CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Soluna vrea sa mineze Bitcoin in Sahara cu 900MW din energie eoliana

Soluna vrea sa mineze Bitcoin in Sahara cu 900MW din energie eoliana

Pe măsură ce exploatarea Bitcoin devine mai populară, costul electric pentru operațiunea de rulare provoacă o serie de probleme pentru comunitățile locale și grupurile de mediu. Soluna, o companie de calculatoare care utilizează energia din surse regenerabile pentru a-și propulsa sistemele, dorește să compenseze amprenta de carbon a mineritului de Bitcoin.

Cum? Printr-o solutie extrem de ingenioasa. Vrea sa construiasca o infrastructură de calcul cu ajutorul energiei eoliene. Unde? Tocmai în deșertul Sahara, in apropiere de Maroc.

Soluna face pasi spre un viitor sustenabil in zona de mining de Bitcoin

De când a fost lansat pentru prima dată, blockchain-ul a fost o amenințare la adresa sectorului energetic. Motivul? Deoarece se bazează pe mecanismul de consens privind protecția muncii (PoW) pentru a rămâne sigur. Bitcoin consumă deja prea multă energie.

Publicatia Digiconomist raportează exploatarea minieră cu aproximativ 71 terawatt oră (TWh) pe an, echivalentul a 10% din consumul anual de energie al Chinei. De asemenea, se utilizează atât de multă energie in tari nepregatite pentru asta precum Irlanda și Austria. Datorită consumului ridicat de energie al activității, minerii încearcă în permanență să găsească comunități unde puterea este ieftină. Unii au gasit solutia in comunitati cvasianonime din Japonia. 

Viitorul apartine energiilor regenerabile

Potrivit comunicatului său de presă, Soluna va dezvolta o centrală de energie eoliană de 900 MW în Maroc, care va fi combinată cu facilitățile private de calcul ale companiei pentru a alimenta blockchain-urile într-un mod ecologic și durabil. Soluma își propune să construiască o capacitate de 36 megawați până în 2020 și se așteaptă să creeze 900MW în următorii cinci ani.

Compania dorește să aducă integrări verticale ecosistemului blocului, concentrându-se asupra centralelor de energie regenerabilă. Noua fermă eoliană din Maroc este de așteptat să fie o operațiune off-grid, iar Soluna intenționează să se integreze cu grila până la mijlocul anului 2019.

John Belizaire, directorul executiv al companiei Soluna, a spus că viziunea companiei este de a-și propune “blockchain cu o energie curată” și “energia regenerabilă” pe care Soluna “le deține și le controlează”.

SOLUNA – O solutie pentru un mining verde

“Soluna va aborda cererea crescândă de energie pentru a acționa rețelele de blockchain din ce în ce mai mari de astăzi și va crea primul” nod de serviciu “din lume, care va furniza calculatoare de înaltă densitate pentru viitoarele rețele de blocuri”.

Soluna finanțează valul de exploatări miniere de tip cryptocurrency, pe care se așteaptă să-l continue în viitor și a cărui rentabilitate depinde de costurile energiei utilizate pentru operațiune. Pe măsură ce mai multe sisteme și aplicații se mută în bloc, Soluna speră să alimenteze următorul val de tehnologii și rețele prin furnizarea de energie verde și regenerabilă pentru a se potrivi cu “cerințele în evoluție” ale ecosistemului și “conforme cu reglementările locale”.

Comunitatile locale mici din Japonia interesante pentru companiile de mining

Un studiu recent arată că părți mai puțin cunoscute și relativ subpopulate din Japonia atrag tot mai multe comunități de mining de Bitcoin. Motivul? Prețul modic al chiriilor și curentul electric accesibil.

O astfel de situație s-a întâlnit recent în orașul japonez Fukui. Orașul are o populație de sub 250.000 de locuitori. Așezarea urbană se mândrește cu prețuri scăzute la energia electrică. Tot aici există prețuri extrem de accesibile pentru chirie. Și asta datorită unui program național de subvenționare. Program prin care se încearcă aducerea de companii și investitori. Unde? In zonele mai puțin favorizate.

Astfel firmele care aleg clădiri abandonate pentru activități comerciale au discount-uri de până la 50% la plata chiriei.

Sursa: https://www.ccn.com

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.