Rețeaua Socială Tainga! Lansează recompense în Stablecoin pentru 27 milioane de utilizatori

Rețeaua Socială Tainga! Lansează recompense în Stablecoin pentru 27 milioane de utilizatori

Gigantul în social media din America Latină, Taringa!, a intrat într-un parteneriat cu MakerDAO și furnizorul de portofele virtuale Airtm pentru a lansa un sistem bazat pe puncte, susținut de stablecoins, pentru cei 27 de milioane de utilizatori ai săi.

Conform unor declarații oficiale făcute de Taringa! pe 7 Iulie, dezvoltarea a fost dezvăluită vineri în timpul Blockchain Summit Latam în Mexico City.

Programul pilot, poreclit “Taringa! Pioneers” aparent va recompensa utilizatorii cu puncte pentru crearea de conținut popular pe platformă, care pot fi mai apoi monetizate prin transformarea acestora în Stablecoin-ul DAI, bazat pe blockchain-ul Ethereum al lui MakerDAO.

Noile știri din partea Taringa! pun accent pe potențialul programului de a oferi utilizatorilor o modalitate sigură și stablila de a-și stoca fondurile, precum și independența financiară față de guvern.

Rețeaua socială are o  popularitate semnificativă într-o regiune în care multe țări au experimentat hyperinflatia- precum Argentina și Venezuela.

Furnizorul de portofele virtuale Airtm- care oferă posibilitatea utilizatorilor să-și convertească moneda națională în criptomonede și alte forme ale banilor- a înțeles importantă unei soluții descentralizate pentru finanțe în contextul regional din America Latină.

Așa cum a fost raportat înainte, Taringa! nu este un străin față de sfera crypto, întrucât a intrat într-un parteneriat cu furnizorul de portofele virtuale Xapo pentru a lansa un sistem de distribuție pentru câștig bazat pe bitcoin, în 2015.

Taringa!- caracterizat des drept răspunsul Argentinei la apariția Facebook pentru lumea vorbitoare de spaniolă- a optat evident pentru o soluție non-custodiala, spre deosebire de proiectul lui Mark Zuckerberg, Libra.

La mijlocul lui Iunie, informații neconfirmate indicau că piața online din Sud America, Mercado Libre, va opera că un node în viitoarea rețea Libra a Facebook.