CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Sinteza Zilei – 04.07

Sinteza Zilei – 04.07

Șapte bănci din Asia de Est intră pe MoneyTap – reprezentând un succes uriaș pentru Ripple

Alte șapte bănci au intrat pe platforma de transfer al SBI Asia numită MoneyTap. Printre acestea se numărăr Chikubo, Ashiga, Towa, Shimane, Toho și Fukushima.

Centrul de cercetare XRP a confirmat acest lucru pe twitter susținând că:

„Grupul SBI a anunțat că alte șapte bănci au fost de acord să investească în compania MoneyTap.”

Noile bănci au intrat la abia o lună după ce alte 13 bănci Japoneze au intrat pe platforma MoneyTap. Folosind XRP, aplicația de plăți reprezintă o victorie masivă pentru relația în creștere dintre Ripple și bănci.

Aplicația are la bază xCurrent, dar nu folosește XRP. Permite transferul de bani între bănci și persoane prin intermediul smartphone-urilor sau a codurilor QR. Aplicația a fost lansată în Octombrie 2018 după ce SBI Holding și-a primit licența operațională din partea legiuitorilor Japonezi.

În mod normal, în Japonia, transferurile realizate peste hotare ar avea comisioane de mii de yeni, însă platforma Ripple rezolvă cu Brio această problemă.

Un partener de la Binance Labs și-a exprimat optimismul în ceea ce privește intrarea Libra pe piața cripto

Teck Chia, unul dintre partenerii de la Binance Labs, a transmis faptul că el vede Proiectul Libra al Facebook ca fiind un pas înainte pentru cripto și că acesta crește conștientizarea publicului.

Acesta crede că o companie precum Facebook, cu o întindere și o distribuție atât de mare, în multe dintre țările din lume, va răspândi peste tot interesul în criptomonede, lansând chiar ei una proprie. „Acest lucru poate fii foarte pozitiv pentru industrie.”

Deși toată lumea este îngrijorată de faptul că moneda facebook reprezintă un pas înainte pentru centralizare, Chia a spus că ei sunt unul dintre cei 100 de fondatori ai proiectului Libra.

Chia prezice faptul că Binance și Facebook ar putea să lucreze împreună în viitor.

Craig Wright nu are acces la monedele Bitcoin despre care susținea că sunt ale lui

Craig Wright susține că nu poate să furnizeze lista cu adresele tuturor monedelor lui de la începuturile Bitcoin.

Australianul care este cercetător în IT și auto-proclamatul Satoshi Nakamoto a transmis că el nu este capabil să acceseze monedele.

Tribunalul din Florida a emis un ordin în 3 mai care îi cere lui Wright să aducă lista cu adresele publice ale monedelor Bitcoin despre care vorbește. Wright, totuși nu a reușit să facă acest lucru.

Ordinul face parte dintr-o cauză pornită împotriva lui Wright din partea reprezentanților lui David Kleiman. Kleiman a fost un expert în cyber-security, despre care mulți cred că a fost unul dintre primii dezvoltatori din spatele Bitcoin și a tehnologiei blockchain.

Să nu uităm că Wright susține Bitcoin SV (Satoshi Vision) despre care acesta crede că ar trebui să fie adevăratul Bitcoin, deoarece doar acesta păstrează viziunea lui Satoshi. Moneda este evaluată la 3,9 miliarde de dolari conform CoinMarketCap.com. Iar dacă reputația lui Wright va fii defăimată cel mai probabil și această monedă va fii atinsă.

Wright susține că i-a oferit lui Kleiman (înainte ca acesta să moară) niște informații cheie, făcând ca urmărirea portofelelor digitale care conțineau monedele Bitcoin să fie greu de realizat. Astfel, acesta nu crede ca va putea vreodată să acceseze monedele.

Din păcate momentul ascultării lui Wright a fost realizat fără prezența publicului.

O altă latură interesantă a procesului a fost atunci când în 16 mai o persoană necunoscută a postat un mesaj pe social media în legătură cu dovezile date de Wright în proces. După cum se transmite în mesaj, adresa care conține peste 160.000 BTC dată de Wright nu aparține nici lui Satoshi și nici Lui Craig Wright, ci îi aparține unui Bitcoin Whale.

Nu uitați

În 22 iulie, Bakkt va începe testele pentru contractele futures cu Bitcoin. Vor fii două tipuri de contracte, unul lunar și unul zilnic. Ambele contracte vor avea o fluctuație minimă a prețului de până la 2.50$ pe Bitcoin(fiecare contract conținând mai mult de 1 btc). Tranzacționările pot fi realizate începând cu 0.01$ per Bitcoin, cu un ciclu de listare care poate dura pentru 12 luni.

În 12 decembrie, Bakkt va da startul la trading-ul cu Bitcoin future. Proiectul este susținut de companii precum Starbucks și Microsoft, astfel încât este așteptat ca Bakkt să fie un game changer în industria investițiilor în criptomonede.

Ce este Bakkt?

Este un exchange de contracte futures cu Bitcoin, ce a fost creat de Bursa din New York, este contruită cu ajutorul tehnologiei Microsoft, și a atras o mulțime de nume mari de investitori instituționali.

Prin deschiderea investitorilor instituționali față de piața crypto, vor oferi clienților credibilitate, lucru ce probabil îi va convinge să accepte criptomonedele. Ce înseamnă acest lucru? Adopție în masă!

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.