Samsung a dezvoltat o platforma cu ajutorul blockchain pentru bancile din Coreea

Samsung a dezvoltat o platforma cu ajutorul blockchain pentru bancile din Coreea

Samsung SDS, o filială a conglomeratului de tehnologie din Coreea de Sud, a dezvoltat o platformă de certificare bazată pe blockchain pentru băncile din Coreea de Sud. Anuntul a fost facut recent de presa din regiune.

Samsung in spatele conceptului BankSign

Dezvoltat în colaborare cu Federația Băncilor din Coreea, noua platformă numită BankSign face ca interacțiunile dintre sistemele mobile ale diferitelor bănci să fie extrem de intuitiv. Utilizatorii pot efectua tranzacții pe diferite aplicații, însă sistemul va necesita verificarea dintr-o singură aplicație, folosind parole, amprente sau modele pentru autentificare, a raportat agenția de știri Yonhap.

Reprezentanții Samsung au declarat că securitatea sistemului este asigurată prin conectarea sistemelor băncilor la rețeaua de partajare a datelor, iar datele de certificare din cadrul acestei rețele pot rămâne valabile timp de până la trei ani.

Samsung SDS a fost lansat în 2015 și a lansat prima sa platformă de afaceri, Nexledger, în 2017. Mai târziu, a anunțat o platformă digitală de finanțare bazată pe tehnologia blockchain și inteligență artificială.

Ce face NexFinance?

Nexfinance este destinată automatizării și integrării înregistrărilor financiare de la diferite companii financiare. Protocolul primeste recomandări despre produse, pretinzând asigurarea și gestionarea punctelor de loialitate ale cărților de credit. Informatia fost oferita de catre publicatia The Korea Herald.

Altfel spus, Nexfinance va fi o organizație financiară care va oferi servicii, inclusiv identitate digitală, consultanta financiara, plăți de asigurare automată, asistenți virtuali AI. Platforma va fi, de asemenea, deschisă dezvoltatorilor și clienților care doresc să construiască soluții de aplicații terțe.

Identitatea digitală din spatele companiei Nexfinance se află recent în centrul atenției, în mare parte datorită capacității sale de a utiliza în mod specific identificarea bazată pe tehnologia blockchain. Asta pentru a asigura informațiile despre clienți. Ea permite participanților autorizați ai blocului să acceseze în siguranță datele.

CEO-ul Samsung SDS, Hong Won-pyo a declarat: „Am finalizat proiectul pentru Nexfinance destinat industriei de asigurări și vom continua să depunem eforturi pentru a inova industria de finanțe digitale”. Compania a arătat, de asemenea, că a realizat un proiect de blockchain de tip „co-certification”, care este derulat de Federația Băncilor din Coreea.

JP MORGAN: TEHNOLOGIA BLOCKCHAIN E ESENŢIALĂ. DATORITĂ EI PUTEM EVITA O NOUĂ CRIZĂ

Pang Huadong, cu legaturi in cadrul JP Morgan, a făcut câteva declaraţii interesante. Acesta a spus că Tehnologia blockchain poate fi cheia pentru a evita următoarea criză financiară globală. Informaţia a fost preluată de publicaţia China Economic Times.

Pang Huadong, în prezent consilier academic onorific al Institutului Asiatic Blockchain Institute, a declarat că experiența sa de la JP Morgan în timpul vârfului prăbușirii financiare din 2008 l-a determinat să creadă că Blockchain şi zona cripto ar putea fi tehnologia centrală pentru stabilirea transparenței și a încrederii în sistemul economic global.

Huadong a adăugat că, deși tehnologia este încă „într-o fază incipientă”, perspectivele sale de dezvoltare sunt „nelimitate”. El a izolat inovația de piatră de temelie a blockchain – aceea de a stabili sisteme disparate și transparente. Acestea având potențialul de a reduce radical riscurile financiare globale.

Ele urmează să stabilească mecanisme de încredere la cel mai mic cost. Chiar și președintele țării, Xi Jinping, a lăudat deschis potențialul său în cadrul unor evenimente publice.

Sursa: https://www.coindesk.com