Samourai Wallet lansează opțiunea CoinJoin pentru mai multă intimitate

Samourai Wallet lansează opțiunea CoinJoin pentru mai multă intimitate

Samourai Wallet a lansat o versiune Beta a Whirlpool, un serviciu CoinJoin care îmbunătățește intimitatea tranzacțiilor. Compania a spus în trecut că Whirlpool va fi lansat pentru a funcționa pe Dojo, un nod Bitcoin foarte așteptat construit pentru a funcționa cu portofelul acesta.

Această caracteristică adăugată îi disociază pe cei ce trimit crypto și destinatarii acestora, și face dificilă urmărirea schimbului financiar. Samourai, un portofel virtual, oferă un strat ușor de adoptat de intimitate financiară pentru utilizatorii bitcoin comuni- și este una dintre primele companii care oferă această tehnologie.

CoinJoin este un proces de anonimitate care utilizează programe software pentru îmbunătățirea intimității. Propus inițial de Gregory Maxwell în 2013, un “Chaumian CoinJoin” integrează semnătură Chaum care permite intrarea și ieșirea unei tranzacții și ascunderea să și amestecarea într-un grup de tranzacții concomitente.

Cadrul legal Whirlpool este o implementare modular a CoinJoin care a fost dezvoltată printr-un fork “foarte modificat” a teoriei ZeroLink, conform companiei.

Așa cum a fost menționat în experimentele anterioare CoinJoin, provocarea în adunarea unei mulțimi de participanți necesară pentru a execută tranzacțiile în orb rapid poate fi dificilă. A durat câteva ore pentru că 100 de utilizatori a aplicației bitcoi Wasabi Wallet să adune și să execute un CoinJoin. Pentru a fi sigur, această tranzacție ar putea fi cea mai mare de acest fel.

Înafară de provocarea factorului uman când vine vorba de organizarea unui CoinJoin, sunt și restricții încorporate pe rețeaua bitcoin- precum limitarea cantității de informații care poate fi inclusă într-o singură tranzacție- care limitează viabilitatea CoinJoin. În plus, unii entuziaști bitcoin cred că unele forme de intimitate și transparență încorporată bitcoin se exclud reciproc. La asta, Samourai a răspuns:

Bitcoin Magazine a menționat și că serviciul CoinJoins va crește fungibilitatea generală – un atribut crucial al banilor care asigura faptul că toate unitățile sunt identice – a rețelei bitcoin, prin eliminarea istoriei pătate a monedelor bitcoin folosite în tranzacții ilicite. Prin prevenirea urmăririi Bitcoin, CoinJoin diminuează posibilitatea că vânzătorii să poată refuză să accepte “bani murdari”. Asta poate fi un lucru bun sau rău pentru Bitcoin.