Știri despre criptomonede

Știri despre criptomonede

Criptomonedele se definesc ca fiind monede digitale dezvoltate prin intermediul unor protocoale criptografice ce fac ca tranzacțiile realizate cu acest tip de bunuri să fie sigure și dificil de falsificat.

Cea mai importantă trăsătură a criptomonedelor derivă din faptul că activitățile cripto nu sunt controlate de nici un fel de autoritate centralizată: natura descentralizată a blockchain-urilor le face practic pe acestea imune în fața vechilor modalități guvernamentale de control și intervenție în domeniul financiar.

Criptovalutele fac ca orice fel de activitate să fie mai ușor de realizat, spre exemplu transferurile sunt simplificate prin folosirea unor chei atât publice cât și private în vederea asigurării securității precum și a altor aspecte ce țin de natura confidențialității tranzacției.  Aceste transferuri pot fi realizate cu perceperea unor taxe de procesare minime, permițând utilizatorilor să ocolească taxele semnificative percepute de organismele financiare tradiționale.

Cu toate acestea, conform ultimelor știri din domeniul criptovalutelor a fost indicat faptul că întrucât aceste bunuri sunt lipsite de un spațiu efectiv de stocare, echilibrul unei criptomonede poate fi ușor distrus de o eroare dată de un calculator, de un atac cibernetic, sau de alt fel de evenimente neașteptate.