

Deși există o mulțime de motive pentru „efectul halo” al comunității BTC, Hoskinson, directorul executiv al IOHK și principalul dezvoltator al proiectului Cardano, a subliniat modul în care comunitatea a depășit cu adevărat „faza iluzorie” atunci când piețele lichide s-au dezvoltat pentru monedă.

Hoskinson a făcut mai multe remarci.

,,Să ne aducem aminte. BTC a devenit valoros dintr-o dată. Să ne aducem aminte anul 2013.  Atunci am avut lichidități și am avut piețe reale. A fost o evaluare de peste un miliard de dolari. Iată ce se întâmplă atunci când iluzia se instalează. Să recunoaștem. Ne-a plăcut la toți amăgirea BTC”.

Prin combinarea titlului lui Nathaniel Popper din cartea sa despre BTC -Digital Gold: Bitcoin și povestea din interiorul vieților milionarilor care încearcă să recupereze banii (2016) cu un citat din John Steinbeck’s of Mice and Men (1937), se poate spune că „cele mai bine stabilite planuri ale BTC, atât din cauza neajunsurilor, cât și a investitorilor, se rătăcesc adesea.”

Povesti cu și despre BITCOIN

În podcastul lui Laura Shin, Unconfirmed, din 30 martie 2018, Ari Paul, CEO de la BlockTower Capital, a susținut că BTC cere unei echipe profesioniste să gestioneze afacerea de bază.

Paul a continuat, remarcând faptul că primii contribuabili, cum ar fi Gavin Andresen și Nick Szabo, trebuiau să fie eliminați de la rolurile centrale. Vorbim de un fenomen similar cu modul în care echipele de start sunt înlocuite de mai mulți veterani din industrie. Mai ales când proiectul este profitabil.

Retorica lui Paul oglindește limba tradițională a fondurilor speculative. Aceasta nu coincide pe deplin cu ideologiile comunității timpurii a BTC și a mișcării cypherpunk.

Cu toate acestea, Andreas Antonopoulos, așa cum se vede într-un articol Bitcoin.com din 2017, a subliniat că o piață futures ar putea avea un impact dramatic asupra prețului BTC.

Deși Antonopoulos a stabilit un scenariu pentru stabilizarea prețurilor BTC din cauza pieței futures, acest scenariu nu s-a materializat. Antonopoulos, probabil cea mai respectată persoană din cripto, se află de fapt în consiliul CME care supraveghează contractele futures ale BTC.

Cu toate acestea, această mișcare denotă o înrăutățire a sistemului financiar moștenitor. Și, după cum se vede în adoptarea CME și CBOE, pretul BTC nu s-a stabilizat. Asta indică faptul că strategiile complete trebuie să fie verificate înainte de a se angaja pe piețele de cryptocurrency.

Sursa: https://www.ccn.com