CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

avertisment sec

SEC trimite un semnal negativ pentru tranzacționarea la bursă a Bitcoin-ului

SEC, US Securities and Exchange Commission, trimite acum, în mod neașteptat, semne negative despre bitcoin (BTC) (și ethereum (ETH)) negociate la schimb (ETF). Totuși, acest aspect poate fi un lucru bun pentru Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

După cum este practic notoriu până acum, un ETF american este o creatură destul de evazivă, nu pentru că nu există nimeni care să-l lanseze – dimpotrivă, mulți au încercat în ultimii opt ani – ci pentru că autoritatea de reglementare a țării continuă să respingă aceste depuneri, în stânga și în dreapta.

Conform declarației SEC, BTC, inclusiv câștigarea expunerii prin piața futures bitcoin, este o investiție extrem de speculativă, care vine cu volatilitate, lipsă de reglementare și potențial de fraudă / manipulare.

De la pozițiile Diviziei de Management a Investițiilor (IM) emise într-o scrisoare din 2017, piața bitcoin s-a dezvoltat, după cum au remarcat ei, văzând creșterea volumelor de tranzacționare și a pozițiilor cu dobândă deschisă; a produs în mod constant un preț raportabil pentru contractele futures BTC și nu a prezentat provocările legate de custodie asociate cu unele investiții bazate pe cripto, deoarece contractele sunt decontate în numerar.

IM cu Divizia de Analiză Economică și Risc și Divizia de Examinări „va monitoriza îndeaproape impactul investițiilor fondurilor mutuale în contracte futures Bitcoin asupra protecției investitorilor, formării de capital și corectitudinii și eficienței piețelor”, au spus ei, și aceasta include:

„Luați în considerare dacă, având în vedere experiența fondurilor mutuale care investesc pe piața futures bitcoin, piața ar putea găzdui ETF-uri, care, spre deosebire de fondurile mutuale, nu pot împiedica intrarea activelor suplimentare ale investitorilor în ETF, dacă aceasta devine prea mare sau dominantă pe piață sau dacă lichiditatea de pe piață începe să scadă.”

Printre fondurile deschise, investițiile pe piața futures bitcoin ar trebui urmărite numai de fondurile mutuale cu „strategii adecvate” care susțin acest tip de investiții și dezvăluirea completă a riscurilor materiale. Dar fondurile închise nu prevăd răscumpărarea zilnică a acțiunilor lor și nu prezintă aceleași tipuri de provocări de lichiditate ca și fondurile deschise, au adăugat, astfel încât orice fond închis care încearcă să investească pe piața futures bitcoin este încurajat să se consulte cu IM înainte de a depune o declarație de înregistrare „cu privire la investiția propusă a fondului, conformitatea anticipată cu Legea societăților de investiții și regulile sale și cu privire la modul în care fondul ar asigura o protecție adecvată a investitorilor”.

Aceste comentarii vin după ce Gary Gensler a preluat funcția de președinte al SEC, primele sale comentarii aruncând apă rece în speranța că ar putea fi obținută aprobarea ETF BTC în acest an.

Analistul ETF Bloomberg Intelligence, Eric Balchunas, a susținut că SEC le spune în mod eficient investitorilor de retail să „continue să utilizeze GBTC”, în timp ce un ETF BTC nu ar fi nici măcar printre primele 50 de ETF-uri cele mai volatile din țară.

Înainte de cel mai recent avertisment al SEC, Balchunas a declarat la începutul acestei săptămâni că este mai optimist ca niciodată că 2021 ar putea fi anul ETF al BTC SUA, din mai multe motive: 

1) adoptarea instituțională mai mare; 

2) creșterea intensă a produselor criptografice ‘implicite’ precum GBTC „care nu sunt ideale pentru investitorii cu amănuntul și SEC știe acest lucru”; 

3) ETF-urile din Canada, care au funcționat bine și au văzut o mulțime de acțiuni; 

„Cred că timpul este acum esențial pentru această problemă, datorită fluxurilor crescute care merg către aceste ETF-uri„ implicite ”, cum ar fi GBTC și acțiunile care pun Bitcoin în bilanț”, a spus el. Cu cât SEC așteaptă mai mult, cu atât va deveni mai dezordonat atunci când vor aproba.”

După cum s-a raportat în aprilie, marea companie de investiții criptografice din SUA, Grayscale Investments, a declarat că s-a angajat „100%” să își convertească Trustul Bitcoin în Grayscale într-un ETF atunci când este permis.” Compania a declarat că este încrezătoare în poziționarea și angajamentul său actual cu SEC.

GBTC, care este în prezent închis pentru investiții, are în jur de 37 miliarde USD în active administrate. Prețul actual de piață al unei acțiuni GBTC este mai mic de 45 USD sau cu 14% mai mic decât suma BTC deținută pe acțiune.

La sfârșitul anului trecut și la începutul acestui an, cererea ridicată din partea investitorilor instituționali a condus la prima mare (+40%) pentru încrederea BTC a Grayscale. Cu toate acestea, a fost negativ în martie și acum depășește -14%, comparativ cu 19% ieri, conform datelor Bybt.com.

Între timp, în martie, Chicago Board Options Exchange (Cboe) a depus o cerere pentru a enumera un ETF BTC de la firma VanEck din New York și Bitcoin Trust. Și în mai, Cboe a depus cererea pentru un ETF Fidelity BTC. În februarie, NYDIG, o filială condusă de Stone Ridge, care furnizează servicii criptografice investitorilor instituționali, a declarat, de asemenea, că își propune să lanseze un ETF BTC. Între timp, VanEck își propune, de asemenea, să lanseze primul fond de urmărire a fondurilor ETH tranzacționat în SUA.

Mulți cred că aprobarea unui ETF Bitcoin în Statele Unite ar fi un moment important pentru adoptarea BTC. Mai multe sondaje au indicat faptul că, în ceea ce privește consilierii financiari din SUA, aceștia ar dori să pună banii clienților lor în ETF-uri BTC.

„Dacă Gensler nu este încă pe deplin confortabil cu schimburile criptografice, este foarte puțin probabil că el să binecuvânteze un ETF Bitcoin”, a declarat pentru Bloomberg Nate Geraci, președintele firmei de consultanță ETF Store.

De asemenea, Ben Johnson, directorul global al cercetării ETF al Morningstar Inc., a adăugat că „având în vedere că SEC are pește mai mare de prăjit și ținând cont de remărcile recente ale lui Gensler cu privire la ETF-urile criptografice, cred că șansele să vedem un Bitcoin ETF-ul aprobat în 2021 sunt foarte mici. „

Între timp, pe măsură ce lumea așteaptă să vadă dacă primul ETF criptografic american ar fi aprobat, aceste ETF-uri au devenit practic banale în Canada și Europa.

CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.